Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Καλές γιορτές για τρεις


Πρωταθλητής χειμώνα ανεδείχθη ο Ορφέας Ν. Σκοπού, ο οποίος διέλυσε την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Σπουδαίες εκτός έδρας επιτυχίες σημείωσαν Ηράκλεια και Πανσερραϊκός επί των Αρίωνα Ξάνθης και Αγίας Βαρβάρας αντίστοιχα. Απρόσμενη ήττα γνώρισε το Σιδηρόκαστρο από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με τους ανθρώπους της σερραϊκής ομάδας να "βράζουν" για τις αποφάσεις των διαιτητών.



Ορφέας Ν. Σκοπού - Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης:  79-42



Ποιο ντέρμπι; 

Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο το συγκρότημα το Παναγιώτη Σπανού αντιμετώπισε προβλήματα από τους φιλοξενούμενους. Οι "ασπρόμαυροι" πραγματοποίησαν νωθρό ξεκίνημα και η περίοδος έκλεισε με 11-8.

Οι παρατηρήσεις του προπονητή των γηπεδούχων προς τους παίκτες του λειτούργησαν θετικά και ο Ορφέας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο επόμενο δεκάλεπτο "τρέχοντας" 12-1 σερί (23-9), ενώ οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 34-18.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι "ασπρόμαυροι" κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στο παρκέ και η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +33 (63-30). Στην τελευταία περίοδο της συνάντησης ο Παναγιώτης Σπανός βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει πολλούς βασικούς παίκτες και ο Ορφέας έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη.

Διαιτητές:  Τατούδης - Δημάδης

Τα δεκάλεπτα: 11-8, 34-18 (ημ.), 63-30, 79-42

Ορφέας (Σπανός): Τσιούλκας 6 (2), Παπαδόπουλος Γ. 13, Σολούγκας 10 (2), Κούτρης 2, Ματζιούνης 2, Τσινόπουλος 6, Χατζηπέτρου 10, Καδής 11 (3), Σουτζόπουλος 15 (4), Καραμπατζιάκης 4, Λαδιάς, Παπαδόπουλος Χ.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Παναγιώτης Σπανός σε δηλώσεις που έκανε στο serresbasket ανέφερε τα εξής:

"Πετύχαμε μια σπουδαία νίκη κόντρα σε μία ομάδα με την οποία ισοβαθμούσαμε. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο όπου εμφανισθήκαμε νευρικοί στη συνέχεια βελτιώσαμε την εικόνα μας και κερδίσαμε εύκολα. Να σημειωθεί ότι η Ολυμπιάδα ήρθε στο Νέο Σκοπό πλήρης. Μας χαροποιεί όλους το γεγονός ότι είμαστε πρώτοι, αλλά ακόμη ο δρόμος είναι μακρύς. Πλέον κοιτάζουμε το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο. Θέλουμε να προχωρήσουμε και σε αυτόν το θεσμό".


Αγία Βαρβάρα - Πανσερραϊκός: 75-76




Τεράστιο διπλό σημείωσε ο Πανσερραϊκός στην Καβάλα με αντίπαλο την Αγία Βαρβάρα. Ο αγώνας έκρυβε πολλές συγκινήσεις, με τα "λιοντάρια" να "κατασπαράζουν" τους γηπεδούχους στην παράταση.

Οι γηπεδούχοι αρχικά εξασφάλισαν προβάδισμα 7 πόντων, αλλά το σερραϊκό συγκρότημα μείωσε σε 20-16. Λίγο πριν το κλείσιμο της δεύτερης περιόδου η ομάδα του Βασίλη Χρυσανθίδη παίζοντας καλή άμυνα προσπέρασε στο σκορ, με το δεκάλεπτο να λήγει τελικά 29-28.

Στην επανάληψη Αγία Βαρβάρα και Πανσερραϊκός βάδιζαν χέρι χέρι (40-41 στο τρίτο δεκάλεπτο). Οι Καβαλιώτες κατόρθωσαν να βρεθούν στο +8 στη διάρκεια της τέταρτης περιόδου, αλλά οι φιλοξενούμενοι ανασυντάχθηκαν και ο Καβράκης με σουτ έξω από τα 6.75 πέτυχε το 66-67 (6"), ενώ ο Σουλίδης Χ. με μία βολή έστειλε το ματς στην παράταση (67-67).

Η Αγία Βαρβάρα προηγήθηκε στο εξτρά πεντάλεπτο με 75-73, αλλά ο Ηλίας Τράκας με τρίποντο "μαχαιριά" στην εκπνοή της αναμέτρησης διαμόρφωσε το τελικό 75-76.

Διαιτητές: Λαμπρίδης - Δαμαλής

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 29-28 (ημ.), 40-41, 67-67 (κ.α.), 75-76

Αγία Βαρβάρα (Μαγιάννης): Ζωτίδης 4 (1), Ανίσογλου 5 (1), Ρότσας 4, Μπανάσας 5, Ράμμος 13, Χαριζάνης 9, Σουλίδης Χ. 13, Παπαδόπουλος 16, Μυτικόπουλος 6, Σουλίδης Γ., Μπάρμπας, Γιαννάτσκος.

Πανσερραϊκός (Χρυσανθίδης): Καραμπέκης 3, Γεωργιανός 15, Τζουβάρας 11 (3), Τερζής 6, Τράκας 8 (2), Καβράκης 15 (1), Χατζής 18 (1), Τεπεκιτζής, Αγάλου - Λωρίτης.

Ο προπονητής των "λιονταριών", Βασίλης Χρυσανθίδης έκανε τις εξής δηλώσει στο serresbasket:

"Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Νικήσαμε σε μια δύσκολη έδρα και με κόντρα διαιτησία. Παίξαμε καλό μπάσκετ και είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας".

- To serresbasket ευχαριστεί τον δημοσιογράφο Χρήστο Κρυσταλλίδη για την ανταπόκριση του αγώνα.


Αρίων Ξάνθης - Ηράκλεια: 66-68



Το καλύτερο δώρο έκαναν οι αθλητές της Ηράκλειας στον Σπύρο Ιωαννίδη μία μέρα πριν την ονομαστική του εορτή. Οι "κόκκινοι" άλωσαν την έδρα του Αρίωνα και πρόσθεσαν δύο πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό τους έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Κηπουρό.

Διαιτητές: Οικονόμου - Μυλωνίδης

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 25-28 (ημ.), 42-47, 66-68

Ηράκλεια (Ιωαννίδης): Ντίκογλου 11, Σιουσιουλούδης 17 (1), Παπαστεφάνου 4, Κηπουρός 29, Αλεξανδρίδης 2, Σκαλιστής 4, Νάκος, Σταμπουλής, Μαλτσάκης, Ευγενειάδης, Καραγεωργάκης.

- Οι πόντοι της συνάντησης είναι από το http://xanthibasket.blogspot.com/

Ο τεχνικός της Ηράκλειας, Σπύρος Ιωαννίδης μιλώντας στο serresbasket τόνισε τα εξής:

"Σε όλα σχεδόν τα δεκάλεπτα είχαμε προβάδισμα 7-8 πόντων, αλλά ο Αρίωνας δεν τα παράτησε και μας πλησίασε. Δείξαμε ψυχραιμία στο τέλος και κερδίσαμε. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των αθλητών μου".


Εθνικός Αλεξ/πολης - Ρούπελ Σιδηροκάστρου: 77-60



Ήττα "σοκ" υπέστη το Σιδηρόκαστρο στην Αλεξανδρούπολη από τον Εθνικό. Οι άνθρωποι της ομάδας ήταν "έξω φρενών" λόγω των διαιτητικών αποφάσεων (Σαλικίδης - Ζηκίδης) και ο προπονητής του Ρούπελ, Κώστας Σίσκος ανέφερε τα εξής στο serresbasket:

"Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι πρώτα απ' όλα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δική μας ομάδα και το πως παρουσιαζόμαστε στο γήπεδο. Προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις να βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας έτσι ώστε από παιχνίδι σε παιχνίδι να εμφανιζόμαστε καλύτεροι στο παρκέ. Στον αγώνα με τον Εθνικό κάναμε λάθη, αλλά πιστεύω ότι αυτοί που έπαιξαν τον σημαντικότερο ρόλο στην τελική έκβαση του αποτελέσματος ήταν οι διαιτητές.

Έχω παίξει στη συγκεκριμένη διοργάνωση, έχω αγωνισθεί και σε υψηλότερες κατηγορίες, αλλά αυτά που βιώνω φέτος είναι πρωτοφανή πράγματα. Η συμπεριφορά των διαιτητών προς εμένα και προς τους παίκτες μου ήταν απαράδεκτη. Το γεγονός ότι είμαι νέος προπονητής δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα να με αντιμετωπίζει με απαξιωτικό τρόπο. Δεν  σέβονται τον κόπο των παιδιών που αφήνουν τις δουλειές τους, τις οικογένειές τους και ταξιδεύουν μακριά για να αγωνισθούν. Δεν εκτιμούν τις ενέργειες που κάνει η διοίκηση του Ρούπελ έτσι ώστε το σωματείο να είναι οργανωμένο παρότι είναι ερασιτεχνικό. 

Έχω παράπονα από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ που έβαλε αυτούς τους διαιτητές, αλλά και για την αλλαγή της ώρας του παιχνιδιού και μάλιστα δίχως να ερωτηθούμε και χωρίς να συντρέχει λόγος να γίνει το ματς τόσο νωρίς αφού μετά δεν υπήρχε άλλος αγώνας στο γήπεδο. Λυπάμαι πραγματικά". 


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ: 49-70

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ: 77-60

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΑ: 66-68

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: 75-76 (67-67 κ.α.)

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ: 79-42

ΡΕΠΟ: ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ 12

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 11*

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 10

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 10*

ΗΡΑΚΛΕΙΑ 10

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 10*

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ 10*

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ 9

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 9

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 7

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 7

* ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ.

** ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8/1/2011): ΗΡΑΚΛΕΙΑ - Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ - ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: