Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ (Α ΦΑΣΗ - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Φωτογραφίες από Ίκαροι - Ξάνθη

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ (Α ΦΑΣΗ - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)



Σούπερ εμφάνιση και πρόκριση


Ίκαροι - Ξάνθη: 88-66


Χάρμα ιδέσθαι ήταν οι Ίκαροι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι που έδωσαν μπροστά στο σερρραϊκό κοινό. Το σύνολο του Στάθη Καμαράκη μετέτρεψε την αναμέτρηση με την Ξάνθη σε παράσταση για ένα ρόλο με τον Ντέγιαν Χόχλερ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση τελειώνοντας τον αγώνα με 23 πόντους, ενώ η απόδοση και των υπόλοιπων αθλητών (παλιών και νέων) κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Οι Ίκαροι κατέκτησαν άνετα τη νίκη – πρόκριση και στην επόμενη φάση του Κυπέλλου θα αντιμετωπίσουν τον Κολοσσό Ρόδου στις Σέρρες. Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων την ερχόμενη Τετάρτη.


Αναφορικά με την εικόνα του σημερινού αγώνα, οι Ίκαροι μπήκαν φουριόζοι στο παρκέ και παίζοντας άμυνα για σεμινάριο προηγήθηκαν 10-0 (6:40) με καλάθια των Τοπούζη και Χόχλερ. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν μειώνοντας προσωρινά σε 12-7 εφαρμόζοντας ζωνη άμυνας, αλλά οι “κυανοκίτρινοι” με ξέσπασμα στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου εξασφάλισαν προβάδισμα εννιά πόντων (23-14).


Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Κώστας Τότσιος σημειώνοντας πέντε σερί πόντους ανέβασε την διαφορά στο +14 (28-14). H Ξάνθη έχοντας ως μόνη αξιόπιστη λύση στην επίθεση τον Νησιώτη προσπάθησε να κάνει το come-back (31-22), αλλά το σερραϊκό συγκρότημα είχε διαφορετική άποψη και η περίοδος έληξε 36-23.


Στην επανάληψη οι Ίκαροι έκαναν ό, τι ήθελαν στο παρκέ αυξάνοντας διαρκώς το υπέρ τους προβάδισμα (46-28, 53-34, 65-43) και ο Μουζακίτης με τρίποντο στην εκπνοή της τρίτης περιόδου διαμόρφωσε το 68-45, με τον Γέλενιτς να προσπαθεί απο πλευράς Θρακιωτών να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Η Ξάνθη πέταξε λευκή πετσέτα και στο τέταρτο δεκάλεπτο αλλεπάληλα τρίποντα από Πεχλιβάνη-Μουζακίτη-Χόχλερ και goal – foul του Ασημάκη “εκτόξευσαν” την διαφορά στο +33 (82-49, 6:00).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μίλος Παβλίσεβιτς παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο έχοντας κοντά του πατερίτσες. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Ικάρων τραυματίσθηκε στο δεξί πόδι σε μια από τις τελευταίες προπονήσεις και θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 10 μέρες.


Διαιτητές: Λαζαρίδης - Μήτσιου


Τα δεκάλεπτα: 23-14, 41-28 (ημ.), 68-45, 88-66


Ίκαροι (Καμαράκης): Πεχλιβάνης 9 (3), Μουζακίτης 9 (3), Τότσιος 5 (1), Γεωργαντζάς 3 (1), Χόχλερ 23 (4), Συμεωνίδης 4, Ασημάκης 12 (2), Βοϊβατόπουλος 11 (1), Τοπούζης 12, Ιωσηφίδης, Παπούδας.

Ξάνθη (Σουλιώτης): Παναγιωτόπουλος 5 (1), Ιωακειμίδης 6, Στεφανίδης 9 (2), Γέλενιτς 18 (4), Αναγνωστόπουλος 11, Νησιώτης 17, Μασλαρινός, Κουκουράβας, Μαρουλλάκης.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ (A ΦΑΣΗ - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


Ήγγικεν η ώρα...


Ίκαροι - Ξάνθη (5μ.μ., ΔΑΚ ΣΕΡΡΩΝ, Διαιτητές: Λαζαρίδης - Μήτσιου)


* Zωντανή ενημέρωση από το Aθλητικό Μετρόπολις Σερρών, 97.2 fm.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ


Νέες ανακατατάξεις στην Α2

ΟΦΗ in Απόλλων Πάτρας out! Οι αλλαγές συνεχίζονται στη διοργάνωση της Α2 εθνικής κατηγορίας. Όπως έκανε γνωστό ο ερασιτέχνης Απόλλωνας με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες αργά το βράδυ οι "μελανόλευκοι" θα αγωνισθούν στη Β' εθνική με μπροστάρη τον ερασιτέχνη ύστερα και από την συνάντηση που έλαβε χώρα ανάμεσα στον κ. Καραπάνο και τον κ. Μολφέτα με θέμα την απόσυρση της ομάδας της Πάτρας από το πρωτάθλημα της Α2 λόγω προβλημάτων. Την θέση του Απόλλωνα αναμένεται να καταλάβει ο ΟΦΗ και έτσι η Κρήτη θα έχει δυο εκπροσώπους στην Α2 (Ρέθυμνο, ΟΦΗ).


Αθάνατη Ελλάδα...

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ "3 on 3"


Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην Ηράκλεια

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην περιοχή της Ηράκλειας τουρνουά μπάσκετ "3 on 3" υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και σε συνεργασία με τον Δήμο Ηράκλειας. Το τουρνουά μπάσκετ "3 on 3" εντάσσεται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε η ΕΟΚ σε ανακοίνωσή της, σε αυτή την γιορτή του μπάσκετ έλαβαν μέρος 416 παιδιά (320 αγόρια και 96 κορίτσια), γεννηθέντα από το 1992 και μετά. Νικήτρια στο διαγωνισμό ελεύθερων βολών ήταν η Σόνια Γερασίδου και στο διαγωνισμό τριών πόντων ο Περικλής Καραγιάννης.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ


Πρόγραμμα Κυπέλλου Ανδρών

Ανακοινώθηκε σήμερα από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Το παιχνίδι των Ικάρων με την Ξάνθη θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 5 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:


Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου


Ιβανώφειο 16:00 ΓΣ Ηρακλής – ΑΓΟ Ρεθύμνου


Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου


Β’ ΔΑΚ Κατερίνης 16:00 ΣΦΚ Πιερικός/Αρχέλαος – ΑΕ Ολυμπιάδα Πατρών


ΔΑΚ Ευόσμου 17:00 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου – ΚΑΟ Δράμας


Δούκα 17:00 ΑΣΕ Δούκα – ΑΟ Αμύντας


Εσπέρου 17:00 ΠΟ Ίκαρος/Έσπερος – ΜΑΣ Ερμής Λαγκαδά


ΔΑΚ Σερρών 17:00 ΑΟΚ Ίκαροι – Ξάνθη ΑΣ


Αιγίου 17:00 ΑΓΣ Κεραυνός – ΑΟ Νήαρ Ηστ


Μίκρας Α’ 17:30 ΓΣ Μέγας Αλέξανδρος – ΓΣ Λαυρίου


* O αγώνας ΠΟ Ίκαρος/Έσπερος Καλλιθέας-ΜΑΣ Ερμής Λαγκαδά θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας της έδρας των γηπεδούχων.
Πηγή: Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


2 στα 3 για τις σερραϊκές ομάδες

Με το δεξί ξεκίνησαν στο νέο πρωτάθλημα ο Πανσερραϊκός και η Ηράκλεια που εκμεταλλεύτηκαν τον παράγοντα έδρα στις αναμετρήσεις με την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης και την Χρυσούπολη αντίστοιχα. Στον αντίποδα το Ρούπελ υπέστη βαριά ήττα στις Φέρες από την τοπική Θύελλα.

Πανσερραϊκός – Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης: 89-52

Σκορ και θέαμα πρόσφεραν οι πιτσιρικάδες του Βασίλη Χρυσανθίδη στους 20 (!) φιλάθλους που έδωσαν το “παρών” στον αγώνα των “λιονταριών” με την Ολυμπιάδα. Οι γηπεδούχοι ήταν φανταστικοί αποδίδοντας καλό μπάσκετ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κάνοντας υγιεινό περίπατο κόντρα στους Θρακιώτες. Χρήζει αναφοράς η εκπληκτική επίδοση των “κόκκινων” έξω από την γραμμή των 6.25 με 14 (!) εύστοχα τρίποντα. Όπως επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η Ολυμπιάδα ταξίδεψε στις Σέρρες έχοντας μονο 5 παίκτες στην σύνθεσή της, αφού οι υπόλοιποι αθλητές του κ. Μπούζοντιτς απουσίασαν για διάφορους λόγους, αν και οι άνθρωποι της Ολυμπιάδας περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή άλλους τέσσερις παίκτες να εμφανισθούν στο γήπεδο, οι οποίοι βρίσκονταν σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη. Στο τέλος της συνάντησης οι θεατές αλλά και οι καλαθοσφαιριστές του Πανσερραϊκού χειροκρότησαν τους φιλοξενούμενους για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν στο παρκέ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού τα “λιοντάρια” βγάζοντας αρκετούς αιφνιδιασμούς προηγήθηκαν με 15-8 (4:36) έχοντας ως κινητήριο μοχλό τον Χατζή. Στην αντίπερα όχθη η Ολυμπιάδα είχε σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας από την ασφυκτική πίεση των “κόκκινων”, ενώ στην άμυνα ο κ. Μπούζοντιτς επέλεξε διάταξη ζώνης 2-1-2 προκειμένου η ομάδα του να μην φθαρεί απο τα φάουλ. Ο Πανσερραϊκός ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και εξασφάλισε διαφορά 12 πόντων (26-14) με το κλείσιμο της περιόδου, ενώ στο “στρατόπεδο” των φιλοξενούμενων επικρατούσε προβληματισμός για τα 3 φάουλ με τα οποία χρεώθηκε ο Παπαλαμπίδης που σε εκείνο το σημείο ήταν ο μοναδικός παίκτης που απειλούσε το καλάθι των γηπεδούχων. Στο δέυτερο δεκάλεπτο ο Τράκας που ήταν και ο M.V.P της αναμέτρησης με δυο σερί τρίποντα διαμόρφωσε το 32-15 με την Ολυμπιάδα να μην μπορεί να αντιδράσει. Η διαφορά ανέβηκε στο +20 (44-24) και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 47-29.

Στην επάναληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Πανσερραϊκό να “πυροβολεί” κατά ριπάς έξω από τα 6.25 με την διαφορά να αυξάνεται διαρκώς (58-36, 75-46) και να εκτοξεύεται τελικά σε αστρονομικά επίπεδα (84-46), ενώ ο Βλούνταρτσικ αποτέλεσε την “όαση” της Ολυμπιάδας.

Διαιτητές: Ξενικάκης – Δαμαλής

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 47-29 (ημ.), 66-44, 89-52

Πανσερραϊκός (Χρυσανθίδης): Σταμπουλής 3 (1), Γεωργιανός 2, Τζούβαρας 11 (1), Ανδρίσκος 5 (1), Γεωργιανός 15 (3), Τράκας 33 (7), Χατζής 18 (1), Τριάντης 2, Ρόταρι, Σοφιανίδης, Εξίζογλου, Πασχαλίδης.

Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης (Μπουζοντιτς): Κυρούδης 8, Βλούνταρτσικ 25 (1), Χατέλος 4, Παπαλαμπίδης 15, Αγγελίδης.


Ηράκλεια – Χρυσούπολη: 81-67

Με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού το σύνολο του Σπύρου Ιωαννίδη κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Χρυσούπολης. Η Ηράκλεια παίζοντας καλή άμυνα στην τέταρτη περίοδο όπου δέχθηκε μόνο εννιά πόντους πήρε το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνος με τους Σίσκο και Ντίκογλου να ξεχωρίζουν με την απόδοσή τους, ενώ στην αναμέτρηση έλαβε μέρος και ο Σκαλιστής για ένα πεντάλεπτο ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από κάποιον τραυματισμό.

Διαιτητές: Δημάδης - Οικονόμου

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 39-37 (ημ.), 55-58, 81-67


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ: 89-52
ΗΡΑΚΛΕΙΑ – ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: 81-67
ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ – ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ: 39-59
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: 71-65
ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ – ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ: 68-47
ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ: δ/δ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 2

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ 2

ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ 2

ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 2

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 1

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ 1

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 1

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 1

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 1

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ *

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ *

* ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ 1 ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10/10/2009): ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΑ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ


Με Ξάνθη οι Ίκαροι την Τετάρτη

Την Ξάνθη θα αντιμετωπίσουν οι Ίκαροι στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της πρώτης φάσης του θεσμού του Κυπέλλου. Οι Θρακιώτες επιβλήθηκαν σήμερα στην έδρα τους του Ερμή Περάματος με 85-71 και πήραν την πρόκριση. Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο προπονητής των Ικάρων, Στάθης Καμαράκης. Το παιχνίδι των "κυανοκίτρινων" με την Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί την Τέταρτη το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΑΣΑΜΑΘ


Λίγο πριν το τζάμπολ

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του 35ου πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Πανσερρραϊκός, Σιδηρόκαστρο και Ηράκλεια θα εκπροσωπήσουν το σερραϊκό μπάσκετ στη φετινή διοργάνωση που αναμένεται να είναι άκρως συναρπαστική.

Στο πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος εκτός από τα τρία σερραϊκά συγκροτήματα και άλλες 9 ομάδες από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη: Αρίωνας (από Ξάνθη), Τιτάνες (από Δράμα), Αγία Βαρβάρα, Μακεδόνες Κρηνίδων, Χρυσούπολη (από Καβάλα), Φιλία Ορεστιάδας, Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, Θύελλα Φερών (από Έβρο) και η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής.

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής για τις σερραϊκές ομάδες έχει ως εξής:

Σάββατο 26/9/2009, 3μ.μ. Θύελλα Φερών - Ρούπελ Σιδηροκάστρου. Διαιτητές: Τουτζαράκη - Πασσαλίδης

Σάββατο 26/9/2009, 5μ.μ. Ηράκλεια - Χρυσούπολη. Διαιτητές: Δημάδης - Οικονόμου

Σάββατο 26/9/2009, 6μ.μ. Πανσερραϊκός - Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης. Διαιτητές: Ξενικάκης - Δαμαλής

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΑΣΑΜΑΘ


Χαμηλοί τόνοι σε Πανσερραϊκό

Την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης θα φιλοξενήσει ο Πανσερραϊκός στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων το Σάββατο στις 6 μ.μ. στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Τα ανανεωμένα "λιοντάρια" με τον Βασίλη Χρυσανθίδη στο πάγκο θα προσπαθήσουν να κάνουν μια καλή εμφάνιση και να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα. Η στήριξη των φιλάθλων κρίνεται απαραίτητη προκειμένου η ομάδα να πραγματοποιήσει νικηφόρο ξεκίνημα.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την Ηράκλεια

Λιγότερο από 48 ώρες απομένουν για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Η Ηράκλεια θα φιλοξενήσει την Χρυσούπολη και θα επιδιώξει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνος. Ο Σπύρος Ιωαννίδης θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή τον Σκαλιστή που ταλαιπωρείται απο τραυματισμό, ενώ καλύτερη είναι η κατάσταση του Σάκη Ντίκογλου. Το παιχνίδι των "κόκκινων" με την Χρυσούπολη θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Ηράκλειας.

Επίσης το Σαββατοκύριακο ο Δήμος Ηράκλειας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 για όλα τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ



Φόρτσαραν στην επανάληψη

Ξάνθη - Ίκαροι: 70-78

Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στη τρίτη περίοδο οι "κυανοκίτρινοι" κατάφεραν να φύγουν νικητές από την Ξάνθη στη φιλική αναμέτρηση με την τοπική ομάδα. Οι γηπεδούχοι απέκτησαν προβάδισμα 10 πόντων (40-30) με την ολοκλήρωση του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά στην επανάληψη το σύνολο του Στάθη Καμαράκη με άμυνα που "τσάκιζε κόκαλα" πέτυχε 15-3 σερί και πέρασε μπροστά στο σκορ με 43-45 με τους Τοπούζη, Τότσιο, Πεχλιβάνη και Χόχλερ να απειλούν το αντίπαλο καλάθι . Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ίκαροι ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα και έφτασαν στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ


Ανακατατάξεις στην Α2

Τρεις φορές τελικά θα χρειασθεί να ταξιδέψουν οι Ίκαροι στην Πελοπόννησο και όχι δυο, αφού εκτός από τον Απόλλωνα και την Ολυμπιάδα Πατρών θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και τον Αρκαδικό. Η ομάδα της Τρίπολης που κατέλαβε την τέταρτη θέση στο περσινό πρωτάθλημα της Β' εθνικής βάσει της ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προβιβάζεται στην Α2 λόγω αδυναμίας συμμετοχής στο πρωτάθλημα της ΑΕΛ 1964 ΚΑΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

" Μετά τη δήλωση μη συμμετοχής της ομάδας ΑΕΛ 1964 ΚΑΕ στο πρωτάθλημα της Α2’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, επέρχονται σύμφωνα με την υπ’αρ. 14/23.9.2009 απόφαση της Ε.Ε της ΕΟΚ οι παρακάτω ανακατατάξεις στα Πρωταθλήματα των Εθνικών Κατηγοριών:

Α) Το σωματείο ΣΕΦΑ Αρκαδικός ανέρχεται από τη Β’ Εθνική Κατηγορία στην Α2’ Εθνική Κατηγορία.

Β) Το σωματείο ΚΑΠ ανέρχεται από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία στη Β’ Εθνική Κατηγορία.

Γ) Το σωματείο ΚΟ Χολαργού ανέρχεται από την Α’ Κατηγορία ΕΣΚΑ στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Στα ανωτέρω σωματεία δίδεται κατ’εξαίρεση δικαίωμα μεταγραφών έως την Παρασκευή 9/10/2009."

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ


Ξεκούραστη πρόκριση λόγω... παραίτησης

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση ανάμεσα στους Ικάρους και την Δάφνη για την πρώτη αγωνιστική της πρώτη φάσης του κυπέλλου που ήταν προγραμματισμένη για το προσεχές Σάββατο. Η αθηναϊκή ομάδα - όπως ενημερώθηκαν οι παράγοντες των "κυανοκίτρινων" - παραιτήθηκε από τον θεσμό του κυπέλλου αφού βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης. Έτσι το σύνολο του Στάθη Καμαράκη καλώς εχόντων των πραγμάτων θα υποδεχθεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου το νικητή του ζευγαριού, Ξάνθη - Ερμής Περάματος στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της πρώτης φάσης της διοργάνωσης.

Αύριο το απόγευμα στις 6 οι Ίκαροι θα αντιμετωπίσουν την Ξάνθη σε φιλικό παιχνίδι εκτός έδρας, ενώ ο Γιώργος Ασημάκης επέστρεψε σήμερα κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας ύστερα από ένα μικροτραυματισμό που είχε υποστεί τις προηγούμενες μέρες.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

EUROBASKET 2009


ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!! - XAΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ΕΛΛΑΣ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ: 57-56

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ






Κέρδος οι εμπειρίες για τον Ορφέα

Πολύ καλή ήταν η παρουσία του Ορφέα Νέου Σκοπού στο διήμερο τουρνουά μπάσκετ που διοργάνωσε ο Αριστοτέλης Φλώρινας. Οι "ασπρόμαυροι" μέτρησαν τις δυνάμεις τους απέναντι σε δυνατές ομάδες και έδειξαν θετικά στοιχεία παρά τις απουσίες των Τσιούλκα, Παπαδόπουλου, Γκαβανόζη. Αναμφίβολα το κέρδος που αποκόμισε το σύνολο του Παναγιώτη Σπανού ήταν οι πολύτιμες εμπειρίες που πρόσφερε η συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο τελικός απολογισμός για τους "ασπρόμαυρους" ήταν 1 νίκη και 1 ήττα. Το Σάββατο ο Ορφέας συνέτριψε τον Αριστοτέλη με 86-61, ενώ σήμερα η σερρραϊκή ομάδα ηττήθηκε από τον Ιωνικό Διαβατών με 56-69 (30-28 ημ.).

Ο Παναγιώτης Σπανός με δηλώσεις του στο serresbasket ανέφερε τα εξής:

" Μας δόθηκε η δυνατότητα να δοκιμάσουμε διάφορα σχήματα και να μονταρισθούμε καλύτερα. Παρά τις ελλείψεις που είχαμε είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία μας στο τουρνουά."

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ



Άφησε καλές εντυπώσεις

Α.Ο.Σ - Τιτάνες Δράμας: 51-62

Την ήττα γνώρισε ο Α.Ο.Σ στο φιλικό παιχνίδι με τους Τιτάνες Δράμας. Η σερραϊκή ομάδα έδειξε καλά δείγματα γραφής κόντρα σε ένα ισχυρό σύνολο που ενισχύθηκε σημαντικά κατά την περίοδο των μεταγραφών. Από τον αγώνα απουσίασαν από πλευράς Α.Ο.Σ τόσο η Μούνδρου όσο και η Πούφλη (νέα μεταγραφικά αποκτήματα) για προσωπικούς λόγους, ενώ από τις Δραμινες έλειψε η Σεβδυνίδου με την μέχρι πρότινος αθλήτρια και πρώτη σκόρερ της Κομοτηνής να έχει ενοχλήσεις στη μέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την φανέλα των Τιτάνων αγωνίσθηκε και η Φιλανδή παίκτρια Hellanious Sana, της οποίας ο σύντροφος, Shawn Huff, παίζει στην Καβάλα (Α1).

Χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι εν έτει 2009 τοποθετήθηκαν πετσέτες (!) στο παρκέ του κλειστού γυμναστήριου της Ομόνοιας διότι έσταζε νερό από την οροφή λόγω της βροχόπτωσης, ενώ ο ηλεκτρονικός πίνακας τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικού προβλήματος και χρησιμοποιήθηκε χρονόμετρο χειρός. Και μη χειρότερα...

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της συνάντησης οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν στα μέσα της πρώτης περιόδου με 8-13 χάρη σε προσπάθειες της Λένιας Κουτούση, αλλά η Ελπίδα Τζιαμπάζη είχε κέφια έξω από τα 6.25 και το δεκάλεπτο έληξε 14-16. Στην επόμενη περίοδο οι Τιτάνες εξασφάλισαν προβάδισμα 5 πόντων (19-24), αλλά ο Α.Ο.Σ με καλή άμυνα και συνετές επιλογές στην επίθεση πήρε κεφάλι στο σκορ με 30-28.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Δραμινές με την Μαρίνου να αναλαμβάνει δράση βρέθηκαν μπροστά με 33-40 και η περίοδος έκλεισε με 39-44. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το "τριφύλλι" πάλεψε για νά πάρει τη νίκη γοήτρου και η Θάλεια Μαραγκού με δίποντο μείωσε σε 51-53. Δυο συνεχόμενα όμως εύστοχα τρίποντα από την Χελάνιους και από την Εύη Κουτούση έδωσαν "αέρα" 8 πόντων στους Τιτάνες (51-59) και η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ των φιλοξενούμενων.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 30-28 (ημ.), 39-44, 51-62

Α.Ο.Σ (Κηρύκος): Μαραγκού 10, Καρατζά 1, Σαμουλαδά 12 (3), Τζιαμπάζη 16 (3), Πελτέκη 5, Παλλάδα 7, Ρίσκου, Τόγα.

Τιτάνες Δράμας (Γαϊτάνης): Γιαντσιώρη 2, Μαρίνου 15 (1), Λίτσου 8, Ράμναλη 6 (1), Χελένιους 8 (2), Τζανή 6, Κουτούση 17, Γαϊτάνη, Μυλωνά, Αλαπάνη.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής των Τιτάνων Δράμας, κ. Γαϊτάνης δεν αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στο serresbasket.



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΓΕΩΡΓΟΥΔΕΙΑ"





Πήραν την πρωτιά οι Ίκαροι

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το τουρνουά μπάσκετ "ΓΕΩΡΓΟΥΔΕΙΑ" για τους Ικάρους. Η ομάδα του Στάθη Καμαράκη κατέκτησε την πρώτη θέση στη διοργάνωση επικρατώντας χτες το απόγευμα του Πιερικού / Αρχέλαου Κατερίνης στον μεγάλο τελικό με 78-58. Οι "κυανοκίτρινοι" είχαν το πάνω χέρι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασαν εύκολα στη νίκη παρά και την απουσία του Γιώργου Ασημάκη, ο οποίος δεν αγωνίσθηκε λόγω ενός μικροτραυματισμού που δεν εμπνέει όμως καμιά ανησυχία. Στον μικρό τελικό ο Ερμής Λαγκαδάς υπέταξε την ΜΕΝΤ.

Σε δηλώσεις που έκανε στο serresbasket ο εορτάζων προπονητής των Ικάρων, Στάθης Καμαράκης τόνισε τα εξής:

" Μέσω της συμμετοχής μας σε αυτό το τουρνουά βγάλαμε χρήσιμα συμπέρασματα. Βάλαμε στο παιχνίδι και τον Φίλιππο Συμεωνίδη και πιστεύω ότι σιγά - σιγά μπαίνουμε στο κλίμα της Α2".

Αναφορικά τώρα με τον αγώνα για το κύπελλο Ελλάδας κόντρα στην Δάφνη υπάρχουν δυο ενδεχόμενα. Είτε ο αγώνας να διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων και όχι στην Αθήνα βάσει του αρχικού προγράμματος, είτε οι Ίκαροι να πάρουν την πρόκριση στα χαρτιά λόγω των τεράστιων οικονομικών και αγωνιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αθηναϊκή ομάδα. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι τα μέσα της νέας εβδομάδας. Σε περίπτωση πάντως που δεν πραγματοποιηθεί ο αγώνας κυπέλλου οι Ίκαροι θα προσπαθήσουν να κάνουν το φιλικό με την Καβάλα το Σάββατο στις Σέρρες.


Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΓΕΩΡΓΟΥΔΕΙΑ"



Άνετη επικράτηση για τους "κυανοκίτρινους"

ΙΚΑΡΟΙ - ΜΕΝΤ: 80 -60

Δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες οι Ίκαροι απέναντι στη ΜΕΝΤ στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία του φετινού τουρνουά μπάσκετ "Γεωργούδεια" που διοργανώνει ο Ερμής Λαγκαδά. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο όπου οι Θεσσαλονικείς προηθήθηκαν ακόμη και με 9 πόντους εν συνεχεία οι "κυανοκίτρινοι" ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό όπου θα αντιμετωπίσουν τον Πιερικό / Αρχέλαο Κατερίνης που επιβλήθηκε του Ερμή με 64-74.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 38-36 (ημ.), 59-52, 80-60

Ίκαροι (Καμαράκης): Πεχλιβάνης 13 (3), Τότσιος 22 (3), Γεωργαντζάς 2, Ιωσηφίδης 5 (1), Παπούδας, Χόχλερ 11 (2), Μουζακίτης 5 (1), Παβλίσεβιτς 4, Συμεωνίδης 8, Βοϊβατόπουλος 5, Τοπούζης 7.

ΜΕΝΤ (Μουρατίδης): Γκοντόπουλος 10 (1), Τσανακίδης 2, Σφέικος 5, Χατζηπέτρου 7, Κοκολιός 1, Μπένας 3, Μπρόζος 8 (2), Μακρής 18 (2), Βασιλείου 2, Τόζιος.


EUROBASKET 2009


Μπράβο Μάγκες!

Ελλάδα - Τουρκία: 76-74

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Πρώτο τεστ για τις "πράσινες"

Τους Τιτάνες Δράμας θα αντιμετωπίσει αύριο ο Α.Ο.Σ σε φιλικό παιχνίδι που θα αποτελέσει το παρθενικό του "τριφυλλιού" ενόψει και της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας και θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ "ΓΕΩΡΓΟΥΔΕΙΑ"








Οι Ίκαροι στα "Γεωργούδεια"

Σε ακόμη ένα σημαντικό τουρνουά θα λάβουν μέρος οι Ίκαροι. Συγκεκριμένα οι "κυανοκίτρινοι" θα συμμετάσχουν στα "Γεωργούδεια" που διοργανώνονται για 27η συνεχή χρονιά από τον Ερμή Λαγκαδά εις μνήμην του αδικοχαμένου αθλητή Δήμου Γεωργούδη που ξεψύχησε στο γήπεδο.

Το πρόγραμμα του τουρνουά που ξεκινά σήμερα το απόγευμα έχει ως εξής:


Παρασκευή, 6 μ.μ. Ίκαροι - ΜΕΝΤ


Παρασκευή, 8 μ.μ. Ερμής Λαγκαδά - Πιερικός / Αρχέλαος Κατερίνης


Σάββατο, 5 μ.μ. μικρός τελικός


Σάββατο, 7 μ.μ. μεγάλος τελικός

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χορηγός Επικοινωνίας το Αθλητικό Metropolis Σερρών

" Σύμμαχο το Αθλητικό Metropolis Σερρών 97,2 θα έχουν οι Ίκαροι, στην πρώτη τους συμμετοχή στην Α2. Το κορυφαίο αθλητικό ραδιόφωνο του νομού θα αποτελέσει χορηγό επικοινωνίας των Ικάρων για την περίοδο 2009-10. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών θα δώσει στο φίλαθλο κοινό των Σερρών την ευκαιρία για πιο άμεση και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις των Ικάρων, αλλά και για συμμετοχή σε διαγωνισμούς με έπαθλα εισιτήρια διαρκείας και αγώνων."

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ



Μπαίνει το νερό στ' αυλάκι

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ - ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ:84-70


Ακόμη ένα σερραϊκό ντέρμπι σε φιλικό όμως επίπεδο έλαβε χώρα χτες το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του Νέου Σκοπού με αντιπάλους τον γηπεδούχο Ορφέα και το Ρούπελ. Οι "ασπρόμαυροι" του Παναγιώτη Σπανού μετά το πέρας 50 αγωνιστικών λεπτών (η συνάντηση είχε διάρκεια πέντε περιόδων) πήραν τη δεύτερη νίκη απέναντι στο Σιδηρόκαστρο αφού είχε προηγηθεί και το φιλικό στις 26 Αυγούστου (67-63).

Οι δυο σερραϊκές ομάδες έδειξαν καλά στοιχεία στο παρκέ ενόψει των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Από τον Ορφέα δεν αγωνίσθηκαν οι Καδής, Τσιούλκας, Τσινόπουλος. Ο Αλέκος Καδής υπέστη θλάση στην αναμέτρηση με την Ελευθερούπολη και τέθηκε εκτός δράσης, ενώ η κατάσταση του Βαλάντη Τσιούλκα είναι πιο σοβαρή απ' ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί (είχε γίνει λόγος για τράβηγμα) και ο σέντερ του Ορφέα θα απέχει απο τις προπονήσεις άλλες 10 μέρες. Επίσης ο Τσινόπουλος έχει ενοχλήσεις στο πέλμα. Λογικό είναι αυτοί οι τραυματισμοί να προκαλούν πονοκέφαλο στον Παναγιώτη Σπανό αφού αφορούν σημαντικά στελέχη των "ασπρόμαυρων".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή του Ορφέα θα αναχωρήσει το πρωί του Σαββάτου για την Φλώρινα όπου θα συμμετάσχει στο τουρνουά που διοργανώνει ο τοπικός Αριστοτέλης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας το σερραϊκό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τους διοργανωτές, ενώ την Κυριακή θα διασταυρώσει τα ξίφη του είτε με τον Φίλιππο Βέροιας είτε με τον Ιωνικό Διαβατών.

Όσο αφορά το Ρούπελ Σιδηροκάστρου το σύνολο του Λάζαρου Κυριακού θα φιλοξενήσει τον Γαλαξία Αδένδρου την ερχόμενη Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου (άλλαξε η ημερομηνία) στην έδρα του στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι που θα δώσουν οι δυο ομάδες. Το αρχικά προγραμματισμένο φιλικό με τον Μακεδονικό στην Θεσσαλονίκη στις 19 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά λόγω μη διαθεσιμότητας του κλειστού γυμναστηρίου.

A2 EΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ


Δηλώσεις Στάθη Καμαράκη

Σε δηλώσεις που έκανε ο προπονητής των Ικάρων Στάθης Καμαράκης στην επίσημη ιστοσελίδα των "κυανοκίτρινων" σχετικά με το φιλικό αγώνα κόντρα στον ΚΑΟΔ τόνισε τα εξής:

"Είμαστε σε καλό δρόμο. Τα φιλικά αυτά σκοπεύουν στο να μάθουν οι παίκτες να συνεργάζονται σωστά μεταξύ τους., να μάθουμε τα συστήματα και τις κινήσεις του καθενός και να μοιράσουμε τους ρόλους. Θετικό στοιχείο δεν ήταν μόνο η νίκη, αλλά και η υπομονή που δείξαμε όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 15 πόντους. Καταφέραμε σιγά σιγά να ισορροπήσουμε το παιχνίδι και να εξαλείψουμε τη διαφορά, φτάνοντας στο τέλος σε μια νίκη ευκολότερη απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Όταν ο ΚΑΟΔ μας έπαιξε με κοντό σχήμα, οι ψηλοί μας βρέθηκαν πολλές φορές μόνοι κάτω από το καλάθι. Χάσαμε 8 τέτοια σουτ, όμως είναι λογικό, λόγω της σκληρής προπόνησης κι της έλλειψης φρεσκάδας. Το πρόβλημα αυτό δεν μας ανησυχεί, αντίθετα το φαινόμενο δείχνει ότι γίνεται σωστή δουλεια στην εκγύμναση βάσει του προγράμματος.

Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, που προσέφεραν υψηλό θέαμα, τολμώ να πω επιπέδου Α1. Καλούμε τον κόσμο να διαπιστώσει από κοντά στα επόμενα παιχνίδια το ωραίο μπάσκετ που παίζεται."

Φωτο - πηγή: www.serresgoal.gr

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ




ΙΚΑΡΟΙ - ΚΑΟΔ: 88-84

Τη νίκη κατέκτησαν οι "κυανοκίτρινοι" κόντρα στον ΚΑΟΔ στο φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων. Η σερραϊκή ομάδα έφτασε στην τελική επικράτηση παρά το γεγονός ότι σε κάποιο διάστημα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ακόμη και με 10 πόντους. Ο Στάθης Καμαράκης χρησιμοποίησε όλους τους αθλητές που είχε στην διάθεσή του.


Τα δεκάλεπτα: 16-25, 38-42 (ημ.), 65-59, 88-84

ΙΚΑΡΟΙ (Καμαράκης): Πεχλιβάνης 7, Τότσιος 23 (1), Γεωργαντζάς 2, Ιωσηφίδης 3 (1), Μουζακίτης 3 (1), Χόχλερ 17 (4), Παβλίσεβιτς 9 (3), Ασημάκης 2, Συμεωνίδης 4, Βοϊβατόπουλος 8, Τοπούζης 10.

ΚΑΟΔ (Τακιανός): Κυριακόπουλος 10 (2), Τσακιρίδης 3, Καραβασάνης 12 (1), Ματενίδης 5 (1), Καρτέλο 9 (1) , Χούμας 7 (1), Κιτσούλης 25 (1), Σταμπουλής 10 (2) , Στυλίδης 3.

* Οι πόντοι των παικτών προέρχονται από το www.ikaroibc.gr

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ


Ανακοίνωσαν Συμεωνίδη και Παβλίσεβιτς οι Ίκαροι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεταγραφές & Φιλικό

" Ο Φίλλιπος Συμεωνίδης και ο Milos Pavlisevits αποτελούν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας μας.

Ο Φίλλιπος Συμεωνίδης είναι 29 ετών ,ύψος 2,05μ και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ. Τη σεζόν 2005-6 έπαιξε στην Α1 με τον Μακεδονικό. Με το Μαρούσι αγωνίστηκε την επόμενη αγωνιστική περίοδο ενώ το 2007-8 ανεδείχθη τρίτος ριμπάουντερ της Α2 με την ομάδα του Ηρακλή. Την περασμένη σεζόν έπαιξε στην Πάτρα και την Ολυμπιάδα.

Πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο παίκτη, που απασχόλησε πολλές ομάδες στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, και αναμένεται να βοηθήσει πολύ την προσπάθεια της ομάδας μας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγωγή του είναι από το Νέο Πετρίτσι Σερρών .

Εξίσου ικανός και έμπειρος παίκτης είναι και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα ο Milos Pavlisevits.

Ο 27 χρόνος ύψους 1,96 μ small-forward έχει αγωνιστεί στην Α1 με το Ηράκλειο και στην Α2 με τις ομάδες του Δούκα, Σπόρτινγκ ,Ηλυσιακού και Παλαιού Φαλήρου.

Με τις μεταγραφές αυτές ολοκληρώθηκε το ρόστερ και έτσι η ομάδα μας πλήρης ,συνεχίζει την προετοιμασία για το πολύ δύσκολο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας.

Αύριο Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου οι Σερραίοι φίλαθλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την ομάδα μας σε φιλικό αγώνα που θα διεξαχθεί στο Δ.Α.Κ. Σερρών στις 6 μ.μ. με αντίπαλο την ομάδα του Κ.Α.Ο. Δράμας (Α2)

Σε λειτουργία το νέο site των Ικάρων

Στον "αέρα" βρίσκεται από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου η νέα ιστοσελίδα των Ικάρων Σερρών. Μέσα από τον ιστότοπο www.ikaroibc.gr, οι φίλοι του μπάσκετ μπορούν να ενημερωθούν για τους αγώνες και τα αγωνιστικά νέα της ομάδας, να παρακολουθήσουν βίντεο και φωτογραφικό υλικό του συλλόγου καθώς και να πληροφορηθούν σχετικά με τα τμήματα των Ακαδημιών του συλλόγου αλλά και γενικότερα θέματα του Σερραϊκού Μπάσκετ. Σκοπός του νέου site της ομάδας, είναι να αποτελέσει πύλη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για τους φίλους του μπάσκετ."

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ



Γαλαξίας Αδένδρου - Ρούπελ Σιδηροκάστρου: 49-59

Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε το Σιδηρόκαστρο στη νικηφόρα φιλική συνάντηση με τον Γαλαξία Αδένδρου που είναι ομάδα Γ' εθνικής. Το συγκρότημα του Λάζαρου Kυριακού έπαιξε καλό μπάσκετ και προηγήθηκε με 19-36 στο ημίχρονο. Στην επανάληψη ο coach του Ρούπελ πειραματίσθηκε, αλλά το Σιδηρόκαστρο επικράτησε των γηπεδούχων. Μεθαύριο το Ρούπελ θα φιλοξενήσει τον Γαλαξία στο κλειστό γυμναστήριο Σιδηροκάστρου.


Αρίων Ξάνθης - Ηράκλεια: 62-66

Καλό αγωνιστικό πρόσωπο έδειξε η Ηράκλεια στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρίωνα Ξάνθης που διεξήχθη το Σάββατο και κατέκτησε τη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Την Τετάρτη η Ηράκλεια θα αγωνισθεί κόντρα στην εφηβική ομάδα των Ικάρων σε μια συνάντηση προπονητικού χαρακτήρα.

Ελευθερούπολη - Ορφέας Ν. Σκοπού: -

Εχθρική ατμόσφαιρα συνάντησαν στην Ελευθερούπολη οι "ασπρόμαυροι" και αυτή ήταν η αιτία για την διακοπή του φιλικού αγώνα στα μέσα της τέταρτης περιόδου και ενώ το σκορ ήταν 51-48 υπέρ των γηπεδούχων.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ


Ντύθηκε στα "κυανοκίτρινα" ο Φίλιππος Συμεωνίδης!

Και το όνομα αυτού ... Φίλιππος Συμεωνίδης. Ο 29 χρονος Έλληνας καλαθοσφαιριστής με ύψος 2.05 αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό "χτύπημα" των Ικάρων και θα καλύψει την θέση του σέντερ. Οι παράγοντες των "κυανοκίτρινων" έχοντας την σύμφωνη γνώμη του Στάθη Καμαράκη προέβησαν τις τελευταίες μέρες σε συζητήσεις με την πλευρά του αθλητή και η υπόθεση είχε αίσιο τέλος.

Ο Συμεωνίδης είναι παίκτης με μεγάλη εμπειρία αφού έχει πλούσιες παραστάσεις τόσο από το πρωτάθλημα της Α2 όσο και από το πρωτάθλημα της Α1 ως αθλητής του Αμαρουσίου και του Μακεδονικού. Μάλιστα τόσο στον Μακεδονικό όσο και στον Ηρακλή ο Φίλιππος Συμεωνίδης είχε συμπαίκτη τον Κώστα Τότσιο με τον οποίο θα είναι και πάλι μαζί αλλά αυτή την φορά στους Ικάρους.

0 29 χρονος καλαθοσφαιριστής θα δώσει το "παρών" στην απογευματινή προπόνηση των "κυανοκίτρινων" και όλοι εύχονται να συμβάλλει τα μέγιστα με την απόδοσή του στο παρκέ προκειμένου οι Ίκαροι να πετύχουν τους στόχους τους.

Στατιστικά στοιχεία από την καριέρα του Φίλιππου Συμεωνίδη:

2002 - 2003: Ως αθλητής του ΚΑΟΔ στην Α2 είχε 13.3 πόντους κατά μέσο όρο.

2003 - 2004: Αγωνιζόμενος με την φανέλα της ΜΕΝΤ σε 26 παιχνιδια της Α2 σημείωσε 10.8 π. μέσο όρο.

2005 - 2006: Πέτυχε 5.2 πόντους μ.ο. με τον Μακεδονικό σε 24 αγώνες της Α1.

2006 - 2007: Σημείωσε 2.5 π. κατά μέσο όρο ως αθλητής του Αμαρουσίου σε 17 αναμετρήσεις της Α1, ενώ είχε και 4.5 π. μ.ο. συμμετέχοντας σε 2 αγώνες των πλεϊ -οφ.

2007 - 2008: Ανεδείχθη τρίτος ριμπάουντερ της Α2 με την ομάδα του Ηρακλή (8.3 ριμπάουντ μέσο όρο), αλλά επίσης σκόραρε 13.6 πόντους μ.ο. σε 27 αγώνες.

2008 - 2009: Ως παίκτης της Ολυμπιάδας Πατρών είχε 4 πόντους μ.ο. σε 21 παιχνίδια της Α2.

* Στατιστικά στοιχεία: galanis sports data

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΒΟΛΟΥ


Πρώτοι και καλύτεροι οι "κυανοκίτρινοι"

Αήττητοι ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους οι Ίκαροι στο τριήμερο τουρνουά του Βόλου που διοργανώθηκε για ένατη συνεχή χρονιά από την τοπική Μεταμόρφωση εις μνήμην του αδικοχαμένου καλαθοσφαιριστή, Νίκου Κοντάκη που σκοτώθηκε σε τροχαίο .

Το σύνολο του Στάθη Καμαράκη έκανε επίδειξη δυνάμεων απέναντι στα αντίπαλα συγκροτήματα κερδίζοντας την Κομοτηνή (83-58), την γηπεδούχο Μεταμόρφωση Βόλου (80-62, ομάδα Γ' εθνικής στην οποία αγωνίζεται ο αδελφός του Θανάση Τοπούζη, Νίκος Τοπούζης) και τον Φίλιππο Βέροιας (88-58, ομάδα Γ' εθνικής) με χαρακτηριστική άνεση και ο coach των Ικάρων είχε την δυνατότητα να δοκιμάσει διάφορα σχήματα στο παρκέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την "κυανοκίτρινη" φανέλα φόρεσε και ο Μίλος Παβλίσεβιτς. 0 27 χρονος, ύψους 1.96 small - forward με θητεία σε Ηράκλειο, Δούκα, Σπόρτιγκ, Ηλυσιακό, Π. Φάληρο "έκλεισε" τελικά στους Ικάρους.

Στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας δεν έλαβαν μέρος οι Παβλίσεβιτς -Χόχλερ αφού αμφότεροι μετέβησαν στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να περάσουν από αντι-ντόπιγκ κοντρόλ.

Τέλος, οι Ίκαροι θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό αγώνα τον ΚΑΟΔ την Τετάρτη στις 6 μ.μ. στο κλειστό της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Συνεχίζεται το μοντάρισμα στις "πράσινες"

Κανονικά διεξάγονται οι απογευματινές προπονήσεις του Α.Ο.Σ στο κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας. Στην προετοιμασία του "τριφυλλιού" λαμβάνουν μέρος και οι φοιτήτριες, Πούφλη (από Έδεσσα) και Moύνδρου (από Χίο).

Το συγκρότημα των Κώστα Μάρκου και Νίκου Κηρύκου ετοιμάζεται να δώσει τα πρώτα φιλικά παιχνίδια αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι "πράσινες" κατόπιν συνεννόησης θα αγωνισθούν με τους Τιτάνες Δράμας εντός και εκτός έδρας.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ


Καλή επιτυχία στον Πανσερραϊκό

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου των Ικάρων, το διοικητικό συμβούλιο των "κυανοκίτρινων" εκφράζει την στήριξή του στην ποδοσφαιρική ομάδα του Πανσερραϊκού ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Το Δ.Σ. του Α.Ο.Κ. ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ εύχεται καλή επιτυχία στην ποδοσφαιρική ομάδα του Πανσερραϊκού, εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Κάθε χρόνο, ο Πανσερραϊκός εκπροσωπεί την πόλη επάξια και οι Ικαροι εύχονται και πιστεύουν ότι η λήξη της σεζόν θα βρει τα «Λιοντάρια» εκεί που τους αξίζουν, ξανά στα «σαλόνια» της Super League".

ΕΚΑΣΑΜΑΘ



Θετικοί οιωνοί για Ρούπελ

Μια σειρά από φιλικά παιχνίδια δίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα η ομάδα του Ρούπελ Σιδηροκάστρου και μέσα από αυτά ο νέος τεχνικός του σερραϊκού συγκροτήματος, Λάζαρος Κυριακού, έχει την ευκαιρία να εντοπίσει τις όποιες αδυναμίες. Συγκεκριμένα το Σιδηρόκαστρο αγωνίσθηκε προχτές κόντρα στα Κουφάλια εκτός έδρας και κέρδισε με 58-67. Να σημειωθεί ότι τα Κουφάλια θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας της ΕΚΑΣΘ και έχουν βλέψεις ανόδου, ενώ προπονητής στην ομάδα από την Θεσσαλονίκη ανέλαβε ο παλιός παίκτης και προπονητής των Ικάρων, Δημήτρης Μύθου.

Αύριο το Ρούπελ θα παίξει με τον Γαλαξία Αδένδρου (ομάδα Γ' εθνικής) στο Άδενδρο, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου θα συναντηθούν ξανά τα δυο σύνολα αλλά αυτή την φορά η φιλική αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροκάστρου. Επίσης στις 19 Σεπτεμβρίου το Ρούπελ θα αντιμετωπίσει τον Μακεδονικό (ομάδα Γ' εθνικής) στην Θεσσαλονίκη.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΑΣΑΜΑΘ



Όλα βαίνουν καλώς στην Ηράκλεια

Σε φουλ ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία των "κόκκινων". Η ομάδα του Σπύρου Ιωαννίδη ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες μέρες από κάποιους μικροτραυματισμούς παικτών οι οποίοι όμως ευτυχώς δεν εμπνέουν καμιά ανησυχία.

Η Ηράκλεια θα έχει την δυνατόητα να μετρήσει τις δυνάμεις της σε ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι αυτή την φορά με αντίπαλο τον Αρίωνα Ξάνθης που στο περσινό πρωτάθλημα της Α κατηγορίας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ τερμάτισε στην 9η θέση συγκεντρώνοντας 25 βαθμούς. Η συνάντηση με τον Αρίωνα θα διεξαχθεί στην Ξάνθη το Σάββατο.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



Φιλικών παιχνιδιών συνέχεια για τους "ασπρόμαυρους"

Ικανοποίηση επικρατεί στο "στρατόπεδο" του Ορφέα ύστερα από τις εμφανίσεις που πραγματόποιησε η ομάδα στο "Greeen Basket 2". Το σύνολο του Παναγιώτη Σπανού άφησε αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον, αλλά είναι σίγουρο ότι οι "ασπρόμαυροι" χρειάζονται ακόμη σκληρή δουλειά προκειμένου να εξαλειφθούν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και να παρουσιασθούν πανέτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος που έχει ορισθεί για τις 18 Οκτωβρίου με αντίπαλο το Ασβεστοχώρι εντός έδρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές του Παναγιώτη Σπανού κάνουν διπλές προπονήσεις σε καθημερινή βάση (Αρχοντίδης, Ματζιούνης και Τσιούλκας είναι οι μόνοι παίκτες που απέχουν από το πρωϊνό πρόγραμμα λόγω σοβαρών επαγγελματικών υποχρεώσεων).

Κατά τα άλλα ο Ορφέας θα αντιμετωπίσει αύριο τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, ενώ το Σάββατο θα αγωνισθεί κόντρα στην Ελευθερούπολη.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ


Θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α2;

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Κ) θίγοντας ακόμη μια φορά τα κακώς κείμενα που επικρατούν στον χώρο της Α2 εθνικής κατηγορίας. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Δυστυχώς όλοι παρακολουθούμε την ουσιαστική διάλυση της Α2 κατηγορίας με την Ομοσπονδία να παρατηρεί απαθώς λες και κάποιος άλλος διοργανώνει το πρωτάθλημα. Δυστυχώς οι αθλητές της κατηγορίας παρότι έχουν ξεκινήσει την αγωνιστική προετοιμασία τους παραμένουν ανασφάλιστοι καθώς η ΕΟΚ αρνείται να υπογράψει την συμφωνία με την ασφαλιστική εταιρεία που η ίδια έχει συμφωνήσει.

Ταυτόχρονα, τρεις ομάδες της κατηγορίας δεν λειτουργούν αγωνιστικά (προπονητής, μεταγραφές) με την Ομοσπονδία να μην παίρνει καμία θέση και να μην ανακοινώνει τι θα συμβεί με τις εν λόγω ομάδες. Θα θέσει επιτέλους κάποια προθεσμία για τις ομάδες ή, θα περιμένουμε την 1η αγωνιστική για να μάθουμε ποιες ομάδες θα κατέβουν τελικά στο πρωτάθλημά; Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ, διότι κάτω από αυτές της συνθήκες δεσμευόμαστε ότι η πρώτη αγωνιστική δεν θα ξεκινήσει ποτέ.


Φτάνει λοιπόν η αδιαφορία, φτάνει η ανασφάλεια, φτάνουν τα λόγια που ακούμε τα τελευταία χρόνια την στιγμή που δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα υπέρ του Έλληνα καλαθοσφαιριστή".

Πηγή: www.psak.gr