Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Στο ρελαντί ο Ορφέας - "Τυφώνας" ο Πανσερραϊκός




Απαρέγκλιτη πορεία προς τη Γ' Εθνική ακολουθεί ο Ορφέας Νέου Σκοπού, ο οποίος υπέταξε την Αγία Βαρβάρα. Φανταστική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Πανσερραϊκός που διέσυρε την Χρυσούπολη. Κι άλλο έδαφος έχασε το Σιδηρόκαστρο που ηττήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Έμεινε από δυνάμεις η Ηράκλεια στην αναμέτρηση με τις Φέρες.


Ορφέας Ν. Σκοπού - Αγία Βαρβάρα: 97-88

Ένα 18-0 σερί στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου έφτανε στους "ασπρόμαυρους" για να ξεφύγουν στο σκορ με 47-26 μετατρέποντας τον αγώνα σε τυπική διαδικασία.

Οι Καβαλιώτες ήταν καλοί στο πρώτο δεκάλεπτο (21-20), αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν στην άμυνα, βρήκαν τις λύσεις στην επίθεση με τους συνήθεις "ύποπτους" και το δεύτερο δεκάλεπτο έκλεισε με 53-38.

Στην επανάληψη το συγκρότημα του Παναγιώτη Σπανού δεν αντιμετώπισε δυσκολίες από τους φιλοξενούμενους και κατέκτησε τους "χρυσούς" βαθμούς της νίκης.

Ο τεχνικός του Ορφέα χρησιμοποίησε όλους τους αθλητές που είχε στην διάθεσή του, με ενθαρρυντική την παρουσία του νεαρού Κλαλιώτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ματζιούνης και Κούτρης δεν ενίσχυσαν τελικά την σερραϊκή ομάδα λόγω επαγγελματικών υποχρέωσεων, ο Τσούλκας δεν έπαιξε αναμένοντας την τιμωρία του, ενώ και ο Λαδιάς δεν αγωνίσθηκε λόγω θλάσης που υπέστη στην προπόνηση της Πέμπτης. Έτσι ο Παναγιώτης Σπανός συμπεριέλαβε στην αποστολή του Ορφέα 5 παιδιά από τον Νέο Σκοπό.

Στην αντίπερα όχθη η Αγία Βαρβάρα εμφανίστηκε στο γήπεδο έχοντας 7 παίκτες στη σύνθεσή της.

Διαιτητές: Τατούδης - Δημάδης

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 53-38 (ημ.), 73-60, 97-88

Oρφέας (Σπανός): Τσιμπλέκης 2, Παπαδόπουλος Γ. 13 (1), Σολούγκας 22 (4), Σουτζόπουλος 26, Χατζηπέτρου 16, Καδής 18 (2), Παπαδόπουλος Χ, Σκουλίδης, Καραμπατζιάκης, Καρακώστας, Κλαλιώτης.


Χρυσούπολη - Πανσερραϊκός: 37-87

Σαν "τυφώνας" πέρασε από κλειστό γυμναστήριο της Χρυσούπολης ο Πανσερραϊκός. Τα "λιοντάρια" "κατασπάραξαν" τους Καβαλιώτες πετυχαίνοντας περιφανή νίκη σε μια δύσκολη έδρα.

Οι αθλητές του Βασίλη Χρυσανθίδη ήταν φανταστικοί ανεβάζοντας την τελική διαφορά σε αστρονομικά επίπεδα. Οι "κόκκινοι" εκμεταλλεύθηκαν σε μεγάλο βαθμό τις απουσίες των γηπεδούχων, εφαρμόζοντας σύνθετη άμυνα πάνω στον Αμπελακιώτη που τα βρήκε "σκούρα".

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 1-16 (!), ενώ η επόμενη περίοδος έκλεισε με 12-39. Ο Πανσερραϊκός φόρτσαρε ακόμη περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο πανηγυρίζοντας το θετικό αποτέλεσμα με το εντυπωσιακό +50.

- Ο Καβράκης δεν έλαβε μέρος στη συνάντηση λόγω ψύξης.


Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης - Ρούπελ Σιδηροκάστρου: 61-55

Το πικρό ποτήρι της ήττας γεύτηκε το Σιδηρόκαστρο στο ντέρμπι με την Ολυμπιάδα. Η εμφάνιση της ομάδας του Κώστα Σίσκου ήταν μέτρια και εν πολλοίς το Ρούπελ πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο όπου βρέθηκε να χάνει με 10 πόντους διαφορά.

Στην επανάληψη το σερραϊκό συγκρότημα προσπάθησε να αλλάξει την ροή του αγώνα και τα κατάφερε στην τελευταία περίοδο εξασφαλίζοντας προβάδισμα ενός καλαθιού. Δυστυχώς, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι αθλητές του Σιδηροκάστρου δεν είχαν καθαρό μυαλό, υπέπεσαν σε λάθη και η Ολυμπιάδα πήρε το ροζ φύλλο αγώνος.


Θύελλα Φερών - Ηράκλεια: 86-59

Γενναία προσπάθεια έκανε η Ηράκλεια κόντρα στις Φέρες, αλλά το σύνολο του Σπύρου Ιωαννίδη δεν άντεξε στην επανάληψη και υπέκυψε στην Θύελλα που έπαιξε με γεμάτο ρόστερ. Οι "κόκκινοι" ταξίδεψαν με 6 παίκτες (εκ των οποίων οι 2 ήταν έφηβοι) γνωρίζοντας εξαρχής ότι η αποστολή τους απέναντι στους Θρακιώτες ήταν δύσκολη.

Παρά τα αγωνιστικά προβλήματα η Ηράκλεια έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 19-20, ενώ η δεύτερη περίοδος ολοκληρώθηκε με 45-35.

Από το τρίτο δεκάλεπτο κι έπειτα η Θύελλα εκμεταλλευόμενη κυρίως την κούραση των παικτών των φιλοξενούμενων και τα ευνοϊκά σφυρίγματα μπόρεσε να χτίσει μια σημαντική διαφορά και να πάρει τη νίκη.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Θύελλα Φερών-Ηράκλεια: 86-59 
Ορφέας Ν. Σκοπού - Αγία Βαρβάρα: 97-88

Χρυσούπολη-Πανσερραϊκός: 37-87
Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης - Ρούπελ Σιδηροκάστρου: 61-55
Α.Ε. Κομοτηνής - Εθνικός Αλεξανδρούπολης: 80-59
Ρεπό: Αρίων Ξάνθης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ορφέας Ν. Σκοπού 21
Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης 19
Πανσερραϊκός 18
Ρούπελ Σιδηροκάστρου 18
Ηράκλεια 17
Χρυσούπολη 16
Αγία Βαρβάρα 16
Εθνικός Αλεξανδρούπολης 15
Χρυσούπολη 15
Α.Ε. Κομοτηνής 13
Αρίων Ξάνθης 12*
* Ο Αρίων Ξάνθης έκανε το ρεπό του στον δεύτερο γύρο.
** ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19-20/2/2011): ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: