Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Προελαύνουν Νέος Σκοπός και Σιδηρόκαστρο


Το 3 στα 3 σημείωσαν Ρούπελ και Ορφέας ύστερα από τις νίκες που πέτυχαν κόντρα σε Ηράκλεια και Αρίωνα Ξάνθης αντίστοιχα. Δεύτερη σερί ήττα υπέστη ο Πανσερραϊκός.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Άλωσαν το Μετς!





Παγκράτι - Ίκαροι: 75-76

Ονειρεμένη πρεμιέρα πραγματοποίησαν οι Ίκαροι επικρατώντας πανάξια του ισχυρού Παγκρατίου στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς με καλάθι του Μίλος Παβλίσεβιτς στη λήξη του παιχνιδιού. Η απόδοση των "κυανοκίτρινων" κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα καθ' όλη τη διάρκεια της συγκλονιστικής αναμέτρησης και το σερραϊκό συγκρότημα έφτασε τελικά στο νικηφόρο αποτέλεσμα κάνοντας "ποδαρικό" με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα.

PRE GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ


Σάββατο 30 Οκτωβρίου, 3 μ.μ.: Ρούπελ Σιδηροκάστρου - Πανσερραϊκός (Πρωτάθλημα Κοριτσιών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Τατούδης - Δραγκίογλου)

5 μ.μ.: Πανσερραϊκός - Θύελλα Φερών (Πρωτάθλημα Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Κατρακάρης - Μυλωνίδης)

Αρίων Ξάνθης - Ορφέας Ν. Σκοπού (Πρωτάθλημα Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Ντούρας - Λαμπρίδης)

Ρούπελ Σιδηροκάστρου - Α.Ε.Σ (Πρωτάθλημα Παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Τατούδης - Δραγκίογλου)

5.30 μ.μ.: Παγκράτι - Ίκαροι (Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, Βαρδάλος - Κατραχούρας - Σαλαβός)

7 μ.μ.: Ρούπελ Σιδηροκάστρου - Ηράκλεια (Πρωτάθλημα Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Νέδογλου - Οικονόμου)


Κυριακή 31 Οκτωβρίου, 5 μ.μ.: Ορφέας Ν. Σκοπού - Τιτάνες Δράμας (Πρωτάθλημα Παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Δαρνάκας - Στεφάνου)

ΚΑΟΔ - Ηράκλεια (Πρωτάθλημα Παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Μυλωνίδης - Λαμπρίδης)

7 μ.μ.: Τιτάνες Δράμας - Ορφέας Ν. Σκοπού (Πρωτάθλημα Κοριτσιών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Μυλωνίδης - Λαμπρίδης)

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Ενισχυμένη στο ντέρμπι


Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Ηράκλειας για το αυριανό παιχνίδι με το Ρούπελ Σιδηρόκαστρου. Οι "κόκκινοι" βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θα επιδιώξουν να επαναλάβουν αυτό που έκαναν την περσινή σεζόν όταν και είχαν κερδίσει τους γηπεδούχους (72-79).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δυναμικό της ομάδας του Σπύρου Ιωαννίδη προστέθηκε και ο Χρήστος Κηπουρός, ο οποίος κατά το πρόσφατο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα της Ελευθερούπολης. Από το ντέρμπι θα απουσιάσει ο Νάκος το δελτίο του οποίου ακόμη δεν έχει εκδοθεί.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Πάνοπλο στο ντέρμπι


Με σύμμαχο την καλή ψυχολογία, ύστερα από τα δύο συνεχή νικηφόρα αποτελέσματα με Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης και Θύελλα Φερών αντίστοιχα, θα αγωνισθεί το Ρούπελ κόντρα στην Ηράκλεια στο μεγάλο σερραϊκό ντέρμπι που θα διεξαχθεί αύριο στο Σιδηρόκαστρο.

Η ομάδα του Κώστα Σίσκου θα παραταχθεί πλήρης στη σπουδαία αναμέτρηση με στόχο να κατακτήσει το τρίτο ροζ φύλλο αγώνος πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Είχε Άγιο ο Σουτζόπουλος



Γλίτωσε τα χειρότερα ο Δημήτρης Σουτζόπουλος. Ο φόργουορντ του Ορφέα είχε τροχαίο ατύχημα με το αυτοκίνητό του εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Ο 22 χρονος καλαθοσφαιριστής "καρδιοχτύπησε", αλλά ευτυχώς δεν τραυματίσθηκε. Οι άνθρωποι του συλλόγου ανησύχησαν ιδιαίτερα λόγω του γεγονότος, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Μάλιστα ο Σουτζόπουλος αναμένεται να ενισχύσει τους "ασπρόμαυρους" στον αυριανό εκτός έδρας αγώνα με τον Αρίωνα Ξάνθης.

Από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα απουσιάσει ο Γιάννης Παπαδόπουλος που υπέστη βαρύ διάστρεμμα στη διάρκεια της προπόνησης. Την αποστολή δεν θα ακολουθήσει και ο Χρήστος Κούτρης, αφού ο έμπειρος αθλητής θα μπει στο "κλαμπ" των παντρεμένων. Ματζιούνης και Τσιούλκας έχουν κάποιες μικροενοχλήσεις, αλλά αμφότεροι θα αγωνισθούν κανονικά.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗwww.neosskoposbc.gr

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Αρχίζει το ματς


Επιτέλους θα έχουμε αγωνιστική δράση στην Α2, αφού σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν χτες το μεσημέρι στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των συλλόγων το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το προσεχές Σάββατο. Βέβαια οριστική λύση δεν έχει δοθεί από την Πολιτεία στο "φλέγον" θέμα της καταβολής της ετήσιας επιχορήγησης στα σωματεία και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να υπάρξουν κινητοποιήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, εφόσον δεν κλείσει θετικά η υπόθεση.

Στα αγωνιστικά νέα η προετοιμασία των Ικάρων για το εκτός έδρας παιχνίδι με το Παγκράτι ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα. Ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους αθλητές στην διάθεσή του. Η αποστολή των "κυανοκίτρινων" θα αναχωρήσει αύριο το πρωΐ για την Αθήνα.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΑ

Σημαντικά φιλικά παιχνίδια


Μια σειρά από φιλικούς αγώνες θα δώσουν τα τμήματα υποδομής της ROZIS IKAROI BASKETBALL ACADEMY.

Συγκεκριμένα το  Σάββατο 30 Οκτωβρίου το τμήμα 1997 και  το τμήμα 1998 θα αγωνιστεί στην Ξάνθη  με τα αντίστοιχα τμήματα της Ασπίδας .

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου τα τμήματα 2000 & 2001 θα αγωνιστούν στην Δράμα με την ακαδημία των Τιτάνων ενώ τα τμήματα 1997,1998,1999 θα αγωνιστούν στον Νέο Σκοπό με την ακαδημία του Ορφέα και του Πιερικού/Αρχέλαου.      

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Συμεωνίδης: "Θα δώσουμε  τον καλύτερο μας εαυτό"


Το στίγμα του αγώνα της πρεμιέρας της Α2 (30/10 ;) κόντρα στο Παγκράτι έδωσε ο Φίλιππος Συμεωνίδης με δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα των Ικάρων (www.ikaroibc.gr). O Σερραίος καλαθοσφαιριστής ανέφερε τα εξής:

"Μετά από την αναβολή και τα δυσάρεστα γεγονότα του προηγούμενου σαββατοκύριακου, επιτέλους ξεκινάει το πρωτάθλημα, κάτι που εμείς ως Ίκαροι το θέλαμε πολύ. Κάθε πρεμιέρα είναι επικίνδυνη για όλες τις ομάδες  και κρύβει πολλές εκπλήξεις ,επειδή οι ομάδες γνωρίζονται ελάχιστα και το scouting είναι περιορισμένο.

 Εμείς κατεβαίνουμε στο Παγκράτι και γενικά στο πρωτάθλημα με σκοπό να παίξουμε καλό και ανταγωνιστικό μπάσκετ. Σίγουρα η αντίπαλη ομάδα είναι  ικανή και έχει ενισχυθεί σημαντικά αλλά εμείς πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Θα αφήσουμε πίσω μας τα προβλήματα που έχουμε ως επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό  μας μέσα στο γήπεδο".

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΑ

Ενημέρωση


Η σημερινή εκπομπή "TIME-OUT" δεν θα μεταδοθεί λόγω ασθένειας. Παρά όμως την ακύρωση του "ΤΙΜΕ-ΟUT" θα υπάρχει τηλεφωνική ενημέρωση των ακροατών του Αθλητικού Μετρόπολις Σερρών 97.2 για τις ειδήσεις από τα κλειστά γυμναστήρια του νομού Σερρών μέσα από την εκπομπή "Πες το αγόρι μου" (κατά τις 6.40 μ.μ.).

Το "ΤΙΜΕ-ΟUT" θα επιστρέψει κανονικά στα ραδιοκύματα του Μετρόπολις Σερρών το προσεχές Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. με την διεξαγωγή της μεγάλης κλήρωσης για τα 2 standard εισιτήρια διαρκείας των Ικάρων.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Χαμόγελα σε Νέο Σκοπό και Σιδηρόκαστρο

Το 2 στα 2 έκανε ο Ορφέας Νέου Σκοπού και το Ρούπελ Σιδηροκάστρου κόντρα σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Θύελλα Φερών αντίστοιχα. Αντιθέτως ο Πανσερραϊκός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΑ

Ένταση στην Καβάλα - Παρόντες οι Τοπούζης , Τότσιος, 
Βοϊβατόπουλος



Άσχημες σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας στην Καβάλα λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα της τοπικής ομάδας με τον Ηλυσιακό στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Α1 Εθνικής Κατηγορίας των Ανδρών.

Συγκεκριμένα ο ανταποκριτής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ ανέφερε ότι στο γήπεδο βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ αποτελούμενη από παίκτες των Ικάρων (Τοπούζης, Τότσιος, Βοϊβατόπουλος) και του Ηρακλή με σκοπό να συνδράμει στην τήρηση της απεργίας που εξήγγειλε ο Σύνδεσμος των Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών. 

Οι αθλητές θέλησαν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά υπήρξε παρέμβαση της τοπικής αστυνομίας και της ιδιωτικής ασφάλειας της Καβάλας (κάποιες ιστοσελίδες κάνουν λόγο για "φουσκωτούς" και μπράβους) και οι καλαθοσφαιριστές αναγκάσθηκαν να αποχωρήσουν από το κλειστό γυμναστήριο.

Να σημειωθεί ότι το "παρών" στo παιχνίδι  έδωσε και ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, κ. Οικονομίδης, ο οποίος είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με την αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ.

* ΦΩΤΟ - ΠΗΓΗwww.sport24.gr

PRE GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ


Σάββατο 23 Οκτωβρίου, 5 μ.μ.: Ορφέας Ν. Σκοπού - Εθνικός Αλεξ/πολης (Πρωτάθλημα Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Νέδογλου - Οικονόμου)

Θύελλα Φερών - Ρούπελ Σιδηροκάστρου (Πρωτάθλημα Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Μιχελής - Γκέκας)

Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης - Πανσερραϊκός (Πρωτάθλημα Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Παπαγερίδης - Ντούρας)

7 μ.μ.: Ορφέας Ν. Σκοπού - ΚΑΟΔ (Πρωτάθλημα Παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Νέδογλου - Οικονόμου)


Κυριακή 24 Οκτωβρίου, 7 μ.μ.: Πανσερραϊκός - Ρούπελ Σιδηροκάστρου (Πρωτάθλημα Παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Μυσιρλής - Στεφάνου)

Ηράκλεια - Ίκαροι (Πρωτάθλημα Παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Δημάδης - Δαρνάκας)

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Ξεκούραστο Σαββατοκύριακο


Την ευκαιρία να γεμίσουν τις "μπαταρίες" τους θα έχουν οι αθλητές του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη αύριο και μεθαύριο. Οι "κυανοκίτρινοι", ύστερα από το νικηφόρο φιλικό παιχνίδι που έδωσαν χτες με το Στρατώνι στη Θεσσαλονίκη, θα επιστρέψουν στις προπονήσεις τη Δευτέρα οπότε και θα ξεκινήσει η προετοιμασία των Ικάρων για το εκτός έδρας παιχνίδι της πρεμιέρας της Α2 κόντρα στο Παγκράτι.

Από τη νέα εβδομάδα θα είναι σε θέση να προπονηθεί κανονικά με τους συμπαίκτες του και ο τραυματίας Κακαρούδης. Ο αθλητής των Ικάρων στάθηκε άτυχος στην τελευταία φάση της απογευματινής προπόνησης της Τρίτης και του τοποθετήθηκαν ράμματα στο μέτωπο.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Με σοβαρότητα κόντρα στη Θύελλα


Στις μακρινές Φέρες θα ταξιδέψει αύριο το Σιδηρόκαστρο για τη συνάντηση με τη Θύελλα. Η αποστολή του σερραϊκού συγκρότηματος παρουσιάζει σημαντικό βαθμό δυσκολίας, αφού η Θύελλα είναι πολύ δυνατή στην έδρα της.

Το απουσιολόγιο του Κώστα Σίσκου είναι λευκό, με τον Σαββίδη να έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο πόδι του.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Αμφίβολος ο Καβράκης


Με τον αέρα του νικητή θα ταξιδέψει ο Πανσερραϊκός στην Αλεξανδρούπολη για το αυριανό δύσκολο παιχνίδι με τον τοπική Ολυμπιάδα. Τα "λιοντάρια" έκαναν καλό ποδαρικό στο φετινό πρωτάθλημα και κόντρα στους Θρακιώτες θέλουν να "ζευγαρώσουν" τις νίκες τους.

Ο Βασίλης Χρυσανθίδης αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη συμμετοχή του Καβράκη. Ο φόργουορντ του Πανσερραϊκού ταλαιπωρείται από τραυματισμό και στη σημερινή προπόνηση θα ξεκαθαρίσει το κατά πόσο ο καλαθοσφαιριστής της σερραϊκής ομάδας θα μπορέσει να ενισχύσεις τους "κόκκινους" στην αναμέτρηση του Σαββάτου.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Η δύναμη της έδρας



Ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία του Ορφέα για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Το συγκρότημα του Παναγιώτη Σπανού προέρχεται από τη σημαντική νίκη επί της Αγίας Βαρβάρας στην Καβάλα και όπως είναι φυσιολογικό η ψυχολογία στις τάξεις της ομάδας είναι πολύ καλή. Συν τοις άλλοις δεν υπάρχουν πρόβληματα με τραυματισμούς.

Οι "ασπρόμαυροι" αποτελούν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του δεύτερου ροζ φύλλου αγώνος κόντρα στον Εθνικό, αλλά ο Ορφέας καλείται να μην υποτιμήσει τον αντίπαλο και να πράξει το αυτονόητο στο γήπεδό του.

Άλλωστε ο σύλλογος του Νέου Σκοπού ποντάρει πολύ και φέτος στην "καυτή" έδρα που διαθέτει και οι αθλητές του Ορφέα θα προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν τους φιλάθλους τους στην πρώτη αναμέτρηση που θα λάβει χώρα εντός των "τειχών" για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΑ

Η Ακαδημία Μπάσκετ των Ικάρων "γκρεμίζει" τα "τείχη" της πόλης των Σερρών


Η οικογένεια των Ικάρων ανοίγει την "αγκαλιά" της και στα παιδιά που βρίσκονται εκτός της πόλης των Σερρών. Συγκεκριμένα η Ακαδημία Μπάσκετ των "κυανοκίτρινων" θα έχει παρουσία στο Σκούταρι και στον Λευκώνα. Το Δελτίο Τύπου που εστάλη από το Γραφείο Τύπου του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

" Για πρώτη χρονιά φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα αγοριών και κοριτσιών από 6 έως 14 ετών (Μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου, γεννηθέντες τα έτη 1996 ως 2004) στο Σκούταρι και στον Λευκώνα.

Ο λόγος της παρουσίας της ROZIS ΙΚΑΡΟΙ BASKETBALL ACADEMY στο Σκούταρι και στον Λευκώνα είναι η προσπάθεια που κάνει το σωματείο για την ανάπτυξη του αθλήματος σε όλον το νέο δήμο Σερρών και το μεγάλο ενδιαφέρον των παιδιών των περιοχών αυτών.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 20 Οκτωβρίου και τελειώνει στις 10 Ιουνίου.

Τα παιδιά θα γυμνάζονται 2 με 3 φορές την εβδομάδα στα κλειστά γυμναστήρια του Σκουτάρεως και του Λευκώνα και θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν τόσο ομαδικά όσο και ατομικά , να συμμετέχουν σε διαγωνιστικά παιχνίδια , να παίξουν φιλικά με άλλες ομάδες εντός και εκτός νομού , να παρακολουθήσουν αγώνες Α1 ( ΠΑΟΚ , ΑΡΗ και άλλες ομάδες ) σε διάφορες εκδρομές που γίνονται .

Πληροφορίες - εγγραφές : ΣΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 6947528969".

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Εισιτήρια Διαρκείας των Ικάρων από το Αθλητικό Μετρόπολις Σερρών 97.2





Το Αθλητικό Μετρόπολις Σερρών 97.2 προσφέρει 2 εισιτήρια διαρκείας standard των Ικάρων στους ακροατές του. Πληκτρολογήστε στο κινητό σας τηλέφωνο: 972 (ΚΕΝΟ) ΙΚΑΡΟΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και αποστολή στο 19599 (χρέωση κανονικού μηνύματος).

Η κλήρωση για τα εισιτήρια θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στην εκπομπή "ΤΙΜΕ - ΟUT"  (11-12 π.μ.) με τον Κώστα Μπαζιργιάννη.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΑ

Γενικός γραμματέας του Π.Σ.Α.Κ ο Τοπούζης


Στη θέση του γενικού γραμματέα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εξελέγη ο σέντερ των Ικάρων Θανάσης Τοπούζης ύστερα από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, που έλαβαν χώρα στον ΠΣΑΚ.

Επίσης ένας πρώην "κυανοκίτρινος" ο Φοίβος Γυμνόπουλος θα είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗwww.ikaroibc.gr

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Εξελίξεις και φιλικό


Επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις οι αθλητές των Ικάρων ύστερα από το ρεπό της Κυριακής. Οι "κυανοκίτρινοι", όπως και οι υπόλοιποι "μονομάχοι" της κατηγορίας, βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων σχετικά με τι μέλει γενέσθαι στο χώρο της Α2, αφού ναι μεν η πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος ορίσθηκε για τις 30 Οκτωβρίου, αλλά ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα εάν και κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί τελικά το τζάμπολ, μια και σημαντικά ζητήματα εκκρεμούν ακόμη.

Από τη μια πλευρά είναι γνωστή η απόφαση που πήραν οι εκπρόσωποι των συλλόγων να προβούν σε "λοκ - άουτ" εφόσον δεν εξασφαλίσουν εγγυήσεις από την Πολιτεία για την καταβολή της τακτικής επιχορήγησης, ενώ από την άλλη είναι το μέτωπο των καλαθοσφαιριστών που δείχνουν αμετακίνητοι αναφορικά με την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Μέσα σε όλα αυτά τα δυσάρεστα που συμβαίνουν το συγκρότημα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη θα δώσει ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι. Συγκεκριμένα οι Ίκαροι θα αντιμετωπίσουν το Στρατώνι στη συνάντηση που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Πέμπτης στο κλειστό γυμνάστηριο της Νεάπολης (Θεσσαλονίκη), μια και σε αυτό το γήπεδο λαμβάνουν χώρα οι προπονήσεις του συνόλου του Δημήτρη Μύθου.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)




Καρέ επιτυχιών για τις σερραϊκές ομάδες

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο φετινό πρωτάθλημα Ηράκλεια, Ορφέας Ν. Σκοπού, Πανσερραϊκός και Ρούπελ Σιδηροκάστρου. Οι εκπρόσωποι του νομού μας γεύτηκαν τη χαρά της νίκης κόντρα σε Θύελλα Φερών, Αγία Βαρβάρα, Χρυσούπολη και Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ




Το πάλεψαν...

Ίκαροι - Ηρακλής: 67-79

Ένα πολύ σημαντικό φιλικό παιχνίδι έδωσαν οι Ίκαροι χτες το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων κόντρα στον Ηρακλή. Οι "κυανοκίτρινοι" αντιμετώπισαν εκ νέου τους Θεσσαλονικείς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετρώντας τις δυνάμεις τους απέναντι σε ένα σύνολο της Α1. Το συγκρότημα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη προσπάθησε να κοιτάξει κατάματα τους "κυανόλευκους" αφήνοντας στο τέλος θετικές εντυπώσεις στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με καλή διάθεση και εξασφάλισαν πολύ γρήγορα διαφορά 11 πόντων (4-15). Ο Λιθουανός Εϊτουταβίτσιους ήταν εξαιρετικός στα οργανωτικά και εκτελεστικά του καθήκοντα, οι Λαμπρόπουλος - Πέτροβιτς απειλούσαν διαρκώς το καλάθι των Ικάρων με διεσδύσεις και σουτ, ενώ ο Δέσπος μάζευε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο μειώνοντας σε 10-17, αλλά ο "γηραιός" σημείωσε 8-0 σερί και η περίοδος έκλεισε με 10-25.

Στο επόμενο δεκάλεπτο το σύνολο του Κώστα Πιλαφίδη κρατούσε άνετα το προβάδισμα υπέρ του (15-30, 19-34, 29-44). Οι Ίκαροι ήταν επιρρεπείς στα λάθη, ενώ συν τοις άλλοις ήταν άστοχοι από τη γραμμή της "φιλανθρωπίας". Ευτυχώς η σερραϊκή ομάδα έδειξε χαρακτήρα και δεν παραδόθηκε ολοκληρωτικά στον Ηρακλή, με την περίοδο να λήγει 34-47.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά κυμαίνονταν μεταξύ 12-18 πόντων (38-50, 40-58) και η περίοδος ολοκληρώθηκε με 45-62.

Στις αρχές του τέταρτου δεκάλεπτου οι "κυανόλευκοι" βρέθηκαν να προηγούνται με 47-68. Οι Ίκαροι όμως ανέβασαν την απόδοσή τους σε άμυνα κι επίθεση και με σκόρερ τον Κώστα Τότσιο "έτρεξαν" 10-2 σερί μετατρέποντας το 51-71 σε 61-73, με τον Ηρακλή να κατακτά τη φιλική νίκη.

Στα αξιοσημείωτα του χτεσινού παιχνιδιού η χρησιμοποίηση χρονομέτρου χειρός, η μη λειτουργία του ηλεκτρονικού πίνακα (εστάλη το σύστημα για ρύθμιση σύμφωνα με τους νέους κανόνες, αλλά παρουσιάσθηκε καθυστέρηση) και η τεχνική ποινή που δέχθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Λιούις για έντονη διαμαρτυρία στον πρώτο διαιτητή της αναμέτρησης κ. Πουρσανίδη. Ο Λιούις εκνευρίσθηκε σε μια φάση με τον Βοϊβατόπουλο.

Σχόλιο από serresbasket: Αναμφισβήτητα ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης έβγαλε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα του. Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός έκανε πολλές παρατηρήσεις στους παίκτες του για την αγωνιστική τους συμπεριφορά, αλλά ο προπονητής των Ικάρων χειροκρότησε τους αθλητές τους τις φορές που αυτοί ξεδίπλωσαν σωστά τις επιθέσεις τους (ακόμη κι όταν δεν πετύχαιναν καλάθι).

Τα δεκάλεπτα: 10-25 (ημ.), 34-47, (ημ.), 45-62, 67-79

Ίκαροι (Χατζηκυριακίδης): Πεχλιβάνης 7 (1), Τότσιος 19 (1), Κουκάς 3 (1), Καμπερίδης 7 (1), Συμεωνίδης 6, Κακαρούδης 8, Παβλίσεβιτς 7 (1), Βοϊβατόπουλος 2, Τοπούζης 8.

Ηρακλής (Πιλαφίδης): Εϊτουταβίτσιους 9 (1), Έβερετ 2, Παπανικολόπουλος 6 (2), Αγγελακόπουλος 7 (1), Λιούις 9, Τσαλκιτζής 2, Πέτροβιτς 17 (1), Λαμπρόπουλος 20, Δέσπος 7, Σιγκούνας.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

PRE GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ


Σάββατο 16 Οκτωβρίου, 5 μ.μ.: Ηράκλεια - Θύελλα Φερών (Α' Κατηγορία ΕΚΑΣΑΜΑΘ Άνδρες, Νέδογλου - Δημάδης)

Ρούπελ Σιδηροκάστρου - Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης (Α' Κατηγορία ΕΚΑΣΑΜΑΘ Άνδρες, Τατούδης - Οικονόμου)

7 μ.μ.: Πανσερραϊκός - Χρυσούπολη (Α' Κατηγορία ΕΚΑΣΑΜΑΘ Άνδρες, Κατρακάρης - Μυλωνίδης)

Αγία Βαρβάρα - Ορφέας Ν. Σκοπού (Α' Κατηγορία ΕΚΑΣΑΜΑΘ Άνδρες, Ξενικάκης - Δαμαλής)

Ρούπελ Σιδηροκάστρου - Ηράκλεια (Πρωτάθλημα Παίδων, Τατούδης - Οικονόμου)


Κυριακή 17 Οκτωβρίου, 7 μ.μ.: Ίκαροι  -Ορφέας Ν. Σκοπού (Πρωτάθλημα Παίδων, Μυσιρλής - Δαρνάκας)

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ


Χατζηκυριακίδης: "Τραγελαφικά πράγματα"


Τοπούζης: "Θα τραβήξει κι άλλο αυτή η ιστορία"

Δηλώσεις στο Αθλητικό Μετρόπολις Σερρών 97.2 και στην εκπομπή "ΤΙΜΕ - ΟUT" του Κώστα Μπαζιργιάννη έκανε ο τεχνικός των Ικάρων Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, αλλά και ο σέντερ των "κυανοκίτρινων" Θανάσης Τοπούζης σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Α2 και στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα.



- Φιλικό αγώνα με τον Ηρακλή θα δώσουν οι Ίκαροι αύριο το απόγευμα (4.30 μ.μ.) στο κλειστό γυμναστήριο της Κοιλάδας. Οι άνθρωποι των "κυανοκίτρινων" είχαν κάνει επαφές τόσο με τους "κυανόλευκους", όσο και με το Στρατώνι, αλλά η απεργία των καλαθοσφαιριστών της Α1 βοήθησε έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το το αυριανό σημαντικό φιλικό παιχνίδι. Η είσοδος για τους φιλάθλους είναι δωρεάν.

* ΦΩΤΟ - ΠΗΓΗwww.ikaroibc.gr

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Βρυχώνται τα "λιοντάρια"


Έτοιμα να "κατασπαράξουν" τη Χρυσούπολη είναι τα "λιοντάρια" του Βασίλη Χρυσανθίδη. Το ηθικό των παικτών του Πανσερραϊκού είναι ανεβασμένο ύστερα και από την θριαμβευτική πρόκριση επί των Κρηνίδων για το Κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Βέβαια οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες κάτι το οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο Βασίλης Χρυσανθίδης, ο οποίος ζήτησε από τους αθλητές του να δείξουν μεγάλη προσοχή κόντρα στους Καβαλιώτες προκειμένου να φτάσουν στη νίκη. Οι "κόκκινοι" θα παραταχθούν πλήρεις.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Απόρθητο "κάστρο"


Ποδαρικό με το δεξί θέλει να κάνει το Ρούπελ Σιδηροκάστρου στο νέο πρωτάθλημα, η αυλαία του οποίου θα ανοίξει αύριο. Η σερραϊκή ομάδα θα υποδεχθεί την επικίνδυνη Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης στοχεύοντας στην εξασφάλιση των δύο βαθμών της νίκης. Άλλωστε, ο πήχης έχει τεθεί ψηλά στο Σιδηρόκαστρο για τη φετινή σεζόν και το συγκρότημα του Κώστα Σίσκου πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τον παράγοντα έδρα.

Από την αυριανή αναμέτρηση θα απουσιάσει - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - ο Σαββίδης λόγω αιματώματος στο πόδι.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Δίχως Νάκο στη πρεμιέρα


Το δεύτερο επίσημο παιχνίδι θα δώσει η Ηράκλεια το Σάββατο για τη φετινή σεζόν μετά τον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Ορφέα Νέου Σκοπού. Οι "κόκκινοι" θα φιλοξενήσουν το Σάββατο στο γήπεδό τους την Θύελλα Φερών στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. 

Η προετοιμασία του σερραϊκού συγκροτήματος κυλάει ομαλά, με μοναδική "παραφωνία" την περίπτωση του Αποστολάκη που έχει ενοχλήσεις στο πόδι, ενώ ο Σπύρος Ιωαννίδης θα στερηθεί των υπηρεσιών του Νάκου, αφού ακόμη δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του καλαθοσφαιριστή. 

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Πρόβλημα με Καδή


"Φουλάρει τις μηχανές" του ο Ορφέας ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Οι "ασπρόμαυροι" θα αντιμετωπίσουν την σκληροτράχηλη Αγία Βαρβάρα στην Καβάλα το προσεχές Σάββατο και στόχος της σερραϊκής ομάδας αποτελεί η κατάκτηση του πολύτιμου ροζ φύλλου αγώνος.

Το κλίμα στις τάξεις του Ορφέα είναι καλό και υπάρχει αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε ένα συγκρότημα που αποτελεί παραδοσιακή δύναμη στη διοργάνωση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Ο Παναγιώτης Σπανός "πονοκεφαλιάζει" για τη χρησιμοποίηση του Αλέκου Καδή στην αναμέτρηση του Σαββάτου, μια και ο έμπειρος γκαρντ έχει ενοχλήσεις στο ισχίο και δεν έχει μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων ύστερα από τη συνάντηση του Κυπέλλου με την Ηράκλεια. Ο Σερραίος καλαθοσφαιριστής θα προσπαθήσει είτε σήμερα, είτε αύριο να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του, προκειμένου να ενισχύσει τους "ασπρόμαυρους" στην εκτός έδρας αποστολή.

* ΦΩΤΟ - ΠΗΓΗhttp://www.neosskoposbc.gr/

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Οι δύο όψεις του νομίσματος


Αλλιώς τα είχαν σχεδιάσει στο "στρατόπεδο" των Ικάρων και αλλιώς τους ήρθαν τα πράγματα ύστερα από την αναβολή του πρωταθλήματος της Α2, το οποίο θα ξεκινήσει (;) στις 30 Οκτωβρίου σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η ΕΟΚ.

Όπως είναι φυσικό αυτή η αλλαγή στο πρόγραμμα προκάλεσε μια μίνι - αναστάτωση στους "κυανοκίτρινους". Οι αθλητές του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη προετοιμάζονταν για το εκτός έδρας παιχνίδι της πρεμιέρας με το Παγκράτι, αλλά... έμειναν με την όρεξη.

Ύστερα λοιπόν από την ανατροπή των δεδομένων οι άνθρωποι της ομάδας βρίσκονται σε αναζήτηση αντιπάλου για την διεξαγωγή φιλικής συνάντησης το προσεχές Σαββατοκύριακο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη γίνει μια πρώτη επαφή με το Στρατώνι του Δημήτρη Μύθου.

Στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι οι παίκτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών θα είναι ετοιμοπόλεμοι για την αναμέτρηση με τους "ροσονέρι".

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

'Ανοιξε η αυλαία



Αποτελέσματα

Πανσερραϊκός - Τιτάνες Δράμας: 52-39

Ηράκλεια - Α.Ε.Σ: 35-31

Ορφεάς Ν. Σκοπού - Ρούπελ Σιδηροκάστρου: (επικράτησαν οι γηπεδούχοι)

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ


Κακόμοιρο Ελληνικό Μπάσκετ



"Το ΔΣ της ΕΟΚ αποφάσισε τη μετάθεση της έναρξης του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών κατά 15 μέρες, δηλαδή στις 30/10/2010 προκειμένου να ρυθμιστούν ορισμένα θέματα που αφορούν στο Πρωτάθλημα". 

Ό,τι και να γραφτεί ως συμπλήρωμα της άνωθεν ανακοίνωσης είναι λίγο...


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Α' ΦΑΣΗ - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)




Eίπε αντίο στη διοργάνωση

Πυλαία - Α.Ο.Σ: 78-45

Τον αποκλεισμό από το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος γνώρισε ο Α.Ο.Σ, ο οποίος υπέκυψε στην ανωτερότητα της Πυλαίας. Να σημειωθεί ότι το "τριφύλλι" συν τοις άλλοις κλήθηκε να αντιμετωπίσει και το εχθρικό διαιτητικό δίδυμο της συνάντησης.

Σχετικά με την εξέλιξη του σκορ η Πυλαία κατάφερε από πρώτο δεκάλεπτο να αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της σερραϊκής ομάδας (22-11), ενώ στη δεύτερη περίοδο η ψαλίδα άνοιξε ακόμη περισσότερο και το δεκάλεπτο έκλεισε με 50-24.

Στην επανάληψη ο Α.Ο.Σ έπαιξε καλύτερο μπάσκετ, αλλά η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί με τις γηπεδούχες να έχουν 4 παίκτριες με διψήφιο αριθμό πόντων (Μαρίνου 24, Ψαρρά 11, Παπαδάκη 12, Σαρηγιαννίδου 12).

Διαιτητές: Γκουτζιομήτρος - Παπανικολάου

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 50-24 (ημ.), 66-36, 78-45

Α.Ο.Σ (Κηρύκος - Μάρκου): Μαραγκού 11, Δεινοπούλου 6, Τόγα 8 (1), Τζιαμπάζη 5, Παπανικολάου 6, Καλογιάννη 7, Πιττάκη 2, Ιωαννίδου.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΚΑΣΑΜΑΘ AΝΔΡΕΣ (Α' ΦΑΣΗ)





Ντέρμπι με τα όλα του

Ηράκλεια - Ορφέας Ν. Σκοπού: 64-66

"'Εσπασαν" καρδιές στη σπουδαία σερραϊκή αναμέτρηση του Κυπέλλου μεταξύ της Ηράκλειας και του Ορφέα Νέου Σκοπού. Οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν χτες στο κλειστό γυμναστήριο της Ηράκλειας είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το οποίο είχε εξελίχθηκε σε "θρίλερ".

Αναφορικά με την εικόνα του μεγάλου ντέρμπι στο εναρκτήριο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο "χτίζοντας" μια σημαντική διαφορά 11 πόντων (10-21). Στην αντίπερα όχθη η Ηράκλεια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στον επιθετικό τομέα.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου ο Ορφέας προηγήθηκε με 10-24 έχοντας το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι όμως δεν τα παράτησαν, με τον Σάκη Ντίκογλου να απειλεί διαρκώς το αντίπαλο καλάθι και το δεκάλεπτο έληξε 27-36.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η αντεπίθεση της Ηράκλειας συνεχίσθηκε με επιτυχία. Οι "κόκκινοι" έφεραν το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία (50-50), με τον Ορφέα να εγκλωβίζεται στην αποτελεσματική άμυνα των γηπεδούχων (άμυνα ζώνης και man-to-man).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού "κόκκινοι" και "ασπρόμαυροι" βάδιζαν σε τεντωμένο σχοινί. Το σύνολο του Σπύρου Ιωαννίδη παρά τις αποβολές των Σιουσιουλούδη (χρεώθηκε με 2 αντιαθλητικά φάουλ) και Ντίκογλου "άγγιξε" την πρόκριση καθώς ξέφυγε στο σκορ με 64-59, 59 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι ανασυντάχθηκαν και ο Σουτζόπουλος με 5 σερί πόντους (γκολ-φάουλ και δίποντο) ισοφάρισε σε 64-64. Εν συνεχεία ο Ορφέας έκανε το κλέψιμο και ο Σουλούγκας διαμόρφωσε το 64-66. Στην επόμενη φάση ο Ζιώγας κέρδισε φάουλ, αλλά ο παίκτης της Ηράκλειας αστόχησε και στις δύο βολές που εκτέλεσε. Οι γηπεδούχοι όμως ξανακέρδισαν τη μπάλα και ο Αποστολάκης επιχείρησε το σουτ στη λήξη του αγώνα, με τον Βαλάντη Τσιούλκα να κόβει την προσπάθεια του καλαθοσφαιριστή των "κόκκινων" και τους "ασπρόμαυρους" να πανηγυρίζουν τη νίκη-πρόκριση.

Διαιτητές: Μυσιρλής - Οικονόμου

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 27-36 (ημ.), 50-50, 64-66

Ηράκλεια (Ιωαννίδης): Ντίκογλου 18, Ευγενιάδης 8, Αποστολάκης 14 (2), Σιουσιουλούδης 8, Ζιώγας 3 (1), Σταμπουλής 8, Παπαστεφάνου 4 (1), Αλεξανδρίδης 1, Παρασκευόπουλος.

Ορφέας (Σπανός): Παπαδόπουλος 16 (3), Σουλούγκας 18 (1), Κούτρης 3 (1), Καδής 5 (1), Ματζιούνης 7, Σουτζόπουλος 17 (1), Τσιούλκας, Τσινόπουλος.





Υγιεινός περίπατος

Μακεδόνες Κρηνίδων - Πανσερραϊκός: 55-76

Σαν σίφουνας πέρασε ο Πανσερραϊκός από το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης σαρώνοντας τις Κρηνίδες. Τα "λιοντάρια" ήταν ανώτερα σε όλη την διάρκεια του αγώνα από τους γηπεδούχους και δεν δυσκολεύθηκαν στο να κατακτήσουν τη νίκη.

Χατζής, Χατζηανδρεόυ, Γεωργιανός Π., Καβράκης και Λωρίτης ξεχώρισαν από την σερραϊκή ομάδα.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μακεδόνες Κρηνίδων - Πανσερραϊκός: 55-76

Ηράκλεια - Ορφέας Ν. Σκοπού: 64-66

Αγία Βαρβάρα - Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης: 54-38

Αστέρας Καβάλας - Θύελλα Φερών: 51-57

Σπάρτακος Διδυμοτείχου - Ρούπελ Σιδηροκάστρου: 20-0 (α.α.)

Δοξάτο - A.E. Koμοτηνής: 0-20 (α.α.)

Ασπίδα Ξάνθης - Φιλία Ορεστιάδας: (ο αγώνας ανεβλήθη κατόπιν αιτήματος της Ορεστιάδας)



ΖΕΥΓΑΡΙΑ Β' ΦΑΣΗΣ

Πανσερραϊκός - Ορφέας Ν. Σκοπού

Αγία Βαρβάρα - Θύελλα Φερών

Σπάρτακος Διδυμοτείχου - Α.Ε. Κομοτηνής

Ασπίδα Ξάνθης ή Φιλία Ορεστιάδας - Χρυσούπολη

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ









Νίκη με σκαμπανεβάσματα

ΜΕΝΤ - Ίκαροι: 62-74

Μισή ντουζίνα νίκες σε οκτώ συνολικά φιλικούς αγώνες, που έδωσαν από την αρχή της καλοκαιρινής προετοιμασίας, σημείωσαν οι Ίκαροι ύστερα και από την χτεσινή επικράτηση των "κυανοκίτρινων" επί της ΜΕΝΤ. 

Το συγκρότημα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη δεν έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να εξασφαλίσουν την πρωτοπορία στο σκορ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 39-34.

Στην επανάληψη η σερραϊκή ομάδα ανέβασε την απόδοσή της και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 46-50. Στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού οι Ίκαροι κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στο παρκέ και η τελική διαφορά έφτασε στο +12.

Πλέον, η προσοχή των προπονητών και των αθλητών του συλλόγου στρέφεται στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α2 το ερχόμενο Σάββατο με το Παγκράτι στην Αθήνα.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

PRE GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ




Σάββατο 9 Οκτωβρίου, 3 μ.μ.: Πανσερραϊκός - Τιτάνες Δράμας (ΔΑΚ Σερρών, Πρωτάθλημα Παίδων, Οικονόμου - Στεφάνου)

5 μ.μ.: Μακεδόνες Κρηνίδων - Πανσερραϊκός (Κύπελλο Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Ασλανίδης - Πασαλίδης)

5 μ.μ.: Ηράκλεια - Α.Ε.Σ (Πρωτάθλημα Παίδων, Μυσιρλής - Φέτκος)

7 μ.μ.: Ηράκλεια - Ορφέας Ν. Σκοπού (Κύπελλο Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Μυσιρλής - Φέτκος)


Κυριακή 10 Οκτωβρίου, 12 μ.μ.: Πυλαία - Α.Ο.Σ (Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών, Γκουτζιομήτρος - Παπανικολάου)

5 μ.μ.: ΚΑΟΔ - Ίκαροι (Πρωτάθλημα Παίδων, Μυλωνίδης - Κατρακάρης)

7 μ.μ.: Ορφέας Ν. Σκοπού - Ρούπελ Σιδηροκάστρου (Πρωτάθλημα Παίδων, Οικονόμου - Στεφάνου)

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Πρόβα τζενεράλε


Τη ΜΕΝΤ θα αντιμετωπίσουν σήμερα οι Ίκαροι στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι που θα δώσει η σερραϊκή ομάδα μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

Αναφορικά με τη δυναμική του αντιπάλου ο ιστορικός σύλλογος που εδρεύει στην περιοχή της Τούμπας θα λάβει μέρος στη διοργάνωση της Β' Εθνικής, ενώ χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι στον πάγκο της ΜΕΝΤ κάθισε κατά το παρελθόν ο προπονητής των "κυανοκίτρινων" Λευτέρης Χατζηκυριακίδης.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Πίστη για το "διπλό"


Σε υψηλούς ρυθμούς διεξάγονται οι προπονήσεις στον Ορφέα ενόψει της έναρξης της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους το αυριανό τοπικό ντέρμπι με την Ηράκλεια και η ομάδα του Παναγιώτη Σπανού θα καταβάλει προσπάθεια, έτσι ώστε να "σπάσει" την έδρα και να συνεχίσει την πορεία της στο θεσμό του Κυπέλλου. Άλλωστε ο Ορφέας είχε γράψει ιστορία με την κατάκτηση του τροπαίου τη σεζόν 2008-09, επικρατώντας τότε στον συγκλονιστικό τελικό της διοργάνωσης της Θύελλας Φερών στην Ξάνθη.

Ο Παναγιώτης Σπανός θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

"Κομπλέ" για την πρόκριση


Δίχως προβλήματα θα αγωνισθεί αύριο ο Πανσερραϊκός κόντρα στους Μακεδόνες Κρηνίδων στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Κυπέλλου. Τα "λιοντάρια", βάσει της εικόνας που παρουσίασαν στα φιλικά παιχνίδια, βαδίζουν σε καλό δρόμο και το σύνολο του Βασίλη Χρυσανθίδη θα επιχειρήσει να αποσπάσει το ροζ φύλλο αγώνος και αυτομάτως την πρόκριση απέναντι στους γηπεδούχους.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

"Σοκ" με Χρηστίδη


Ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία της Ηράκλειας για τον αυριανό αγώνα του Κυπέλλου με τον Ορφέα Νέου Σκοπού. Οι "κόκκινοι" θα επιδιώξουν να κάνουν μια καλή εμφάνιση και θα προσπαθήσουν παράλληλα να εκμεταλλευθούν τον παράγοντα έδρα αν και ο συγκεκριμένος θεσμός δεν είναι στις προτεραιότητες της ομάδας του Σπύρου Ιωαννίδη.

Η είδηση όμως που "πάγωσε" τους ανθρώπους του σερραϊκού συλλόγου ήταν η αποχώρηση του Χρηστίδη από την ενεργό δράση. Ο ικανός αθλητής, στις υπηρεσίες του οποίου υπολόγιζε πολύ ο Σπύρος Ιωαννίδης, αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ λόγω ενοχλήσεων στη μέση και κατόπιν ιατρικών υποδείξεων για να μη χειροτερέψει η κατάσταση της υγείας του. 

Έτσι η Ηράκλεια μετά τους Ιακωβίδη και Σίσκο μετρά ακόμη μία σοβαρή απώλεια από το περσινό ρόστερ και οι "κόκκινοι" καλούνται να υπερβάλουν εαυτούς προκειμένου η χρονιά να κυλήσει ομαλά.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με Πυλαία ο Α.Ο.Σ


Την Αθλητική Ένωση Πυλαίας θα αντιμετωπίσει ο Α.Ο.Σ την προσεχή Κυριακή στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Το συγκρότημα από την συμπρωτεύουσα επικράτησε χτες της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου με 62-58 εξασφαλίζοντας την πρόκριση.

Η αποστολή του "τριφυλλιού" για το συγκεκριμένο παιχνίδι φαντάζει δύσκολη, αφού η Πυλαία ενισχύθηκε το καλοκαίρι, αλλά όπως και να' χει η σερραϊκή ομάδα θα κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί στο παρκέ και θα αγωνισθεί δίχως άγχος, μια και αυτό που ενδιαφέρει άπαντες στις τάξεις του Α.Ο.Σ είναι το πρωτάθλημα της Α2.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Εκτός Κυπέλλου το Σιδηρόκαστρο


Την απόφαση να αποσυρθεί το Ρούπελ από το θεσμό του Κυπέλλου έλαβαν οι ιθύνοντες του σερραϊκού συλλόγου. Το Σιδηρόκαστρο βάσει του προγράμματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ επρόκειτο να αγωνισθεί το Σάββατο με τον Σπάρτακο Διδυμοτείχου εκτός έδρας, αλλά η συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο κυριότερος λόγος για τη μη συμμετοχή τελικά του Ρούπελ στο Κύπελλο είναι οικονομικός, αφού τα έξοδα προκειμένου η αποστολή να ταξιδέψει στο μακρινό Διδυμότειχο είναι αρκετά. Επίσης, η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν ενδιαφέρει τους ανθρώπους του Σιδηροκάστρου, μια και η προσοχή του Κώστα Σίσκου και των αθλητών του εστιάζεται στο πρωτάθλημα. Γι' αυτόν το λόγο ο προπονητής του σερραϊκού συγκροτήματος κάνει επαφές έτσι ώστε η ομάδα του να δώσει ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι τις επόμενες ημέρες, το οποίο θα αποτελέσει και το τελικό τεστ ενόψει της πρεμιέρας στις 16 Οκτωβρίου.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

"Μαγεία" από τα ταλέντα


Έπεσε η αυλαία το απόγευμα της Κυριακής στο τριήμερο τουρνουά καλαθοσφαίρισης ακαδημιών που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο του Νέου Σκοπού. Η εκδήλωση κρίνεται επιτυχημένη, με τους φιλάθλους να δίνουν βροντερό "παρών" στο γήπεδο απολαμβάνοντας όμορφο μπάσκετ από τα παιδιά των τμημάτων υποδομής του Ορφέα, των Ικάρων, της Α.Ε.Σ, του Πανσερραϊκού, του ΠΑΟΚ, της Καβάλας και των Τιτάνων Δράμας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι των αποστολών εκτός Σερρών ευχαρίστησαν τους διοργανωτές του τουρνουά για την πρόσκληση και την καλή φιλοξενία στο Νέο Σκοπό.

Ευχή όλων είναι η συγκεκριμένη εκδήλωση να επαναληφθεί και στο εγγύς μέλλον.