Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Τους σκόρπισαν...


Το απόλυτο σημείωσε το σερραϊκό τρίδυμο (Νέος Σκοπός, Ηράκλεια, Σιδηρόκαστρο) στην έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Ορφέας πέρασε νικηφόρα και από την "καυτή" έδρα της Χρυσούπολης, το Ρούπελ λύγισε την αντίσταση της Αγίας Βαρβάρας, ενώ η ομάδα του Σπύρου Ιωαννίδη συνέτριψε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.



Χρυσούπολη - Ορφέας Ν. Σκοπού: 79-83

Τίποτα δεν σταματά τους "ασπρόμαυρους", οι οποίοι κόντρα στη Χρυσούπολη πέτυχαν την πέμπτη συνεχόμενη νίκη και παραμένουν σταθερά στο "ρετιρέ" του βαθμολογικού πίνακα. Το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα με πολλές ανατροπές στο σκορ, αλλά αυτός που πανηγύρισε στο τέλος ήταν ο Ορφέας, ο οποίος είχε στο πλευρό του και τους φιλάθλους του.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά και εξασφάλισαν σημαντικό προβάδισμα 10-11 πόντων (6-16, 13-24) με πρωτεργάτη τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Οι Καβαλιώτες όμως ανασυντάχθηκαν και ο αρχισκόρερ Αμπελακιώτης βοήθησε την ομάδα του να μειώσει σε 21-24, ενώ η περίοδος έληξε 21-26.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η αντεπίθεση της Χρυσούπολης συνεχίσθηκε και οι γηπεδούχοι όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά βρέθηκαν στο +8 (44-36), χάρη στους 20 πόντους του Αμπελακιώτη και τα 6 ομαδικά εύστοχα τρίποντα. Η περίοδος έκλεισε με 48-42.

Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά άγγιξε τη μέγιστη τιμή (53-42) με πρωταγωνιστή τον Αποστόλου, όμως οι "ασπρόμαυροι" δεν πανικοβλήθηκαν και έκαναν την ολική επαναφορά πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής (60-58).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το σύνολο του Παναγιώτη Σπανού ξέφυγε στο σκορ με 66-70, αλλά η Χρυσούπολη με 5-0 σερί πήρε και πάλι την πρωτοπορία με 71-70. Ο Ορφέας ανταπάντησε διαμορφώνοντας το 71-78 (38'). Οι γηπεδούχοι πίεσαν, έκαναν το 79-81 με καλάθι του Αμπελακιώτη, αλλά εν συνεχεία ο  Σολούγκας κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ, ευστόχησε στις βολές σημειώνοντας το 79-83 και στα 2 εναπομείναντα δευτερόλεπτα οι "ασπρόμαυροι" κράτησαν τη μπάλα.

Διαιτητές: Ασλανίδης - Δαμαλής

Τα δεκάλεπτα: 21-26, 48-42 (ημ.), 60-58, 79-83

Χρυσούπολη: Μαυροσκωλίδης 8 (1), Αποστόλου 24 (4), Αμπελακιώτης 30 (5), Καρυοφύλλης 4, Τερζόγλου 13, Καλεάδης, Σταυριανός.

Ορφέας (Σπανός): Παπαδόπουλος 26 (3), Σολούγκας 12 (1), Τσινόπουλος 4, Χατζηπέτρου 14, Καδής 13 (2), Σουτζόπουλος 14, Λαδιάς, Καρακώστας, Καραμπατζιάκης.

- Το serresbasket ευχαριστεί τον δημοσιογράφο από την Καβάλα, Χρήστο Κρυσταλλίδη για την ανταπόκριση του αγώνα.

Ρούπελ Σιδηροκάστρου - Αγία Βαρβάρα: 70-62

Παρά το άσχημο ξεκίνημα που πραγματοποίησε το Σιδηρόκαστρο στη συνάντηση με την Αγία Βαρβάρα, εν τούτοις απέσπασε το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνος.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο παρκέ κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, αλλά στην επανάληψη το συγκρότημα του Κώστα Σίσκου ανέβασε την απόδοσή του εξασφαλίζοντας διαφορά 10 πόντων, με τον Ιακωβίδη να οργανώνει πολύ καλά το παιχνίδι και τους Λαφτσή (σημείωσε καθοριστικά τρίποντα), Κατσικά, Μπουτάκογλου να προσφέρουν λύσεις στο σκοράρισμα.

Οι Καβαλιώτες δεν κατέθεσαν εύκολα τα όπλα μειώνοντας στο -2, αλλά στο τέλος το Ρούπελ διαχείρισθηκε σωστά την κατάσταση φτάνοντας στη νίκη.


Ηράκλεια - Εθνικός Αλεξανδρούπολης: 75-49

Δύο διαφορετικά πρόσωπα εμφάνισε η Ηράκλεια στην αναμέτρηση με τον Εθνικό. Στο πρώτο ημίχρονο οι "κόκκινοι" ήταν αρκετά άστοχοι και νευρικοί, γεγονός το οποίο εκμεταλλεύθηκαν οι φιλοξενούμενοι διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες τους για το "διπλό".

Στο δεύτερο ημίχρονο η σερραϊκή ομάδα βρήκε ρυθμό, έπαιξε καλύτερη άμυνα και βρέθηκε στο +15 με το τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα οι γηπεδούχοι αύξησαν ακόμη περισσότερο την υπέρ τους διαφορά, με τον Σπύρο Ιωαννίδη να χρησιμοποιεί συνολικά 11 αθλητές.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ - ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: 62-51

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ- Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: 74-59

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ - ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ: 79-83

ΗΡΑΚΛΕΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ: 75-49

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: 70-62

ΡΕΠΟ: ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

OΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ 10*

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 10

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 9*

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ 9

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 9

ΗΡΑΚΛΕΙΑ 8*

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 8

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ 8

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  7*

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 6*

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 6*

* ΗΡΑΚΛΕΙΑ, ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ, ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ.

** ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11/12/2010): ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: