Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Προσπάθησε αλλά...


Α.Ο.Σ - Παναθλητικός Συκεών: 63-73

Την ήττα γνώρισε ο Α.Ο.Σ, ο οποίος υπέκυψε στην ανωτερότητα του ισχυρού  Παναθλητικού. Το "τριφύλλι" ήταν ανταγωνιστικό μόνο στο πρώτο ημίχρονο της συνάντησης, ενώ στην επανάληψη η σερραϊκή ομάδα υπέστη αγωνιστική καθίζηση.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Το ντέρμπι βάφτηκε "κόκκινο"


Ο Πανσερραϊκός ήταν ο θριαμβευτής στο ντέρμπι με το Σιδηρόκαστρο. Πάλεψε σκληρά η Ηράκλεια κόντρα στην Αγία Βαρβάρα. Κερδισμένος της αγωνιστικής ο Νέος Σκοπός που αν και είχε ρεπό κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας βάσει των αποτελεσμάτων.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Στόχος επετεύχθη



Ίκαροι - Απόλλων Πατρών: 73-64

Δίχως να εντυπωσιάσουν οι Ίκαροι απέσπασαν το ροζ φύλλο αγώνος κόντρα στον αξιόμαχο Απόλλωνα. Η ομάδα του Λευτέρη Χατζηυκυριακίδη σημείωσε την τρίτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον έχει μπροστά της το γειτονικό ντέρμπι με τον ΚΑΟΔ το επόμενο Σάββατο στη Δράμα.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

PRE GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ


Σάββατο 27 Νοεμβρίου, 1 μ.μ.: Πανσερραϊκός - Ρούπελ Σιδηροκάστρου (Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Τατούδης - Οικονόμου)

5.30 μ.μ.: Ίκαροι - Απόλλων Πατρών (Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, Πουρσανίδης - Νικολούλης - Σιμητόπουλος)

7 μ.μ.: Αγία Βαρβάρα - Ηράκλεια (Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Σαλικίδης - Δαμαλής)

Κυριακή 28 Νοεμβρίου, 12 μ.μ.: Α.Ο.Σ - Παναθλητικός Συκεών (Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, Παργιανόπουλος - Τσοκόλης)

* ΦΩΤΟ - ΠΗΓΗ:http://www.photodom.com/

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Εισιτήρια για τον αγώνα: Ίκαροι - Απόλλων Πάτρών




Το Αθλητικό Μετρόπολις Σερρών 97.2 προσφέρει 3 εισιτήρια για την αυριανή αναμέτρηση, Ίκαροι - Απόλλων Πατρών.

Πληκτρολογήστε στο κινητό σας τηλέφωνο 972 (κενό) ΙΚΑΡΟΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ 19599 (ΧΡΕΩΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ)

Η κλήρωση των εισιτηρίων θα γίνει στην εκπομπή "TIME-OUT" του Σαββάτου 11-12 π.μ.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Επιστροφή στις νίκες


Με στόχο την κατάκτηση του τρίτου ροζ φύλλου αγώνος θα αναμετρηθούν οι Ίκαροι με τον Απόλλωνα της Πάτρας το προσεχές Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων. Οι "κυανοκίτρινοι" βρίσκονται σε καλή κατάσταση παρά την ήττα από τον Πιερικό/Αρχέλαο και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξασφάλιση της νίκης απέναντι σ' έναν αντίπαλο που θέλει προσοχή.

Από το παιχνίδι κόντρα στους "μελανόλευκους" θα απουσιάσει σίγουρα ο Συμεωνίδης, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας ύστερα από την θλάση που υπέστη στο γαστροκνήμιο στη συνάντηση με τον Αμύντα Δάφνης. Ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης και οι αθλητές του ποντάρουν πολύ και στην παρουσία του κόσμου, ο οποίος πρέπει να αποτελέσει τον έκτο παίκτης της σερραϊκής ομάδας.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δύσκολη αποστολή για το "τριφύλλι"


Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία του Α.Ο.Σ  για το παιχνίδι με τον ισχυρό Παναθλητικό Συκεών. Η σερραϊκή ομάδα έκανε καλό "ποδαρικό" στην Α2 και θα προσπαθήσει να δείξει το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο και στην αναμέτρηση της Κυριακής, η οποία θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας. Ο Α.Ο.Σ θα παραταχθεί πλήρης έχοντας στο πλευρό του και τους πιστούς φιλάθλους του.

Στη συνάντηση της περσινής σεζόν το "τριφύλλι" είχε ηττηθεί από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης με 63-74 (20/12/2009).

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Στο δρόμο που χάραξε...


Μετά το ρεπό του περασμένου Σαββάτου το Σιδηρόκαστρο επιστρέφει κανονικά στην αγωνιστική δράση έχοντας μπροστά του το μεθαυριανό εκτός έδρας ντέρμπι με τον Πανσερραϊκό. Το σύνολο του Κώστα Σίσκου ξεκίνησε εντυπωσιακά στο φετινό πρωτάθλημα (3/3) και θέλει να συνεχίσει έτσι για μην χάσει την επαφή του με τα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Ο προπονητής του Ρούπελ γνωρίζει τις δυσκολίες που κρύβει η αναμέτρηση με τα "λιοντάρια" και τις ιδιομορφίες που παρουσιάζει πάντα ένα τέτοιο παιχνίδι. Προβλήματα με τραυματισμούς δεν υπάρχουν στο Σιδηρόκαστρο, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας δυσαρεστήθηκαν με την αλλαγή στην ώρα της συνάντησης (1 μ.μ. αντί για 7.30 μ.μ.), αφού αρκετοί καλαθοσφαιριστές δουλεύουν και ενδεχομένως κάποιοι από αυτούς να μην καταφέρουν να δώσουν το "παρών" στο ντέρμπι.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Ποτέ δεν είναι αργά



Αφορμή για το σημερινό άρθρο στάθηκαν κυρίως κάποια ρεπορτάζ που διάβασα σε μπασκετικές ιστοσελίδες, οι οποίες καλύπτουν την ειδησεογραφία της Α2. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος τα ρεπορτάζ αφορούσαν τις παρουσιάσεις που πραγματοποίησαν ορισμένες ομάδες της κατηγορίας προκειμένου να κάνουν το σχετικό άνοιγμα στον απλό, αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο της τοπικής κοινωνίας και επιπλέον κατ' αυτό τον τρόπο να συσφίξουν τις σχέσεις τους με τα Μ.Μ.Ε.

Φέτος, οι Ίκαροι δίνουν ξανά το "παρών" στη διοργάνωση της Α2. Ένα πρωτάθλημα που παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Ο σερραϊκός σύλλογος με τις μεταγραφικές κινήσεις στις οποίες προχώρησε και έχοντας ως "μπούσουλα" τη θητεία από την περασμένη σεζόν και ως σύμμαχο τη συμπαράσταση του κόσμου δείχνει έτοιμος να χαράξει μια αξιόλογη πορεία. Αυτό το πιστεύει ακράδαντα και ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, ο οποίος τόνισε πριν από μερικό χρονικό διάστημα ότι στόχος των "κυανοκίτρινων" αποτελεί η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής και το πλασάρισμα στην εξάδα.

Αναμφίβολα στις τάξεις της διοίκησης των Ικάρων υπάρχει πικρία για τη μη στήριξη της ομάδας από τις επιχειρήσεις του Νομού Σερρών και πολύ δε περισσότερο από τους τοπικούς φορείς. Ο ίδιος ο Πρόεδρος των Ικάρων, κ. Αθανασιάδης δεν μάσησε τα λόγια του σε δηλώσεις που είχε κάνει στην επίσημη ιστοσελίδα των "κυανοκίτρινων" πριν από την περσινή κρίσιμη αναμέτρηση με την Ξάνθη, αλλά και σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγες μέρες αργότερα στο Αθλητικό Μετρόπολις Σερρών 97.2 FM.

Στα προαναφερθέντα πρέπει να προσθέσω και την περίεργη συμπεριφορά των περισσοτέρων Σερραϊκών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες) που είναι "πότε κρύο και πότε ζέστη" αναφορικά με το σερραϊκό μπάσκετ. Το δίλημμα, μπάσκετ ή ποδόσφαιρο, δεν υφίσταται στα μέρη μας, αφού η πλειοψηφία των εκπροσώπων του Τύπου προτιμά το χορτάρι. Έτσι παρατηρήθηκε το φαινόμενο την περασμένη αγωνιστική περίοδο να μην διεξάγονται πάντοτε συνέντευξεις Τύπου μετά το τέλος των εντός έδρας αγώνων των Ικάρων λόγω έλλειψης κάμερας σε κάποιες συναντήσεις.

Φέτος όμως, όπως σημείωσα και λίγο παραπάνω, οι Ίκαροι είναι πιο ποιοτικοί και πιο ισχυροί στο παρκέ. Κατά την ταπεινή μου άποψη η διοίκηση του συλλόγου θα έπρεπε να προβάλλει αυτή την ποιότητα μέσω μιας επίσημης παρουσίασης (ένα πρωϊνό για να υπάρχει και άμεση κάλυψη του γεγονότος), έτσι ώστε οι ακροατές, οι τηλεθεατές, οι αναγνώστες, οι επιχειρηματίες, οι άρχοντες της πόλης, οι δημοσιογράφοι να πάρουν μια γεύση και να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας μαζικά. Η σεζόν μόλις ξεκίνησε και σε τρεις μέρες είναι προγραμματισμένο το τζάμπολ του παιχνιδιού με τον Απόλλων Πατρών στις Σέρρες, όπου το γήπεδο πρέπει να είναι κατάμεστο (και ας παίζει την ίδια ώρα ο Πανσερραϊκός στο ποδόσφαιρο).

Καλό είναι ο κόσμος (όλων των ηλικιών) που δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων να μάθει λίγα πράγματα για τους παλιούς και τους νέους αθλητές των Ικάρων, αλλά και να μπορέσει να τους γνωρίσει από κοντά σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με αυτόγραφα, δωρεάν εισιτήρια κλπ.

Ποτέ δεν είναι αργά...

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Χατζηκυριακίδης: "Συνεχίζουμε..."


Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα των Ικάρων www.ikaroibc.gr έκανε ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης. Ο τεχνικός της σερραϊκής ομάδας αναφέρθηκε στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον Πιερικό/Αρχέλαο, ενώ μίλησε και για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλων Πατρών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή των "κυανοκίτρινων" έχουν ως εξής:

"Ήταν ένα παιχνίδι ακριβώς όπως αναμενόταν ,ένα μακεδονικό ντέρμπυ. Στο πρώτο ημίχρονο ο Πιερικός/Αρχέλαος ήταν καλύτερος από εμάς, μας αιφνιδίασε, και με την αμυντική του λειτουργία αλλά και με τον πολύ καλό rotation που έκανε ο αντίπαλος κόουτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, ηρεμήσαμε, διαβάσαμε καλύτερα το παιχνίδι ,αντιδράσαμε πάρα πολύ σωστά και φτάσαμε να διεκδικούμε το παιχνίδι πάλι από την αρχή.

Έτσι το παιχνίδι εξελίχθηκε ακριβώς όπως το περιμέναμε ότι δηλαδή θα κριθεί στο τελευταίο σουτ. Σε τέτοιες περιπτώσεις η γηπεδούχος ομάδα έχει συνήθως το πλεονέκτημα και έτσι ο Πιερικός/Αρχέλαος εκμεταλλευόμενος την έδρα του κέρδισε το παιχνίδι.

Η τελευταία μας επίθεση στα δεκατέσσερα δευτερόλεπτα ήταν πολύ καλή, ίσως από τις καλύτερες στο παιχνίδι, αλλά ενώ στο Παγκράτι η τύχη μας χαμογέλασε ,στο προχθεσινό παιχνίδι μας γύρισε την πλάτη.

Υπάρχουν κάποια μελανά σημεία αλλά πιστεύω ότι κανένας μας δεν έχει βρει τον ρυθμό του , ούτε οι προπονητές ούτε οι παίκτες και φυσικά ούτε οι διαιτητές. Δεν πιστεύω ότι κάτι έγινε εσκεμμένα και ούτε θέλω να υποβαθμίσω την νίκη των γηπεδούχων που ήταν δίκαιη.

Συνεχίζουμε , πάμε στο επόμενο που είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Παίζουμε με τον Απόλλωνα Πάτρας μία ιστορική ομάδα η οποία επανέρχεται στο πρωτάθλημα της Α2 με πολλές βλέψεις. Εμείς στην έδρα μας ,με την βοήθεια του κόσμου μας θα προσπαθήσουμε για τη νίκη".

* ΦΩΤΟ - ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Φανταστική πρεμιέρα


Ολυμπιάδα Λάρισας - Α.Ο.Σ: 35-67


Καλύτερα δε γινόταν να τα καταφέρει ο Α.Ο.Σ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η σερραϊκή ομάδα έκανε υγιεινό περίπατο στη Λάρισα κόντρα στην Ολυμπιάδα και εξασφάλισε με χαρακτηριστική άνεση το παρθενικό ροζ φύλλο αγώνος.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Η Ηράκλεια το ντέρμπι - "Εξπρές" ο Ορφέας


Hράκλεια - Πανσερραϊκός: 64-63

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι η Ηράκλεια επικράτησε του Πανσερραϊκού στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι. Αμφότερες οι ομάδες πάλεψαν σκληρά για την κατάκτηση της νίκης, με τους γηπεδούχους να προσθέτουν τελικά στο ενεργητικό τους 2 πολύτιμους βαθμούς.

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Πικρό φινάλε







Πιερικός/Αρχέλαος - Ίκαροι: 83-81


Την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα υπέστησαν οι Ίκαροι στην Κατερίνη από τον Πιερικό/Αρχέλαο. Οι "κυανοκίτρινοι" με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη "άγγιξαν" την τρίτη συνεχόμενη νίκη, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνος.

PRE GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ


Σάββατο 20 Νοεμβρίου, 5 μ.μ.: Ορφέας Ν. Σκοπού - Α.Ε. Κομοτηνής (Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Νέδογλου - Δαμαλής)

5.30 μ.μ.: Πιερικός/Αρχέλαος - Ίκαροι (Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, Σταματόπουλος - Παντελίδης - Λαζαρίδης)

7 μ.μ.: Ηράκλεια - Πανσερραϊκος  (Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Τατούδης - Μυσιρλής)


Κυριακή 21 Νοεμβρίου, 12 μ.μ.: Ολυμπιάδα Λάρισας - Α.Ο.Σ (Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, Μανιός - Τριανταφυλλίδης)

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Να διευρύνουν το σερί


Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία των Ικάρων για την εκτός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Πιερικό/Αρχέλαο στην Κατερίνη. Οι "κυανοκίτρινοι" προπονήθηκαν χτες το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Ηράκλειας και ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης υπολογίζει σε όλους τους αθλητές του πλην του τραυματία Συμεωνίδη.

Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι πολύ καλό και στόχος των Ικάρων είναι η τρίτη συνεχόμενη νίκη στη φετινή διοργάνωση. Άπαντες στο "στρατόπεδο" του σερραϊκού συγκρότηματος δεν παραγνωρίζουν το γεγονός ότι ο αντίπαλος είναι αξιόλογος διαθέτοντας μια "καυτή" έδρα, αλλά υπάρχει πίστη για την εξασφάλιση του ροζ φύλλου αγώνος.

Πιερικός/Αρχέλαος και Ίκαροι τέθηκαν αντιμέτωποι για τελευταία φορά τη σεζόν 2008-09 στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, με τους "κυανοκίτρινους" να κερδίζουν τους Κατερινιώτες και στα δύο παιχνίδια (59-70, 68-54).

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Με "Κάβουρα" στο ντέρμπι


Σε υψηλούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία του Πανσερραϊκού για το ντέρμπι με την Ηράκλεια. Τα "λιοντάρια" άφησαν πίσω τους για τα καλά την ήττα από τις Φέρες και στο διάστημα της διακοπής ο Βασίλης Χρυσανθίδης δούλεψε αρκετά με τους παίκτες του, προκειμένου η ομάδα να παρουσιασθεί βελτιωμένη στα επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Απών από την αναμέτρηση του Σαββάτου θα είναι ο Καραμπέκης. Ο ταλαντούχος καλαθοσφαιριστής ακολουθώντας τις ιατρικές οδηγίες θα παραμείνει 20 μέρες εκτός προπονήσεων και αγωνιστικής δράσης. Αντιθέτως, ο Καβράκης ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και θα ενισχύσει κανονικά τα "λιοντάρια".

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Παίζει ο Νάκος


Αύριο θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία της Ηράκλειας ενόψει του ντέρμπι του Σαββάτου με τον Πανσερραϊκό. Οι "κόκκινοι" θέλουν να επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών αξιοποιώντας τον παράγοντα έδρα.

Στα αγωνιστικά νέα ο Σταμπουλής αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και οι πιθανότητες για τη συμμετοχή του στο παιχνίδι είναι μοιρασμένες, ενώ το ευχάριστο νέο για τον Σπύρο Ιωαννίδη είναι ότι θα έχει επιτέλους στη διάθεσή του τον Νάκο, αφού εκδόθηκε τελικά το δελτίο του καλαθοσφαιριστή.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Kόλπο " γκρόσο" με Χατζηπέτρου


Την καλύτερη μεταγραφή της κατηγορίας και συνάμα την μεγαλύτερη στην ιστορία του πραγματοποίησε ο Ορφέας με την απόκτηση του Στράτου Χατζηπέτρου. Η συγκεκριμένη κίνηση πιστώνεται στους διοικούντες του συλλόγου, οι οποίοι έκαναν τις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου ο Σερραίος καλαθοσφαιριστής να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα.

Ο Χατζηπέτρου έμαθε τα μυστικά του αθλήματος στα τμήματα υποδομής της Α.Ε.Σ, πέρασε και από τις υπόλοιπες ομάδες της πόλης, ενώ στη συνέχεια πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε Μακεδονικό (Α1), Πανόραμα (Α2), Ηρακλή (Α2) και ΜΕΝΤ (Β' Εθνική). Το φετινό καλοκαίρι υπήρξε το ενδεχόμενο να ενισχύσει ο 27 χρονος σέντερ τους Ικάρους, αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε. Ο Σερραίος αθλητής δεν έχασε ποτέ την διάθεσή του για το μπάσκετ, παρά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε πριν από λίγα χρόνια.

Αναμφισβήτητα με την προσθήκη του Χατζηπέτρου η γραμμή των ψηλών του συγκροτήματος του Παναγιώτη Σπανού ισχυροποιείται σε σημαντικό βαθμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παίκτης το τελευταίο χρονικό διάστημα έκανε προπονήσεις με την ομάδα, ενώ είχε λάβει μέρος και σε φιλικά παιχνίδια. Η υπόθεση του Σερραίου καλαθοσφαιριστή εκδικάσθηκε την περασμένη εβδομάδα και το δελτίο του εκδόθηκε κανονικά.

Ο Χατζηπέτρου θα κάνει κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο πρωτάθλημα στην εντός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου με την Αθλητική Ένωση Κομοτηνής, με τους "ασπρόμαυρους" να έχουν ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση της νίκης.

* ΦΩΤΟ - ΠΗΓΗwww.neosskoposbc.gr

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επέστρεψε η Πελτέκη


Στην τελική ευθεία μπήκε από σήμερα η προετοιμασία του ΑΟΣ για τον αγώνα της πρεμιέρας με την Ολυμπιάδα Λάρισας την προσεχή Κυριακή. Το "τριφύλλι" θέλει να κάνει καλό ποδαρικό στο φετινό πρωτάθλημα κατακτώντας την εκτός έδρας νίκη. 

Χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι στις τάξεις της ομάδας επέστρεψε η Λία Πελτέκη. Η ικανή γκαρντ απείχε το τελευταίο χρονικό διάστημα από τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΑΟΣ ζητώντας εγγυήσεις, αλλά ευτυχώς βρέθηκε η "χρυσή" τομή ανάμεσα στην Σερραία αθλήτρια και την διοίκηση του συλλόγου και η Πελτέκη θα ενισχύσει κανονικά τις "πράσινες". Ανοικτό παραμένει ακόμη το θέμα της Παλλάδα.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Αλλαγή σχεδίων


Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Ορφέα Νέου Σκοπού και την Ηράκλεια. Η συνάντηση είχε προγραμματισθεί να γίνει την Παρασκευή, αλλά οι πολλές απουσίες παικτών από πλευράς Ηράκλειας έφεραν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της αναμέτρησης.

Στα υπόλοιπα αγωνιστικά νέα του συγκροτήματος του Παναγιώτη Σπανού, ο τεχνικός των "ασπρόμαυρων" χάρηκε με την επιστροφή στις προπονήσεις της ομάδας του νιόπαντρου Χρήστου Κούτρη, ενώ από αύριο αναμένεται να γυμνασθεί κανονικά με τους συμπαίκτες του και ο Αλέκος Καδής. Ο έμπειρος γκαρντ την τρέχουσα εβδομάδα υπεβλήθη σε θεραπεία λόγω ενοχλήσεων ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα.

Τέλος, σύμφωνα με την τοπική πολιτική ειδησεογραφία ο σέντερ του Ορφέα, Βαλάντης Τσιούλκας εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο διευρυμένο Δήμο Σερρών με τον συνδυασμό του Πέτρου Αγγελίδη.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Με το βλέμμα στον Πιερικό/Αρχέλαο



ΜΕΝΤ - Ίκαροι: 57-63

Μετά από καλή εμφάνιση οι Ίκαροι έφτασαν στο νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στη ΜΕΝΤ. Ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης έμεινε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από το αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν οι παίκτες του στο σημερινό "στοχευμένο" φιλικό παιχνίδι ενόψει και της αναμέτρησης του πρωταθλήματος με τον Πιερικό/Αρχέλαο το επόμενο Σάββατο.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Άσχημα μαντάτα


Την ομάδα της ΜΕΝΤ (Β' Εθνική) θα αντιμετωπίσουν οι Ίκαροι αύριο στις 5 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Τα δύο συγκροτήματα είχαν αναμετρηθεί και στις 9 Οκτωβρίου, με τους "κυανοκίτρινους" να κατακτούν τη φιλική νίκη με 62-74. Ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης προσπαθεί να προετοιμάσει το συγκρότημά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενόψει και του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα με τον Πιερικό/Αρχέλαο (20/11).

Από το αυριανό παιχνίδι θα απουσιάσει ο Φίλιππος Συμεωνίδης. Ο Σερραίος καλαθοσφαιριστής επιχείρησε να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του τις τελευταίες μέρες, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω ενοχλήσεων. Ύστερα από συνεννόηση με το ιατρικό τιμ των Ικάρων ο Συμεωνίδης υπεβλήθη σήμερα το πρωί σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε θλάση στο γαστροκνήμιο. 

Ως εκ τούτου ο 30 χρονος σέντερ τίθεται εκτός αγωνιστικής δράσης για 2-3 εβδομάδες χάνοντας σίγουρα τις συναντήσεις με Πιερικό/Αρχέλαο και Απόλλωνα Πάτρας, ενώ θα γίνει προσπάθεια προκειμένου ο Συμεωνίδης να δώσει το "παρών" στο μακεδονικό ντέρμπι με τον ΚΑΟΔ (4/12).

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Εν συντομία...


Φιλικό αγώνα με τον Ορφέα Νέου Σκοπού θα δώσει αύριο το απόγευμα η Ηράκλεια. Οι "κόκκινοι" προπονούνται κανονικά υπό τις οδηγίες του Σπύρου Ιωαννίδη, ο οποίος δουλεύει με τους παίκτες του πάνω στις αδυναμίες που έδειξε η σερραϊκή ομάδα στο παιχνίδι με το Σιδηρόκαστρο. Άλλωστε μετά το πέρας των εκλογών η Ηράκλεια θα υποδεχθεί τον Πανσερραϊκό σε ακόμη ένα τοπικό ντέρμπι έχοντας ως στόχο την εξασφάλιση της πολύτιμης νίκης.

Σε ήρεμους ρυθμούς κινούνται τα πράγματα στον Ορφέα. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος νοιώθει πολύ καλύτερα ύστερα από το βαρύ διάστρεμμα που είχε υποστεί πριν την αναμέτρηση με τον Αρίωνα και οι "ασπρόμαυροι" προετοιμάζονται για τη συνάντηση με την Αθλητική Ένωση Κομοτηνής.

Συγκεντρωμένους προσπαθεί να κρατήσει τους αθλητές του ο Κώστας Σίσκος. Το Ρούπελ βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και ευχή όλων στο "στρατόπεδο" του Σιδηροκάστρου είναι η διακοπή να μην επηρεάσει αρνητικά το σερραϊκό συγκρότημα. Ο τεχνικός του Ρούπελ ψάχνει να βρει αντίπαλο για την διεξαγωγή κάποιας φιλικής αναμέτρησης, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ευοδωθεί οι προσπάθειές του.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Δουλειά, δουλειά, δουλειά


Η παύση στις αγωνιστικές δραστηριότητες των ομάδων της Α2 εξακολουθεί λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης προσπαθεί μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.

Οι "κυανοκίτρινοι" γυμνάζονται κανονικά, με εξαίρεση τον Φίλιππο Συμεωνίδη, ο οποίος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα εξαιτίας μιας διάτασης που υπέστη στον αχίλλειο τένοντα στην αναμέτρηση με τον Αμύντα Δάφνης. Η κατάσταση όμως του Σερραίου καλαθοσφαιριστή δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Το σερραϊκό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη ΜΕΝΤ σε φιλικό παιχνίδι το προσεχές Σάββατο. Ο τόπος τέλεσης και η ώρα διεξαγωγής της συγκεκριμένης συνάντησης ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

* ΦΩΤΟ - ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Τέρμα το διάλειμμα


Επιστροφή στις προπονήσεις για τους αθλητές των Ικάρων, οι οποίοι σήμερα το απόγευμα θα μπουν και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς εκγύμνασης. Οι "κυανοκίτρινοι" πήραν ανάσες ύστερα από τα δύο δύσκολα και νικηφόρα παιχνίδια που έδωσαν σε διάστημα τεσσάρων ημερών με Παγκράτι και Αμύντα αντίστοιχα.

Ο επόμενος επίσημος αγώνας με τον Πιερικό/Αρχέλαο στην Κατερίνη αργεί ακόμη (20/11) και γι' αυτόν το λόγο υπάρχει στα υπόψιν των ανθρώπων της ομάδας η πραγματοποίηση μιας φιλικής συνάντησης με τη ΜΕΝΤ.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


Να περάσει ο επόμενος



Ίκαροι - Αμύντας Δάφνης: 81-74

Διπλασίασαν τις επιτυχίες τους οι Ίκαροι στο πρωτάθλημα αξιοποιώντας τον παράγοντα έδρα στην σημερινή αναμέτρηση με τον Αμύντα. Οι "κυανοκίτρινοι" ίδρωσαν αρκετά για να λυγίσουν την σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά τέλος καλό όλα καλά για την σερραϊκή ομάδα.

PRE GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ


Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, 5.30 μ.μ.: Ίκαροι - Αμύντας Δάφνης (Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, Μπήτης - Τζαφλέρης - Νικολούλης)

* ΦΩΤΟ- ΠΗΓΗ: www.photodom.com

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Ο νόμος της έδρας


Με μια απογευματινή προπόνηση θα ολοκληρώσουν οι Ίκαροι την προετοιμασία τους για τον αυριανό αγώνα με τον Αμύντα Δάφνης στις Σέρρες. Οι αθλητές του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη αρχικά θα δουν βίντεο με φάσεις από τον προσεχή τους αντίπαλο και εν συνεχεία στις 5.30 μ.μ. θα πατήσουν το παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Το ηθικό στις τάξεις των "κυανοκίτρινων" είναι υψηλό ύστερα από τη σπουδαία νίκη που σημείωσε το σερραϊκό συγκρότημα κόντρα στο Παγκράτι το περασμένο Σάββατο και υπάρχει αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην επικίνδυνη ομάδα του Κώστα Σορώτου, η οποία συνέτριψε στην πρεμιέρα τον Κόροιβο Αμαλιάδας και αρέσκεται στο να κάνει "ζημιές" όταν αγωνίζεται εκτός έδρας.

Οι άνθρωποι του σερραϊκού συλλόγου υπολογίζουν πολύ και στην παρουσία του κόσμου, ο οποίος καλείται να αποτελέσει τον έκτο παίκτη των "κυανοκίτρινων" στη φετινή σεζόν προκειμένου να απολαύσει όμορφο μπάσκετ και να πανηγυρίσει επιτυχίες μαζί με τους Ικάρους. Άλλωστε η έδρα πρέπει να μετατραπεί σε απόρθητο "κάστρο".

Ενόψει της συνάντησης της Τετάρτης ο Γιώργος Κουκάς με δηλώσεις που έκανε στο www.ikaroibc.gr τόνισε τα εξής:


" Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για μας και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε ώστε να εκμεταλλευτούμε την νίκη που κάναμε την πρώτη αγωνιστική στο Παγκράτι. . Η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν πιστεύω ότι θα μας επηρεάσει γιατί έχουμε πολύ ισχυρό κίνητρο για την νίκη. Χρειαζόμαστε τον κόσμο μας στο γήπεδο και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να μην τους απογοητεύσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι ,με δουλειά και πάθος για την νίκη πάμε για το δύο στα δύο".

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ:www.ikaroibc.gr