Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Η Ηράκλεια το ντέρμπι - "Εξπρές" ο Ορφέας


Hράκλεια - Πανσερραϊκός: 64-63

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι η Ηράκλεια επικράτησε του Πανσερραϊκού στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι. Αμφότερες οι ομάδες πάλεψαν σκληρά για την κατάκτηση της νίκης, με τους γηπεδούχους να προσθέτουν τελικά στο ενεργητικό τους 2 πολύτιμους βαθμούς.


Ο χτεσινός αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αφού τόσο οι γηπεδούχοι όσο και τα "λιοντάρια" θυσίασαν το θέαμα στο βωμό του αποτελέσματος. Στο πρώτο ημίχρονο το συγκρότημα του Βασίλη Χρυσανθίδη ήταν ανώτερο στον αγωνιστικό χώρο, με συνετές επιλογές στην επίθεση και καλή άμυνα, εξασφαλίζοντας δίκαια διαφορά 10 πόντων (22-32).

Στην επανάληψη οι αθλητές του Σπύρου Ιωαννίδη μπήκαν ψυχωμένοι στο παρκέ για να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και τα κατάφεραν. Η μπάλα πέρασε στον Αλεξανδρίδη, Ντίκογλου και Ευγενειάδης πρόσφεραν βοήθειες και οι "κόκκινοι" όχι μόνο κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν, αλλά βρέθηκαν στο +7 στις αρχές της τέταρτης περιόδου. 

Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και έφεραν το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία στο τελευταίο τρίλεπτο της συνάντησης. Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Αυτός που έμελλε τελικά να γείρει οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της Ηράκλειας ήταν ο Σάκης Ντίκογλου. Ο έμπειρος γκαρντ με δικό του καλάθι διαμόρφωσε το 64-63 που ήταν και το τελικό σκορ.

Να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού εξέφρασαν παράπονα για τους διαιτητές του ντέρμπι (Tατούδης - Μυσιρλής) τονίζοντας μάλιστα, ότι κακώς μέτρησε το καλάθι του Ντίκογλου υποστηρίζοντας ότι ο παίκτης της Ηράκλειας είχε υποπέσει σε βήματα πριν σουτάρει.

- Αργότερα θα αναρτηθούν και οι πόντοι του αγώνα.


Ορφέας Ν. Σκοπού - Α.Ε. Κομοτηνής: 82-55

Mε διακυμάνσεις στην απόδοσή του Ορφεάς συνέτριψε την Αθλητική Ένωση Κομοτηνής διευρύνοντας το νικηφόρο σερί του στο πρωτάθλημα. 

Σχετικά με την εξέλιξη του σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι συνάντησαν δυσκολίες απέναντι στους Θρακιώτες μέχρι και τα μισά της περιόδου (13-10, 4:55). Τα εύστοχα περιφερειακά σουτ (5 τρίποντα) έδωσαν τη δυνατότητα στους "ασπρόμαυρους" να προηγηθούν με 28-19.

Στο επόμενο δεκάλεπτο με μπροστάρη τον σέντερ Στράτο Χατζηπέτρου που έκανε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση το συγκρότημα του Παναγιώτη Σπανού ξέφυγε στο σκορ με 36-21 (7:21), ενώ η περίοδος έκλεισε με 46-35.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ορφέας ξεκίνησε πολύ καλά και ο Παπαδόπουλος συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου η διαφορά να "εκτοξευθεί" στο +20 (55-35, 6:38). Οι αθλητές όμως του σερραϊκού συλλόγου χαλάρωσαν αδικαιολόγητα και η Κομοτηνή άδραξε την ευκαιρία μειώνοντας σε 61-48.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι σημείωσαν 7-0 σερί βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους (68-48, 8:29). Το παιχνίδι έλαβε διαδικαστικό χαράκτηρα με την διαφορά να παραμένει σε υψηλά επίπεδα (76-52, 80-52) και τον τεχνικό των "ασπρόμαυρων" να δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς Καρακώστα και Λαδιά.

Σχόλιο από serresbasket: Εφόσον ο Ορφέας καταφέρει να περιορίσει τα "νεκρά" διαστήματα στο παιχνίδι του τότε θα βάλει πλώρη για τα καλά για τη Γ' Εθνική. Παρά την βαριά ήττα η Κομοτηνή άφησε θετικές εντυπώσεις.

Διαιτητές: Νέδογλου - Δαμαλής

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 46-35 (ημ.), 61-48, 82-55

Ορφέας (Σπανός): Παπαδόπουλος 23 (2), Σολούγκας 8 (2), Κούτρης 2, Ματζιούνης 7 (1), Τσινόπουλος 2, Χατζηπέτρου 15, Καδής 13 (3), Σουτζόπουλος 9, Καραμπατζιάκης 3 (1), Καρακώστας, Λαδιάς.

Α.Ε. Κομοτηνής (Παπαδόπουλος): Δρόσος 8 (1), Ξανθούλης 4, Παπουής 8, Κάσσας 3, Παπαευαγγέλου 2, Κουτσογιάννης 7 (1), Τσάκωνας 5, Τσιαντούλης 13 (3), Τερζίδης 5, Παπαδόπουλος, Χατζόπουλος, Γεωργαντάς.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΑ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: 64-63

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ - Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: 82-55

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ - ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: 57-52

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ: 83-65

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ - ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: 48-73

ΡΕΠΟ: ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ 8

XΡΥΣΟΥΠΟΛΗ 7

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 6*

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 6

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 6

ΗΡΑΚΛΕΙΑ 5*

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ 5

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 5

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 5

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 4*

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 3*

* ΗΡΑΚΛΕΙΑ, ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ.

** ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (27/11/2010): ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΑ. Ο ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΕΠΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: