Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΕΚΑΣΑΜΑΘ


Εν αναμονή ανακοινώσεων

Κινητικότητα παρατηρείται στις τάξεις του Σιδηροκάστρου ενόψει της νέας σεζόν. Ο νέος προπονητής της ομάδας, Κώστας Σίσκος έχει καταστρώσει τα πλάνα του και σε συνεννόηση πάντα με την διοίκηση του Ρούπελ έχει προβεί σε επαφές με παίκτες προκειμένου το Σιδηρόκαστρο να παρουσιασθεί ανταγωνιστικό στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την πλευρά του σερραϊκού συλλόγου σχετικά με τα καινούργια μεταγραφικά αποκτήματα.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΝΕΑ

Το serresbasket συμμετέχει στην 24 ωρη απεργία

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΕΚΑΣΑΜΑΘ


Συμφωνία με Σουτζόπουλο

Στους κόλπους του Ορφέα Νέου Σκοπού θα παραμείνει ο Δημήτρης Σουτζόπουλος. Ο ταλαντούχος πάουερ φόργουορντ παρά τις προτάσεις που είχε από άλλες ομάδες (Ελευθερούπολη) συμφώνησε να ενισχύσει τους "ασπρόμαυρους" και στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, με τους διοικούντες των "ασπρόμαυρων" να ανανεώνουν το δανεισμό του παίκτη από τον Αίαντα Ευόσμου και για τη νέα σεζόν καταβάλοντας ορισμένο χρηματικό ποσό στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Επιπροσθέτως είναι πολύ πιθανό στα τέλη της εβδομάδας ο Ορφέας να προχωρήσει σε μια νέα μεταγραφή, ενώ αναφορικά με το θέμα του προπονητή, Χρήστος Γκαβανόζης και Παναγιώτης Σπανός θα συναντηθούν μετά τις 2 Ιουλίου οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί το καμπ των Ικάρων στο οποίο προΐσταται ο κ. Σπανός.

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΕΚΑΣΑΜΑΘ


Συνεχίζει στην Ηράκλεια ο Ιωαννίδης - Στο Σιδηρόκαστρο ο Ιακωβίδης

Ανανέωσε τη συνεργασία του με την Ηράκλεια ο Σπύρος Ιωαννίδης και ο Σερραίος προπονητής θα καθίσει στον πάγκο των "κόκκινων" και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στα μεταγραφικά η Ηράκλεια θα κινηθεί κυρίως για την απόκτηση κάποιων φοιτητών, ενώ ο Σκαλιστής που είναι φαντάρος από τον περασμένο Φεβρουάριο θα ενισχύσει κανονικά την σερραϊκή ομάδα.

Την ίδια διαδρομή με τον Κώστα Σίσκο προτίμησε να κάνει και ο Ιακωβίδης. Ο έμπειρος γκαρντ, πρώην παίκτης της Ηράκλειας αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο Ρούπελ Σιδηροκάστρου και θα τεθεί υπό τις οδηγίες του φίλου του.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Ο Τρέισι Μάρεϊ στο serresbasket

Αποκλειστική συνέντευξη στο serresbasket παραχώρησε ευγενικά ο μεγάλος καλεσμένος του 1oυ KΡΙ ΚΡΙ Ίκαροι Basketball Camp, Τρέισι Μάρεϊ (Tracy Murray). 0 39 χρονος παλιός αθλητής του NBA μίλησε για την παρουσία του στις Σέρρες και στο καμπ των "κυανοκίτρινων", κατέθεσε την άποψή του για το μπάσκετ, ενώ σχολίασε και τη φετινή κόντρα ανάμεσα στους Lakers και τους Celtics. (Η μετάφραση της συνέντευξης θα αναρτηθεί σύντομα. Ακούστε το ηχητικό αρχείο με τις δηλώσεις του Τρέισι Μάρεϊ).




ΠΗΓΗ - ΦΩΤΟ: www.ikaroibc.gr


ΕΚΑΣΑΜΑΘ


Τέλος για Θεοδώρου και Χατζηβασιλειάδη

Παρελθόν αποτελούν από τον Ορφέα Νέου Σκοπού οι Θεοδώρου - Χατζηβασιλειάδης. Ο πρώτος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αναγέννηση/Φλόγα (ομάδα Β' Εθνικής), ενώ ο δεύτερος θα χάσει την επόμενη σεζόν λόγω της στρατιωτικής του θητείας.

Ματζιούνης, Παπαδόπουλος, Τσιούλκας και Τσινόπουλος έχουν ήδη συμφωνήσει να παραμείνουν στους "ασπρόμαυρους", ενώ αργά ή γρήγορα θα ξεκαθαρίσει και το ποιοι από τους υπόλοιπους παίκτες θα αποχωρήσουν από τις τάξεις του Ορφέα.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του συλλόγου έχει προβεί σε κινήσεις στο μεταγραφικό "παζάρι" και λίαν συντόμως αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΝΕΑ


Παπαδόπουλος και Χαραλαμπίδης στο Camp των Ικάρων

Συνεχίζεται η πρώτη περίοδος του ΚΡΙ ΚΡΙ Ikaroi Basketball Camp στις εγκαταστάσεις του Δ.Α.Κ. Σερρών με αμείωτο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες.

Χθες Τρίτη 22 Ιουνίου το camp τίμησαν με την παρουσία τους οι διεθνείς παίκτες του ΠΑΟΚ και του Πανελληνίου Λάζαρος Παπαδόπουλος και Κώστας Χαραλαμπίδης.

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έδειξε στους μικρούς αθλητές κινήσεις μέσα στην ρακέτα ενώ ο guard του Πανελληνίου Κώστας Χαραλαμπίδης μύησε τα παιδιά στην τέχνη του σουτ από μέση και μεγάλη απόσταση. Ακολούθησε ένας μικρός διαγωνισμός σουτ με τον νικητή να κερδίζει μια επίσημη φανέλα του Πανελληνίου.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων τους οι δύο μεγάλοι αυτοί παίκτες της Α1 Εθνικής κατηγορίας φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά και έδωσαν αυτόγραφα .

Όμως το πρόγραμμα των επισκέψεων στο camp δεν τελειώνει εδώ. Την Πέμπτη 24 Ιουνίου το camp θα επισκεφτούν ο διεθνής αθλητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Βεργίνης και οι αθλητές των Ικάρων Κώστας Τότσιος και Θανάσης Τοπούζης για να μεταφέρουν με τη σειρά τους τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους στους συμμετέχοντες.

ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Κι ο καιρός περνά...

"Άκρα του τάφου σιωπή" επικρατεί στον Α.Ο.Σ. Το πολυανόμενο ραντεβού ανάμεσα στη διοίκηση και το προπονητικό τιμ δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί και όπως γίνεται κατανοητό όλα τα σημαντικά θέματα του "τριφυλλιού" βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Το τοπίο παραμένει "θολό" στις τάξεις του συλλόγου, παρά το γεγονός ότι κύλησαν 2 μήνες από την ολοκλήρωση της σεζόν 2009-10.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010


Άνοιξε η αυλαία του 1ου ΚΡΙ - ΚΡΙ IKAROI BASKETBALL CAMP

Ξεκίνησε χθες Κυριακή η πρώτη περίοδος του ΚΡΙ ΚΡΙ Ikaroi Basketball Camp στις εγκαταστάσεις του Δ.Α.Κ. Σερρών με την συμμετοχή 93 παιδιών αγοριών και κοριτσιών ηλικίας από 6 έως 19 ετών. Αξίζει να σημειωθεί πως δεκαπέντε παιδιά ήρθαν από άλλες πόλεις της Ελλάδας ως εσωτερικοί μαθητές του camp.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιελάμβανε την αξιολόγηση των παιδιών από τους προπονητές και τον καταμερισμό τους σε ομάδες προπόνησης και αγώνων.

Το ενδιαφέρον και τις εντυπώσεις των παιδιών έκλεψε όπως ήταν αναμενόμενο ο μεγάλος καλεσμένος του camp ο παλαίμαχος σταρ του ΝΒΑ αλλά και πρώην παίκτης των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, Τρέισι Μάρεϊ αλλά και ο ισπανός προπονητής της εθνικής ομάδας Νέων-Ανδρών και scouter της Μπαρτσελόνα Κος Πάμπλο Γκαρσία οι οποίοι ταξίδεψαν στην πόλη μας για να μεταφέρουν τις γνώσεις και τα μυστικά τους στους μικρούς φίλους του μπάσκετ.

Την Τρίτη 22/06/2010 το camp θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Λάζαρος Παπαδόπουλος για να παίξει με τα παιδιά και να μοιράσει πλούσια δώρα .

Η πρώτη περίοδος θα τελειώσει την Παρασκευή 25 Ιουνίου και την Κυριακή 27 Ιουνίου θα ξεκινήσει η δεύτερη περίοδος για την οποία οι εγγραφές συνεχίζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους του camp

(Σέρρες) Παναγιώτης Σπανός: 6947 528969

(Αθήνα) Ισίδωρος Σκούφαλος: 6944 782169

(Υπ. Ελλάδα) Τάσος Μανωλόπουλος: 6977 208288


ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΝΕΑ


Ο Γυμνόπουλος στη γιορτή του ΠΣΑΚ

Στο τουρνουά μπάσκετ "3 on 3" που διοργάνωσε ο ΠΣΑΚ χτες το απόγευμα στο Δήμο Ευόσμου έδωσε το "παρών" ο Φοίβος Γυμνόπουλος. Ο έμπειρος γκαρντ των Ικάρων ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Προέδρου του ΠΣΑΚ και παράλληλα καλού του φίλου, Λάζαρου Παπαδόπουλου και μαζί με τους Νίκο Χατζηβρέττα, Κώστα Χαραλαμπίδη, Γιώργο Παυλίδη και Κώστα Αλεξανδρίδη (παλαίμαχος) έπαιξαν μπάσκετ με τα παιδιά που έλαβαν μέρος σε αυτήν τη γιορτή.

Σχετικό βίντεο

Πηγή: ΠΣΑΚ - grbasket.gr

ΕΚΑΣΑΜΑΘ


Συνεχίζει ο Τσινόπουλος

Παίκτης του Ορφέα Νέου Σκοπού και για την επόμενη σεζόν θα είναι ο Τσινόπουλος. Ο νεαρός γκαρντ κατόπιν συζήτησης που είχε με τον Πρόεδρο του συλλόγου, κ. Χρήστο Γκαβανόζη συμφώνησε να παραμείνει στις τάξεις των "ασπρόμαυρων" και να ενισχύσει την σερραϊκή ομάδα στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Σχετικά με την ανανέωση της συνεργασίας ή μη μεταξύ του Ορφέα και του Παναγιώτη Σπανού το όλο θέμα αναμένεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να τελειώσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ


Ουδέν νεώτερο

Καμία εξέλιξη δεν σημειώθηκε στο "στρατόπεδο" των Ικάρων αναφορικά με το θέμα του προπονητή. Ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης είναι ο επικρατέστερος για να καθοδηγήσει τους "κυανοκίτρινους" και τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά οι οριστικές αποφάσεις από την πλευρά της διοίκησης τόσο για την υπόθεση του τεχνικού όσο και για τα υπόλοιπα "φλέγοντα" ζητήματα θα παρθούν μετά την κρίσιμη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στην Αθήνα μεταξύ των εκπροσώπων των σωματείων της Α2.

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

NEA


ΚΡΙ ΚΡΙ Ikaroi Basketball Camp 2010!

Για πρώτη φορά στις Σέρρες, οι νεαροί φίλοι του μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν τα μυστικά του αθλήματος από κορυφαίους Ελληνες και ξένους προπονητές και ναδουν από κοντά μεγάλους αστέρες του αθλήματος, όπως ο παλαίμαχος παίκτης του NBA, Tracy Murray!

Σε δύο περιόδους διάρκειας έξι ημερών έκαστη (20 – 25 Ιουνίου και 27 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2010), νέοι από τις Σέρρες και την Υπόλοιπη Ελλάδα θα συναντηθούν σε μια πανδαισία μπάσκετ, παιχνιδιού και διασκέδασης. Ολοκληρωμένα προγράμματα προπόνησης πάνω στην τεχνική του μπάσκετ, διαγωνιστικά παιχνίδια με έπαθλα για τους νικητές και ομιλίες από κορυφαία ονόματα της καλαθοσφαίρισης θα συνθέσουν ένα σκηνικό πρωτόγνωρο για την πόλη μας.



Ποιος μπορεί να πάρει μέρος;


Κάθε αγόρι και κορίτσι από 6 έως 19 χρονών μπορεί να συμμετάσχει στο ΚΡΙ-ΚΡΙ Ιkaroi Basketball Camp χωρίς να είναι απαραίτητο να είναι αθλητής ή αθλήτρια σε κάποια ομάδα. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε κάθε επιπέδου αθλητή.


Ο διοργανωτής

Ο ΑΟΚ Ικαροι Σερρών, έχοντας προβιβαστεί στην Α2 κατηγορία, πάντα πρωτοπόρος και στα πρότυπα μεγάλων ομάδων λειτουργεί για 25η χρονιά ακαδημίες καλαθοσφαίρισης, ενώ βέβαια από το 2005 οι τρεις μεγάλοι σύλλογοι της πόλης (ΙΚΑΡΟΙ, ΑΕΣ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ) ενώθηκαν υπό την σκέπη των Ικάρων.


Με σωστή δουλειά και μεθοδικότητα και με κύριο μέλημα να μυήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό, οι ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ κατάφεραν να έχουν μια από τις καλύτερες ακαδημίες στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και πανελλαδικά.

Τετρακόσια παιδιά από όλες τις περιοχές του νομού στελεχώνουν την ακαδημία αλλά και τα αγωνιστικά τμήματα βάζοντας γερές βάσεις για το μέλλον. Απώτερος σκοπός να εφοδιαστούν τα παιδιά με όλα εκείνα τα στοιχεία έτσι ώστε να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα.

Πολλοί από τους αθλητές που πέρασαν από την ακαδημία εκτός του ότι στελέχωσαν και στελεχώνουν την ανδρική ομάδα, συμμετείχαν και στα κλιμάκια αλλά και σε εθνικές ομάδες με πολλές διακρίσεις.



Υπεύθυνοι ΚΡΙ ΚΡΙ Ikaroi Basketball Camp 2010


Σπανός Παναγιώτης

Απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση και με μεταπτυχιακό στην προπονητική. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ σε ομάδες της Αθήνας αλλά έκανε μεγάλη καριέρα στις Εθνικές κατηγορίες με τα χρώματα των Ικάρων Σερρών και της Κομοτηνής. Από τους καλύτερους σκόρερ της Β΄ & Γ΄ Εθνικής. Σαν προπονητής ξεκίνησε από τους Ικάρους Σερρών και έφτασε μέχρι και την πρώτη ομάδα. Φέτος είναι υπεύθυνος του προγράμματος των Ικάρων Σερρών και προπονητής στην ανδρική ομάδα του Ορφέα Σκοπού.


Μανωλόπουλος Τάσος

Απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση έπαιξε μπάσκετ στις τοπικές κατηγορίες της Θεσσαλονίκης και ήταν διαιτητής Εθνικών κατηγοριών. Σαν προπονητής ξεκίνησε από την Ακ. Αστέρια του Θόδωρου Ροδόπουλου και στη συνέχεια ήταν βοηθός του Bane Prelevic και του Σούλη Μαρκόπουλου στην ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ στην Α1. Έχει μεγάλη εμπειρία από Basketball Camp αφού υπήρξε μέλος για 10ετία του Salonica Basketball Camp (Sbc) και οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τα: Αίας Basketball Camp 2004, ΠΑΟΚ Basketball Camp 2005, International Siemens Basketball Camp 2006, Kostas Vasiliadis Basketball Camp 2007, International Basketball Tournament U18 - Ιεράπετρα 2009.


Dream Team of Coaches

Το πιο σημαντικό στοιχείο του Camp είναι το προπονητικό επιτελείο. Έξι ξένοι προπονητές θα είναι οι υπεύθυνοι της προπόνησης. Από την Αμερική ο μεγάλος star του ΝΒΑ Tracy Murray, που έχει παίξει στους Lakers, Knicks, Nuggets, Wizards, Raptors και Blazers. Από την Ισπανία ο Pablo Garcia Sanchez, προπονητής της Hospitalet (Α2 Ισπανίας) και scouter της Barcelona. Από την Σερβία, ο Darco Rajakovic, προπονητής του Ερυθρού Αστέρα και scouter στα Βαλκάνια των San Antonio Spurs και ο Ivo Simovic, προπονητής και αυτός του Ερυθρού Αστέρα. Και από την Ιταλία, ο Francesco Benedetti, προπονητής της Benetton Treviso. Μαζί τους, γνωστοί Έλληνες προπονητές, καθηγητές φυσικής αγωγής μαζί με γιατρό και φυσιοθεραπευτή που θα είναι όλες τις μέρες δίπλα στα παιδιά σε ό,τι χρειαστούν.


Εγκαταστάσεις

ΔΑΚ Σερρών


Το ΚΡΙ-ΚΡΙ Ιkaroi Basketball Camp θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Σερρών. Ένα κλειστό και 4 ανοιχτά γήπεδα, αίθουσα με βάρη και αίθουσα Video θα είναι στην διάθεση των αθλητών.


Elpida Resort & Spa

Οι οικότροφοι κοί αθλητές που θα λάβουν μέρος στο ΚΡΙ ΚΡΙ Ιkaroi Basketball Camp θα φιλοξενηθούν στο Elpida Resort & Spa, ένα άψογα οργανωμένο ξενοδοχειακό χώρο 5 αστέρων με πισίνα και Spa, ακριβώς δίπλα από το ΔΑΚ Σερρών. Στο ξενοδοχείο θα υπάρχουν 24 ώρες το 24ωρο προπονητές και συνοδοί που θα προσέχουν τα παιδιά.


Δώρα από την Α1...

Οι οργανωτες του camp, σε συνεργασία με τις κορυφαίες ομάδες της Α1 θα προσφέρουν στους συμετέχοντες ως δώρα τα επίσημα προϊόντα των ομάδων (φανέλες των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Αρη, ΠΑΟΚ, Πανιωνίου κ.α.), επιβραβεύοντας έτσι τα παιδιά που θα κερδίσουν τα διαγωνιστικά παιχνίδια.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά των παιδιών που θα επισκεφθούν το camp από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα θα γίνει δωρεάν.


Εγγραφές

Το κόστος εγγραφής για κάθε περίοδο είναι 160 € για τους εσωτερικούς αθλητές (χωρίς φιλοξενια στο ξενοδοχείο) και 400 € για τους οικότροφους (με φιλοξενια στο ξενοδοχείο). Επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους του ΚΡΙ ΚΡΙ Ikaroi Basketball Camp 2010 στα παρακάτω τηλέφωνα:

(Σέρρες) Παναγιώτης Σπανός: 6947 528969

(Αθήνα) Ισίδωρος Σκούφαλος: 6944 782169

(Υπόλοιπη Ελλάδα) Τάσος Μανωλόπουλος: 6977 208288

ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΕΚΑΣΑΜΑΘ


Ο Σίσκος νέος προπονητής στο Ρούπελ!

Αλλαγή σκυτάλης είχαμε στην τεχνική ηγεσία του Ρούπελ Σιδηροκάστρου με τον Κώστα Σίσκο να διαδέχεται τον Κοσμά Ιωαννίδη. Aναμφίβολα η πρόσληψη του 27 χρονου τεχνικού αποτελεί μεγάλο "στοίχημα" τόσο για τον ίδιο αφού θα λάβει το "βάπτισμα του πυρός" ως πρώτος προπονητής σε ανδρική ομάδα, όσο και για τους διοικούντες του σερραϊκού συλλόγου οι οποίοι πιστεύουν πολύ στις δυνατότητες του πρώην καλαθοσφαιριστή των Ικάρων, Πανσερραϊκού και Ηράκλειας.

Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Σίσκος ήταν στο πλευρό του Στάθη Καμαράκη τη σεζόν 2008-2009 ως μέλος του τεχνικού τιμ των Ικάρων (βοήθησε και ως παίκτης καλύπτοντας το κενό του τραυματία Μουζακίτη και πανηγύρισε την άνοδο στην Α2), ενώ τα πρώτα του βήματα στην προπονητική τα έκανε στις ομάδες των ακαδημιών.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΝΕΑ


Οι αλλαγές των κανονισμών από τη σεζόν 2010-2011

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2010

Πέντε (5) εγκεκριμένες αλλαγές

Για καλύτερη νοερή απεικόνιση των αλλαγών σας παραπέμπουμε στο σχετικό διάγραμμα.


Άρθρο 2.2.3 Γραμμή Ελευθέρων βολών και Περιοχή 3 Δευτερολέπτων

Η περιοχή των 3 δευτερολέπτων θα είναι οι ορθογώνιες περιοχές που είναι σημειωμένες στο παρκέ.

Σημείωση: Η περιοχή των 3 δευτερολέπτων θα είναι πλέον ορθογώνια (όχι πια τραπεζοειδής).


Άρθρο 2.2.4 Γραμμή Τριών Πόντων

Η απόσταση της γραμμής των τριών πόντων θα είναι 6,75μ (και όχι όπως τώρα 6,25μ)


Άρθρο 2.2.6 Πλάγιες γραμμές επαναφοράς

Οι δύο (2) μικρές γραμμές θα πρέπει να σημειωθούν εκτός γηπέδου, στην απέναντι πλευρά από τη γραμματεία και τους πάγκους των ομάδων, με την εξωτερική πλευρά σε απόσταση 8,325μ από την εσωτερική άκρη των τελικών γραμμών, με άλλα λόγια στο ίδιο επίπεδο με την κορυφή της γραμμής τριών πόντων.

Κατά τη διάρκεια των δύο (2) τελευταίων λεπτών του αγώνα και της παράτασης, μετά από τάιμ άουτ που χρεώνεται στην ομάδα που έχει κατοχή της μπάλας στην άμυνά της, η επακόλουθη επαναφορά θα γίνεται από την πλευρά απέναντι από τη γραμματεία, από την “πλάγια γραμμή επαναφοράς” και όχι από την προέκταση της γραμμής του κέντρου όπως τώρα.


Άρθρο 2.2.7 Ημικύκλια όπου δε χρεώνεται το επιθετικό φάουλ


Τα ημικύκλια όπου δε χρεώνεται το επιθετικό φάουλ θα σημειώνονται στο παρκέ, κάτω από τα καλάθια. Η απόσταση από την εσωτερική άκρη των ημικυκλίων θα είναι 1,25μ από το κέντρο του καλαθιού (πάνω στο έδαφος).

Επιθετικό φάουλ δε θα σφυρίζεται ποτέ αν η επαφή του επιθετικού παίκτη γίνεται με τον αμυντικό που βρίσκεται μέσα σε αυτό το ημικύκλιο.


Άρθρο 29 Εικοσιτέσσερα δευτερόλεπτα

Εάν η επαναφορά γίνεται από την άμυνα, εάν απαιτείται από τους σχετικούς κανονισμούς, το 24άρι ρολόι θα επανατοποθετείται στα 24 δευτερόλεπτα.

Εάν η επαναφορά γίνεται στην επίθεση, εάν απαιτείται από τους σχετικούς κανονισμούς, το 24άρι ρολόι θα ρυθμίζεται ως εξής:

- Εάν 14 και άνω δευτερόλεπτα εμφανίζονται στο 24άρι τη στιγμή που σταμάτησε ο αγώνας, το 24άρι δε θα ξεκινάει από την αρχή και θα μένει ως έχει.
- Εάν 13 και κάτω δευτερόλεπτα εμφανίζονται στο 24άρι τη στιγμή που σταμάτησε ο αγώνας, το 24άρι θα ρυθμίζεται στα 14 δευτερόλεπτα.

Πηγή: www.eska.gr

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΕΚΑΣΑΜΑΘ


Ξεκίνησαν οι συζητήσεις

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη η σύσκεψη μεταξύ των διοικούντων του Ορφέα Νέου Σκοπού. Οι παράγοντες των "ασπρόμαυρων" όπως έγινε γνωστό ασχολήθηκαν περισσότερο με τα θέματα οικονομικής φύσεως του συλλόγου.

Το θετικό όμως είναι ότι ο Πρόεδρος του Ορφέα, κ. Χρηστος Γκαβανόζης συζήτησε χτες με τους Παπαδόπουλο, Τσιούλκα, Ματζιούνη και οι τρεις αθλητές συμφώνησαν να παραμείνουν στην ομάδα. Η υπόθεση του Παναγιώτη Σπανού εκκρεμεί ακόμη, αλλά πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σημαντικό ζήτημα.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ


Δρομολογούνται εξελίξεις - Παρελθόν ο Χόχλερ

Αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό ζήτημα που πρέπει να τακτοποιηθεί άμεσα στους Ικάρους είναι αυτό του προπονητή. Ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης αποτελεί το μεγάλο φαβορί για να καθίσει στον πάγκο των "κυανοκίτρινων" και τη νέα σεζόν. 0 41 χρονος τεχνικός συναντήθηκε προ ημερών με τον Προέδρο των Ικάρων, κ. Άρη Αθανασιάδη και οι δύο άνδρες έκαναν τον απολογισμό της φετινής αγωνιστικής χρονιάς. Το σοβαρό θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα με τον προγραμματισμό ενός νέου "ραντεβού".

Να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης δίνει κανονικά το "παρών" στις προπονήσεις της ομάδας, οι οποίες ξανάρχισαν από την περασμένη Δευτέρα. Το "μενού" των προπονήσεων του μεταβατικού σταδίου περιλαμβάνει ασκήσεις όσο αφορά τη φυσική κατάσταση των αθλητών (3 φορές εβδομαδιαίως) και τακτική στο παρκέ (2 μέρες σε εβδομαδιαία κλίμακα). Οι καλοκαιρινές διακοπές στις τάξεις των Ικάρων θα ξεκινήσουν μετά το τέλος Ιουνίου.

Xρήζει αναφοράς το γεγονός ότι στις προπονήσεις δεν λαμβάνει μέρος ο Ντέγιαν Χόχλερ. Ο Σλοβένος καλαθοσφαιριστής αποχαιρέτισε τους συμπαίκτες του και αναχώρησε για την ιδιαίτερή του πατρίδα. Είναι σίγουρο ότι ο Χόχλερ δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στους Ικάρους, αφού η προσφορά του στους "κυανοκίτρινους" δεν ήταν η προσδοκώμενη βάσει και του βιογραφικού του. Ο ξένος παίκτης είχε πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή του και δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τον "ντόρο" που είχε γίνει με την μεταγραφή του στους Ικάρους το προηγούμενο καλοκαίρι.

Τέλος, το γραφείο τύπου των "κυανοκίτρινων" εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας συγχαρητήρια για την άνοδο της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανσερραϊκού στη Σούπερ Λίγκα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

" Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Α.Ο.Κ. Ίκαροι Σερρών χαιρετίζουν με ενθουσιασμό την άνοδο της ομάδας του Πανσερραικού στα μεγάλα σαλόνια της SUPERLEAGE και συγχαίρουν την διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες της Π.Α.Ε. Πανσερραϊκός για το μεγάλο αυτό επίτευγμα.


Για τον Α.Ο.Κ. Ίκαροι Σερρών

Αθανασιάδης Αριστείδης

Πρόεδρος"

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΝΕΑ


Τελευταίο "Τime - Out"

To τελευταίο ραδιοφωνικό "Τime - Out" θα βγει στον αέρα του Αθλητικού Μετρόπολις Σερρών 97.2 εκτάκτως στις 6 το απόγευμα.

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΕΚΑΣΑΜΑΘ


Ο χάρτης της ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Τέσσερις εκπροσώπους θα έχει ο νομός Σερρών στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας των Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ύστερα και από τον υποβιβασμό του Ορφέα από τη Γ' Εθνική. Συγκεκριμένα οι 12 ομάδες που θα συνθέσουν το "παζλ" της νέας αγωνιστικής περιόδου 2010-11 είναι οι εξής:


ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΑ


ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΑΘΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ


ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ


ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


Κρίσιμη σύσκεψη

Βαρύ είναι το κλίμα στους κόλπους του Ορφέα Νέου Σκοπού ύστερα από τον υποβιβασμό της ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Οι "ασπρόμαυροι" αποκόμισαν πολλές εμπειρίες από την παρθενική τους παρουσία στη διοργάνωση της Γ'Εθνικής, αλλά δυστυχώς το φετινό ταξίδι δεν είχε ευτυχή κατάληξη για το σερραϊκό συγκρότημα.

Η ζωή όμως συνεχίζεται και τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα μεταξύ των διοικούντων του Ορφέα, οι οποίοι καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. "Φλεγον" θέμα είναι και αυτό της παραμονής ή όχι του Παναγιώτη Σπανού στον πάγκο του σερραϊκου συλλόγου με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες.

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


"Δεν κινείται φύλλο"

Σαράντα μέρες και παραπάνω πέρασαν από την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Α.Ο.Σ. Συγκεκριμένα το "τριφύλλι" είχε αντιμετωπίσει στις 25 Aπριλίου τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στο κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας.

Έκτοτε οι εξελίξεις "πάγωσαν" στις τάξεις της σερραϊκής ομάδας. Νίκος Κηρύκος και Κώστας Μάρκου περιμένουν ειδοποίηση από τον Πρόεδρο του Α.Ο.Σ, κ. Τζιαμπάζη προκειμένου να συζητήσουν για τη νέα σεζόν και να καταστρώσουν τα πλάνα τους, έτσι ώστε το "τριφύλλι" να παρουσιασθεί ετοιμοπόλεμο στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2 στο οποίο θα λάβουν μέρος 12 και όχι 14 σύλλογοι όπως ίσχυε τα τελευταία χρόνια.

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΝΕΑ


Παρουσίαση βιβλίου

Οι εκδόσεις Degiorgio σας προσκαλούν να τιμήσετε με τη συμμετοχή σας την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Νίκου Τοπούζη (καλαθοσφαιριστής) «Ιμέρα Πολέμου. Οι Καρχηδόνιοι στη Σικελία. 480 π.Χ.»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Ιουνίου, 7.30 μ.μ. στην ΔΕΠΚΑ Σερρών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Δημήτριος Γιαννάκης, μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σερρών, ο κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, οικονομολόγος, υποψήφιος βουλευτής, και ο κ. Ιωάννης Κωνσταντινίδης, ταξίαρχος ε.α.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΜΠΑΡΑΖ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ)




Πίκρα και στενοχώρια

Έδεσσα - Ορφέας Ν. Σκοπού: 59-58

Άγγιξε την παραμονή αλλά...

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Ορφέας. Το συγκρότημα του Παναγιώτη Σπανού στον τελικό της χρονιάς κόντρα στην Έδεσσα πάλεψε σκληρά για να εξασφαλίσει τη σωτήρια νίκη, αλλά ο σερραϊκός σύλλογος δεν κατάφερε τελικά να κατακτήσει το πολυπόθητο ροζ φύλλο αγώνος και μοιραία επιστρέφει στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Αναφορικά με την εικόνα της αναμέτρησης στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ορφέας μπήκε δυνατά στο παρκέ και με μπροστάρη τον Δημήτρη Σουτζόπουλο (20 π. συνολικά) απέκτησε προβάδισμα 7 πόντων (13-20).

Στο επόμενο δεκάλεπτο οι "ασπρόμαυροι" συνέχισαν να βρίσκονται στη θέση του οδηγού (21-26) παίζοντας καλή άμυνα, κλέβοντας μπάλες και η περίοδος έκλεισε με 27-32.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Έδεσσα χάρη κυρίως στον Σταυρουλάκη (20 π.) που ήταν το βαρύ "πυροβολικό" για τους τυπικά γηπεδούχους πήρε για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ με 44-43, με τον Θεοδώρου από πλευράς Ορφέα να προσφέρει πολύτιμους πόντους στην επίθεση.

Στη τέταρτη και καθοριστική περίοδο της συνάντησης η πλάστιγγα φάνηκε να γέρνει υπέρ των "ασπρόμαυρων", με την διαφορά να βρίσκεται στο +7 (49-56, περίπου 4 λεπτά πριν το φινάλε). Σε εκείνο όμως το κρίσιμο χρονικό σημείο του παιχνιδιού ο Παναγιώτης Σπανός απέσυρε στον πάγκο τον Τσιούλκα, προκειμένου να προστατεύσει τον σέντερ του Ορφέα που είχε συμπλήρώσει 4 φάουλ. Η Έδεσσα αναθάρρησε και οι δύο αντίπαλοι βάδισαν σε τεντωμένο σχοινί.

3 δευτερόλεπτα και 3 δέκατα πριν το τέλος του αγώνα ο Νικολαΐδης κέρδισε φάουλ (αυστηρή υπόδειξη από την κ. Τζήμα) και ο παίκτης της Έδεσσας με δυο εύστοχες βολές μετέτρεψε το 57-58 σε 59-58. Μετά το τάιμ άουτ που κάλεσε ο προπονητής του Ορφέα η μπάλα πήγε στον Θεοδώρου. Ο γκαρντ της σερραϊκής ομάδας επιχείρησε το τρίποντο υπό δύσκολες προϋποθέσεις, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.

Σχόλιο από serresbasket: O Oρφέας έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. Κρίμα...

Διαιτητές: Σιμητόπουλος - Τζήμα

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 27-32 (ημ.), 44-43, 59-58

Έδεσσα (Σταυρόπουλος): Γκέκας 2, Χαραλαμπίδης 2, Σταυρουλάκης 20 (2), Μαύρος 9, Τσάμης 9, Νικολαΐδης 6, Δοδόπουλος 11 (1), Γάτσος, Γεωργιάδης,Δαφνής.

Ορφέας Ν. Σκοπού (Σπανός): Τσιούλκας 12 (3), Παπαδόπουλος 5, Θεοδώρου 9 (3), Καδής 6, Ματζιούνης 6, Σουτζόπουλος 20 (1), Καβράκης, Αρχοντίδης, Γκαβανόζης, Χατζηβασιλειάδης.


* Μετά τη λήξη του αγώνα ο Πρόεδρος του Ορφέα, κ. Χρήστος Γκαβανόζης με δηλωσεις που έκανε στο serresbasket τόνισε τα εξής:

"Σίγουρα η πίκρα είναι μεγάλη. Ήμασταν πάντα μπροστά στο σκορ, αλλά δεν καταφέραμε να "καθαρίσουμε" το παιχνίδι όπως και θα έπρεπε να κάνουμε. Νιώθω στενοχωρημένος τόσο για την ομάδα όσο και για τον κόσμο που μας ακολούθησε. Δεν τα παρατάμε".



ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

- Κατά κράτος κέρδισαν τη "μάχη" της κερκίδας στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης οι φίλοι του Ορφέα απέναντι στους λιγοστούς φιλάθλους της Έδεσσας.

- Στο γήπεδο έδωσαν το "παρών" αρκετοί αθλητές των Ικάρων, όπως επίσης και ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης.

- Πάνω από 30 προπονητές παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

PRE GAME


Λίγο πριν το τζάμπολ

Σάββατο 5/6/2010, 6 μ.μ.: Έδεσσα - Ορφέας Ν. Σκοπού (Γ' Εθνική Κατηγορία, μπαράζ παραμονής, κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης [Θεσ/νικη], Σιμητόπουλος - Τζήμα)


Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


Ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς

Την τελευταία του "ζαριά" θα παίξει ο Ορφέας Νέου Σκοπού κόντρα στην Έδεσσα στον αγώνα μπαράζ, η έκβαση του οποίου θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα παραμείνει τελικά στη Γ΄Εθνική. Η σπουδαία αναμέτρηση θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο στις 6 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης (Θεσ/νικη). Να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του συλλόγου θα μεριμνήσουν γα τη δωρεάν μετακίνηση των φιλάθλων των "ασπρόμαυρων" με λεωφορεία.

Αναφορικά με την προετοιμασία του Ορφέα ενόψει της καθοριστικής αναμέτρησης του Σαββάτου αυτή συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς, ενώ ο Παναγιώτης Σπανός έχει σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για το προφίλ της Έδεσσας έχοντας στην κατοχή του και οπτικό υλικό. Στα θετικά συγκαταλέγεται επίσης το γεγονός ότι ο στρατευμένος Χατζηβασιλιεάδης θα εξασφαλίσει άδεια και θα δώσει το "παρών" στο μεγάλο παιχνίδι.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ


Η επόμενη μέρα

Ευφορία επικρατεί όπως είναι φυσικό στις τάξεις των Ικάρων ύστερα από την εξασφάλιση της παραμονής στην Α2. Οι "κυανοκίτρινοι" απέδειξαν ότι δεν είναι ομάδα "κομήτης" και παρά το γεγονός ότι ήταν "νεοφώτιστοι" στην κατηγορία, εν τούτοις κατάφεραν να σωθούν δίνοντας μεγάλη χαρά στους φιλάθλους.

Για την ώρα οι αθλητές των Ικάρων απολαμβάνουν το ρεπό που τους χορηγήθηκε και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την ερχόμενη Δευτέρα.

Αναφορικά με το θέμα προπονητή, ο Πρόεδρος των Ικάρων, κ. Άρης Αθανασιάδης με δηλώσεις που έκανε χτες στο ραδιόφωνο Αθλητικό Μετρόπολις Σερρών 97.2 και στην εκπομπή "TIME - OUT" του Κώστα Μπαζιργιάννη ξεκαθάρισε ότι ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης έχει τον πρώτο λόγο τονίζοντας ότι το κλίμα είναι θετικό, ενώ ο κ. Αθανασιάδης ανέφερε επίσης ότι επίκειται συνάντηση ανάμεσα στις δυο πλευρές για να συζητήσουν για το μέλλον.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του serresbasket στις συζητήσεις που έλαβαν χώρα τον περασμένο Γενάρη προκειμένου ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των "κυανοκίτρινων", είχε γίνει λόγος για συνεργασία 2,5 ετών.

Σχετικά με τον τραυματισμό του Μίλος Παβλίσεβιτς, ο Σέρβος καλαθοσφαίριστης υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού στον δικέφαλο του δεξιού ποδιού και ο χρόνος αποθεραπείας υπολογίζεται σε 4-6 εβδομάδες.