Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: "Θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω


Ο προπονητής του Ορφέα Νέου Σκοπού και υπεύθυνος των ακαδημιών των Ικάρων είχε την ευγενή καλοσύνη να κάνει δηλώσεις στο serresbasket.blogspot.com σχετικά με το πετυχημένο τουρνουά "Green Basket" 2008. Συγκεκριμένα ο coach του Ορφέα ανέφερε τα εξής: "Το Green Basket αποτελεί το πρώτο διεθνές τουρνουά μπάσκετ και είναι αφιερωμένο στις κλιματολογικές αλλαγές. Σε αυτό το τουρνουά συμμετέχουν οι Ίκαροι, ο Πανσερραϊκός, ο Ορφέας και ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου από την Σερβία με 3 τμήματα. Είναι η πρωτη φορά που μια τέτοιου είδους εκδήλωση γίνεται όχι μόνο στο Νέο Σκοπό αλλά γενικότερα στις Σέρρες και ανοίγει την αυλαία ενός πολύ μεγάλου τουρνουά που διοργανώνουμε την επόμενη εβδομάδα με την παρουσία όλων των ομάδων του νομού Σερρών, και επίσης του Ερμή Λαγκαδά που αγωνίζεται στην Α2 εθνική κατηγορία και της Ελευθερούπολης που αγωνίζεται στη Γ' εθνική κατηγορία και θεωρείται φαβορί για την άνοδο. Όλη αυτή η μεγάλη διοργώνωση θα ολοκληρωθεί στις 11-12 Οκτωβρίου με το τουρνουά 3Χ3 που θα διεχαχθεί στην πλατεία του Νέου Σκοπού. Όλα αυτά μας κάνουν να νοιώθουμε πολύ ευχαριστημένοι. Φέτος έχουμε πολλά παιδιά στο γήπεδο, ενώ και για την άνδρική ομάδα που τυχαίνει να είμαι και προπονητής κάναμε ίσως τις καλύτερες μεταγραφές από κάθε άλλη χρονιά και θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω".

Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

1o Διεθνές τουρνουά BASKETBALL ΠΑΙΔΩΝ ΕΦΗΒΩΝ: "Green Basket" 2008


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Διεθνές τουρνουά μπασκετ "Green Basket" 2008 στο κλειστό γυμναστήριο του Νέου Σκοπού. Το τουρνουά ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αυγούστου που διοργανώνει ο Σύλλογος¨"Ορφέας" Ν.Σκοπού. Ειδικότερα το "Green Basket" 2008 τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Στρυμόνα και του Ορφέα Νέου Σκοπού. Το τουρνούα άνοιξε με χαιρετισμό του Δημάρχου Στρυμόνα, κ.Κετσετζή ο οποίος καλωσόρισε την αποστολή του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου που ταξίδεψε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος στην σπουδαία αθλητική εκδήλωση. Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης η διανομή φυλλαδίων με οικολογικές συμβουλές (γι' αυτό άλλωστε και "Green Basket"), όπως επίσης και ενημέρωση σχετικά με τον Σύλλογο του Ορφέα Νέου Σκοπού.

Στο αγωνιστικό καθαρά κομμάτι το serresbasket.blogspot.com έδωσε το "παρών" στην αναμέτρηση του παιδικού τμήματος των Ικάρων με το αντίστοιχο του ΕρυΘρού Αστέρα. Το σκορ λίγη σημασία έχει αφού ο χαρακτήρας του παιχνιδιού ήταν καθαρά φιλικός με τους Σέρβους να επικρατούν άνετα με 48-85.

Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν πολύ δύνατα και βρέθηκαν να προηγούνται με 0-7 και 1-11. Οι παίκτες του Στάθη Καμαράκη έδειξαν να συνέρχονται από το αρχικό σοκ και στις αρχές της δεύτερης περιόδου μείωσαν σε 17-22. Άπό εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα ο Ερυθρός Αστέρας πάτησε "γκάζι" ανεβάζοντας την διαφορά στο +26 (20-46) έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργώντας παγίδες γεγονός που απέφερε πολλά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Επιπροσθέτως οι Σέρβοι πήραν αρκετά επιθετικά ριμπάουντ ανανεώνοντας τις επιθέσεις τους (μάταια ο Στάθης Καμαράκης ζητούσε από τους αθλητές του να κάνουν block-out). Το ημίχρονο έκλεισε 29-48. Στην επανάληψη δεν άλλαξε το σκηνικό και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 39-66, ενώ ο αγώνας έληξε με 48-85. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ.Νέδογλου. Στο παιχνίδι των παμπαίδων (τo serresbasket.blogspot.com παρακολούθησε μόνο το πρώτο δεκάλεπτο) οι "κυανοκίτρινοι" παρουσίασαν ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο εξασφαλίζοντας διαφορά 15 πόντων.

Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Α.Ο.Σ: Πιστές στο πρώτο ραντεβού της νέας σεζόν


Την πρώτη τους προπόνηση έκαναν χτες οι αθλήτριες του Α.Ο.Σ για την αγωνιστική περίοδο 2008-9. Τις παίκτριες καλωσόρισαν οι δυο προπονητές της ομάδας, Κώστας Μάρκου - Νίκος Κηρύκος, οι οποίοι επιχείρησαν να δώσουν το στίγμα ενόψει και του νέου πρωτάθληματος της Α2 μέσα από την κοινή ομιλία που έβγαλαν προς τις παίκτριες.

Εν συνεχεία οι αθλήτριες ξεκίνησαν τρέξιμο στις εγκαταστάσεις της Ομόνοιοας προκειμένου να αρχίσουν να βελτιώνουν την φυσική τους κατάσταση, ενώ λίγο αργότερα πάτησαν και το παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου.

Με δηλώσεις του στο serresbasket.blogspot.com o Κώστας Μάρκου τόνισε: " Σήμερα (χτες) ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας και νοιώθω ευχάριστα που βλέπω τα κορίτσια στο γήπεδο. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Κύριος στόχος αποτελεί η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και μετά ό,τι ήθελε προκύψει".

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Στάθης Καμαράκης: "Στόχος των Ικάρων είναι η άνοδος"


Ο Στάθης Καμαράκης αποτελεί "αλεπού" των πάγκων γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα τον τρόπο για να παίρνει το 100% από τους παίκτες του. Ο τεχνικός των "κυανοκίτρινων" με δηλώσεις που έκανε στο serresbasket.blogspot.com φανέρωσε τον πόθο του και παράλληλα τον μεγάλο στόχο της σερραϊκής ομάδας ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Β' εθνικής κατηγορίας. Αναλυτικά ο Σερραίος προπονητής ανέφερε τα εξής: "Νιώθω υπέροχα που είμαι στην οικογένεια των Ικάρων, που πρέπει να βοηθήσω και εγώ το νομό Σερρών να ανέβει η ομάδα κατηγορία, να παίξει όμορφο μπάσκετ το οποίο θα ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι, οι παίκτες, οι προπονητές και τα μέλη της διοίκησης. Πιστεύω ότι έχουμε μια πλήρη ομάδα, ενώ φέτος έχουμε και πολλά συν. Ο Ασημάκης δεν είναι στρατιώτης, ο Χάρης (Βοϊβατόπουλος) θα μας βοηθήσει πάρα πολύ, όπως επίσης και ο Φαίδρος Παραπούρας και ο Νίκος Λιούτσιας. Ο Τσανάκας θα έρθει σε λίγες μέρες και μας μένει αν μπορέσουμε να βρούμε έναν πολύ καλό άσσο για να κάνουμε το μεγάλο άλμα. Δεν έχουμε άλλο λόγο ύπαρξης στη Β' εθνική παρά αυτή η χρονιά να είναι χρονιά καθιέρωσης και ανόδου". Ο προπονητής των Ικάρων ύστερα από ερώτηση που του έγινε κατέθεσε την άποψή του σχετικά με τις συγχωνεύσεις και την εξαφάνιση ομάδων από τον μπασκετικό χάρτη της χώρας: "Υπάρχει ένας νόμος στο μπάσκετ. Όποιος δεν έχει δικά του παιδιά, όποιος δεν μαγειρεύει σωστά σήμερα δεν θα φάει αύριο. Εάν δεν έχεις υποδομές τότε έχεις ημερομηνία λήξης. Εμείς δεν έχουμε ημερομηνία λήξης διότι έχουμε 350 παιδάκια, με όρεξη και δίάθεση και πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους προβλήματα".

*Φωτό - πηγή: www.serresgoal.gr

Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

ΙΚΑΡΟΙ: Ξεκίνημα προετοιμασίας με όνειρα και ελπίδες

Τέρμα το διάλειμμα... τα κεφάλια μέσα για τους παίκτες των Ικάρων που χτες έδωσαν το "παρών" στην παρθενική προπόνηση ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Παλιοί και νέοι αθλητές ήταν συνεπείς στο ραντεβού που είχε προγραμματισθει στις 6 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων. Τα φιλικά πειράγματα δεν έλειψαν ανάμεσα στις "παλιοσειρές", ενώ και τα νέα αποκτήματα είχαν την ευκαιρία να γνωρισθούν με τους συμπαίκτες τους και τον προπονητή των "κυανοκίτρινων" Στάθη Καμαράκη. Χάρης Βοϊβατόπουλος (Ξάνθη), Νίκος Λιούτσιας (Λασσάνης Κοζάνης), Φαίδρος Παραπούρας (Μελίκη Ημαθίας) και ο έφηβος Στράτος Παυλίδης εντάχθηκαν στις τάξεις της ομάδας. Από την επίσημη πρώτη απουσίασε ο Δημήτρης Τσανάκας ο οποίος υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία, αλλά ο ταλαντούχος καλαθοσφαιριστής θα βρεθεί στις Σέρρες την Τετάρτη έχοντας εξασφαλίσει μετάθεση.

Στην αρχική του ομιλία προς τους παίκτες ο Στάθης Καμαράκης τόνισε ότι η σκληρή δουλειά, το καθημερινο χτίσιμο και το ομαδικό πνεύμα θα αποτελέσουν τα κλειδιά για μια πετυχημένη πορεία στο καινούργιο πρωτάθλημα της Β' εθνικής κατηγορίας.

Αναφορικά με το θέμα της απόκτησης play-maker όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά.