Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Πανηγυρίζει το Ρούπελ - Φωνές διαμαρτυρίας από τον Ορφέα


Το Σιδηρόκαστρο σταμάτησε την ξέφρενη πορεία του Νέου Σκοπού στο μεγάλο σερραϊκό ντέρμπι υποχρεώνοντας τον Ορφέα στην παρθενική του ήττα στη διοργάνωση. Πολλά παράπονα έχουν οι "ασπρόμαυροι" από τους διαιτητές της συνάντησης αναφορικά με την τελευταία φάση του παιχνιδιού δηλώνοντας ότι θα κάνουν ένσταση. Σαν σε προπόνηση ο Πανσερραϊκός κέρδισε άνετα την Κομοτηνή, ενώ η Ηράκλεια υπερκέρασε το εμπόδιο της Χρυσούπολης.

Ρούπελ Σιδηροκάστρου - Ορφέας Ν. Σκοπού: 76-75


Αντάξιο της φήμης των δύο ομάδων ήταν το ντέρμπι ανάμεσα στο Ρούπελ και τον Ορφέα που διεξήχθη χτες το απόγευμα στο γήπεδο του Σιδηροκάστρου παρουσία φιλάθλων τόσο από την περιοχή όσο και από τον Νέο Σκοπό. Το ματς ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, με το σύνολο του Κώστα Σίσκου να κερδίζει τελικά το παιχνίδι που είχε και τρίτο ημίχρονο δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Σχετικά με την εξέλιξη της συνάντησης στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν φουριόζοι και προηγήθηκαν αρχικά με 6-0. Ο Ορφέας ανασυντάχθηκε και προσπέρασε στο σκορ με 8-10 (5:05). Το Ρούπελ κατάφερε να αποκτήσει εκ νέου μικρό προβάδισμα με καλάθι του Αβραμίδη (20-15, 2:10), αλλά οι "ασπρόμαυροι" είχαν έτοιμη την απάντησή τους με τον καταπληκτικό Γιάννη Παπαδόπουλο ισοφαρίζοντας σε 20-20 (1:17), ενώ η περίοδος ολοκληρώθηκε με 24-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Νέος Σκοπός κυκλοφόρησε εξαιρετικά τη μπάλα με Σολούγκα και Καδή (ο δεύτερος ανέλαβε σημαντική δράση στην επίθεση), ενώ ο "σεληνιασμένος" Παπαδόπουλος "πυροβολούσε" διαρκώς το αντίπαλο καλάθι και οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν 0-9 σερί διαμορφώνοντας το 26-30.

Δυστυχώς όμως για τον Παναγιώτη Σπανό στα μέσα της περιόδου τραυματίσθηκε ο Παπαδόπουλος στον αριστερό αστράγαλο και ο γκαρντ του Ορφέα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο υποβασταζόμενος.

Το Ρούπελ αντέδρασε και παρά το γεγονός ότι οι Ιακωβίδης - Λαφτσής κάθισαν στον πάγκο (λόγω ενοχλήσεων στο πόδι ο έμπειρος οργανωτής και εξαιτίας φάουλ ο Δραμινός) κατόρθωσε να πάρει κεφάλι στο σκορ (42-41, 1:51) με γκολ - φάουλ του Αβραμίδη, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με 45-44.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Νέος Σκοπός με τους Παπαδόπουλο και Καδή να συνεχίζουν το επιθετικό τους κρεσέντο μπήκε στη θέση του οδηγού (51-58, 57-64), αλλά και πάλι το Σιδηρόκαστρο αφυπνίσθηκε μειώνοντας σε 64-66.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο αμφότερες οι ομάδες ήταν νευρικές και χρειάσθηκε να περάσουν σχεδόν τρία λεπτά προκειμένου να επιτευχθεί καλάθι (64-68, 7:12). Ο Κώστας Σίσκος επέμενε στην άμυνα ζώνης, με τον Καδή όμως να σημειώνει με τρίποντο το 66-73 (5:44). Μάλιστα μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο τεχνικός του Ρούπελ δέχθηκε δικαιολογημένα τεχνική ποινή από τον κ. Νέδογλου (πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης) διότι όντας εκνευρισμένος από τα σφυρίγματα των διαιτητών κλότσησε με δύναμη τον κάλαθο των αχρήστων που ήταν πίσω από τον πάγκο του Σιδηροκάστρου.

Η πλάστιγγα σε εκείνο το χρονικό το χρονικό σημείο (5:22) φάνηκε να γέρνει υπέρ των φιλοξενούμενων, αλλά το Ρούπελ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν, πλησίασαν στους δύο πόντους (72-74, 3:35), ενώ ο Λαφτσής έκανε το 74-74 (1:44). 

Το παιχνίδι πήρε "φωτιά" με τα δύο συγκροτήματα να βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί. Ο εξαιρετικός Μπουτάκογλου έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ σημειώνοντας το 76-74 (1:10), ενώ στην επόμενη φάση Παπαδόπουλος και Σολούγκας ήταν άστοχοι για τον  Ορφέα. Άστοχος ήταν και ο Λαφτσής για το Σιδηρόκαστρο. Στα τελευταία 8 δευτερόλεπτα του ντέρμπι οι "ασπρόμαυροι" εκδήλωσαν επίθεση από το κέντρο και ο Καδής κέρδισε φάουλ. Ο αθλητής των "ασπρόμαυρων" ήταν κατά το ήμισυ εύστοχος πετυχαίνοντας το 76-75 (4"). Στην επαναφορά της μπάλας έγινε κακή συνεννόηση μεταξύ του Λαφτσή και του Αβραμίδη και ο Νέος Σκοπός απέκτησε το πλεονέκτημα να επιχειρήσει νέα προσπάθεια (3").

Ο Σουτζόπουλος ανέλαβε την ευθύνη να σουτάρει, αλλά ο φόργουορντ του Νέου Σκοπού αστόχησε με κάποιον αθλητή από πλευράς Σιδηροκάστρου να τραβάει ολοφάνερα το διχτάκι του καλαθιού. Ο αγώνας έληξε με τους παίκτες, τον προπονητή και τους φιλάθλους του Ρούπελ να πανηγυρίζουν την επιτυχία τους, ενώ στο "στρατόπεδο" του Ορφέα επικρατούσε αναβρασμός.

Ο Παναγιώτης Σπανός διαμαρτυρήθηκε έντονα στους διαιτητές (Νέδογλου - Οικονόμου) και τον κομισάριο για την τελευταία φάση του παιχνιδιού δηλώνοντας ότι θα καταθέσει ένσταση, ενώ τα παράπονα τους προς τους διαιτητές εξέφρασαν και οι παίκτες των φιλοξενούμενων, με τον Βαλάντη Τσιούλκα να αναφέρει στον κ. Γιαβρή ότι η κ. Οικονόμου που ήλεγχε την φάση του είπε ότι όντως καλαθοσφαιριστής του Ρούπελ τράβηξε το διχτάκι, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση η μπάλα να καταλήξει στο καλάθι. Λίγο αργότερα ο κομισάριος του παιχνιδιού σε συζήτηση που είχε με τον σέντερ του Ορφέα τόνισε ότι ο χρόνος είχε περάσει και κατόπιν αθλητής των γηπεδούχων έκανε την παράβαση.

Σχόλιο από serresbasket: Ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης ο χτεσινός αγώνας. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους νικητές, αλλά και στους ηττημένους για το θέαμα που πρόσφεραν στους θεατές. Σχετικά με την τελευταία φάση της συνάντησης ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι το διχτάκι τραβήχθηκε από παίκτη των γηπεδούχων, αλλά το θέμα είναι κατά πόσο αυτό έγινε εντός χρόνου ή όχι (ο ηλεκτρονικός πίνακας βρίσκεται στην απέναντι μπασκέτα).

Διαιτητές: Νέδογλου - Οικονόμου

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 45-44 (ημ.), 64-66, 76-75

Ρούπελ (Σίσκος): Ιακωβίδης 9, Λαφτσής 13 (1), Μπουτάκογλου 20 (3), Αβραμίδης 20 (1), Κατσικάς 14, Ανανιάδης.

Ορφέας (Σπανός): Τσούλκας 2, Παπαδόπουλος 22 (6), Σολούγκας 3 (1), Τσινόπουλος 1, Χατζηπέτρου 12 (1), Καδής 24 (3), Σουτζόπουλος 10 (1), Καραμπατζιάκης, Κούτρης.


Πανσερραϊκός - Α.Ε. Κομοτηνής: 69-52

Με συνοπτικές διαδικασίες το σύνολο του Βασίλη Χρυσανθίδη "καθάρισε" την υπόθεση νίκη στη συνάντηση με την Κομοτηνή. Τα "λιοντάρια" δυσκολεύθηκαν μόνο στο πρώτο δέκάλεπτο όταν και βρέθηκαν να χάνουν με 17-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι "κόκκινοι" μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο. Η άμυνα του Πανσερραϊκού "τσάκιζε κόκαλα", ενώ στην επίθεση οι γηπεδούχοι "μάτωναν" διαρκώς το αντίπαλο διχτάκι. Η σερραϊκή ομάδα με επιμέρους σκορ 23-2 (!) απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα 17 πόντων (40-23)

Κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου ο Πανσερραϊκός αύξησε την διαφορά στο +25. Η Κομοτηνή όμως δεν τα παράτησε και κατόρθωσε να μειώσει σε 52-41 έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ξανθούλη.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο τα "λιοντάρια" ανέβασαν και πάλι την απόδοσή τους πετυχαίνοντας με χαρακτηριστική ευκολία την τρίτη συνεχόμενη νίκη μέσα στο 2011.

- Άτυχος στάθηκε ο καλαθοσφαιριστής των φιλοξενούμενων Παπουτσίδης, ο οποίος τραυματίσθηκε στο φρύδι και μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών προκειμένου να του τοποθετηθούν ράμματα.

Διαιτητές: Δημάδης - Ασλανίδης

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 40-23 (ημ.), 52-41, 69-52

Πανσερραϊκός (Χρυσανθίδης): Τεπεκιτζής 9 (3), Γεωργιανός 16, Τζουβάρας 10 (1), Καραμπέκης 2, Τράκας 5 (1), Λωρίτης 6, Χατζής 9 (1), Καβράκης 10.

Κομοτηνή (Παπαδόπουλος): Ξανθούλης 19 (1), Κάσσας 8, Παπουτσίδης 6 (1), Τσιαντούλης 2, Παπουής 7 (1), Βερριόπουλος 2, Σκοπιανός 6 (1).


Ηράκλεια - Χρυσούπολη: 70-57

Χάρη στο καλό δεύτερο ημίχρονο το συγκρότημα του Σπύρου Ιωαννίδη επικράτησε της μαχητικής Χρυσούπολης. 

Στο πρώτο μισό της αναμέτρησης η Ηράκλεια ήταν νωθρή και οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 31-33.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση στο παρκέ μπλοκάροντας τα ατού των φιλοξενούμενων και προηγήθηκαν ακόμα και με 14 πόντους με πρωτεργάτη τον Κηπουρό. Οι φιλοξενούμενοι "ροκάνισαν" την διαφορά (-5), αλλά οι "κόκκινοι" φόρτσαραν στο τέλος φτάνοντας δίκαια στο νικηφόρο αποτέλεσμα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ: 76-75

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: 69-52

ΗΡΑΚΛΕΙΑ - ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: 70-57

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ: 60-80

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ - ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: 68-47


BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ 17

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 16

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 15

ΗΡΑΚΛΕΙΑ 15

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 15

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ 13

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 13

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 13

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ 13*

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 10

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 10

* Η ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ.

** ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (29/1/2011): ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ - ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: