Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Δύο στα τρία για τις σερραϊκές ομάδες


Δεν ικανοποίησε, αλλά πέτυχε τον στόχο του ο Ορφέας Ν. Σκοπού που υπέταξε την μαχητική Χρυσούπολη. Σπουδαίο "διπλό" σημείωσε το Ρούπελ Σιδηροκάστρου στην Καβάλα κόντρα στην Αγία Βαρβάρα. Αξιοπρεπή εμφάνιση έκανε η ελλιπής Ηράκλεια στην αναμέτρηση με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Ρεπό είχε ο Πανσερραϊκός.


Ορφέας Ν. Σκοπού - Χρυσούπολη: 63-56

Έπαιξε με τη "φωτιά" η ομάδα του Παναγιώτη Σπανού, αλλά ευτυχώς δεν "κάηκε". Οι "ασπρόμαυροι" πραγματοποίησαν την χειρότερη φετινή τους εμφάνιση απέναντι στη Χρυσούπολη που κατάφερε να "υπνωτίσει" τους γηπεδούχους.

Ο Ορφέας ήταν ιδιαίτερα άστοχος και ζορίσθηκε αρκετά κόντρα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν την πρωτοπορία στο σκορ. Στη τελευταία περίοδο το συγκρότημα του Νέου Σκοπού βελτίωσε την άμυνα του, πέτυχε κάποια καθοριστικά καλάθια και κατόρθωσε να φτάσει στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αντίπαλοι θα συναντηθούν εκ νέου στις 16 Απριλίου στον τελικό Κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Ο Ορφέας θα κατακτήσει το πρωτάθλημα εφόσον επικρατήσει της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης στο ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου.

Διαιτητές: Τατούδης - Μυσιρλής

Δεκάλεπτα: 17-19, 35-33 (ημ.), 48-49, 63-56

Ορφέας (Σπανός): Παπαδόπουλος Γ. 7 (1), Σολούγκας 10 (2), Κούτρης 4, Καρακώστας 2, Χατζηπέτρου 13, Καδής 20 (1), Σουτζόπουλος 6, Σκουλίδης, Παπαδόπουλος Χ., Καβελίδης, Λαδιάς, Καραμπατζιάκης.


Αγία Βαρβάρα - Ρούπελ Σιδηροκάστρου: 64-70

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη σημείωσε το Σιδηρόκαστρο στην Καβάλα επί της τοπικής Αγίας Βαρβάρας. Στο πρώτο ημίχρονο το σύνολο του Κώστα Σίσκου ήταν καλό στην επίθεση, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα και η δεύτερη περίοδος έκλεισε 43-40.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι "βραχυκύκλωσαν" τους γηπεδούχους και ο Αβραμίδης με εύστοχο τρίποντο και ελεύθερες βολές έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Χρήζει αναφορά το γεγονός ότι ο προπονητής και οι παίκτες του Ρούπελ αφιέρωσαν την επιτυχία στον Τόλιο, ο οποίος φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα του σερραϊκού συλλόγου αφού θα εγκατασταθεί στην Κύπρο για επαγγελματικούς λόγους.


Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ηράκλεια: 74-61

Με 7 παίκτες (2 έφηβοι) ταξίδεψε στην Αλεξανδρούπολη η Ηράκλεια για να λάβει μέρος στον αγώνα με τον Εθνικό. 

Οι "κόκκινοι" δεν είχαν καλή απόδοση στο πρώτο μισό της συνάντησης κάτι το οποίο εκμεταλλεύθηκαν οι Θρακιώτες.

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Σπύρου Ιωαννίδη βελτίωσε την εικόνα της στο παρκέ με τους Κηπουρό - Σκαλιστή να σηκώνουν το βάρος στην επίθεση.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ηράκλεια με εμφανή σημάδια κούρασης έχασε την επαφή με το σκορ, ενώ στον αντίποδα οι γηπεδούχοι πήραν διαφορά 10 πόντων εξασφαλίζοντας τελικά την πολύτιμη νίκη.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ηράκλεια: 74-61

Ορφέας Ν. Σκοπού - Χρυσούπολη: 63-56

Αγία Βαρβάρα - Ρούπελ Σιδηροκάστρου: 64-70

Α.Ε. Κομοτηνής - Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης: 54-69

Αρίων Ξάνθης - Θύελλα Φερών: 55-45

Ρεπό: Πανσερραϊκός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ορφέας Ν. Σκοπού 29*

Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης 29

Ρούπελ Σιδηροκάστρου 26*

Πανσερραϊκός 24*

Αγία Βαρβάρα 24

Χρυσούπολη 24

Ηράκλεια 21*

Θύελλα Φερών 21

Εθνικός Αλεξανδρούπολης 21

Αρίων Ξάνθης 19*

Α.Ε. Κομοτηνής 17*

* Οι ομάδες με αστερίσκο έχουν κάνει το ρεπό τους στον δεύτερο γύρο.

** ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2/4/2011): ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΑ - ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: