Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Έπεσε -προσωρινά- από την κορυφή ο Ορφέας - Νίκες για Σιδηρόκαστρο, Πανσερραϊκό και Ηράκλεια


Δεν τα κατάφερε ο Ορφέας Νέου Σκοπού στο ντέρμπι κορυφής με την Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης. Οι "ασπρόμαυροι" βρίσκονται πλέον ένα πόντο πίσω από την πρώτη θέση, άλλα έχουν το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, ενώ οι Θρακιώτες δεν έχουν κάνει το ρεπό τους στον δεύτερο γύρο. Σπουδαίες επιτυχίες σημείωσαν Πανσερραϊκός, Ρούπελ και Ηράκλεια.


Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης - Ορφέας Ν. Σκοπού: 82-71

Την δεύτερη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα υπέστη το συγκρότημα του Νέου Σκοπού, το οποίο έχασε στην Αλεξανδρούπολη από την τοπική Ολυμπιάδα. Ο Ορφέας έπεσε για πρώτη φορά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας αφού η ομάδα του Παναγιώτη Σπανού είναι το ακλόνητο φαβορί για την άνοδο.

Όσο αφορά το σημερινό παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι ήταν νωθροί στο πρώτο δεκάλεπτο και βρέθηκαν να χάνουν με 17-4. Στα τελευταία λεπτά της περιόδου οι αθλητές του Παναγιώτη Σπανού σοβαρεύθηκαν μειώνοντας σε 18-14.

Στις αρχές της επόμενης περιόδου οι γηπεδούχοι ανέβασαν την διαφορά στο +10 (24-14), με τους "ασπρόμαυρους" να είναι άστοχοι. Ο Χατζηπέτρου "σάλπισε" αντεπίθεση και ο Ορφέας πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (24-23), ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε 29-27.

Στην επανάληψη "έσπασαν" καρδιές. Ολυμπιάδα και Ορφέας τα έδωσαν όλα στο παρκέ για να πάρουν την πολύτιμη νίκη. 18 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης, με το σκορ ισόπαλο (65-65), οι φιλοξενούμενοι είχαν την μπάλα στα χέρια τους, αλλά το τρίποντο που επιχείρησε ο Καδής ήταν άστοχο και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο εξτρά πεντάλεπτο της συνάντησης η Ολυμπιάδα κατόρθωσε να λυγίσει τη σθεναρή αντίσταση του Ορφέα, ο οποίος αν και πάλεψε δεν μπόρεσε τελικά να "κλειδώσει" τη θέση της ανόδου.

Διαιτητές: Σαλικίδης - Ντούρας

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 29-27 (ημ.), 46-45, 65-65 (κ.α.), 82-71

Ορφέας (Σπανός): Τσούλκας 3, Παπαδόπουλος Γ. 11 (2), Σουλούγκας 9 (1), Κούτρης 2, Χατζηπέτρου 11, Καδής 22 (5), Σουτζόπουλος 12, Λαδιάς, Καρακώστας, Καραμπατζιάκης, Σκουλίδης, Παπαδόπουλος Χ.


Ρούπελ Σιδηροκάστρου - Εθνικός Αλεξ/πολης: 64-33

Σε ρυθμό ρελαντί το Σιδηρόκαστρο συνέτριψε τον Εθνικό και συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία. Η ομάδα του Κώστα Σίσκου δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχη στην επίθεση, στην άμυνα όμως ήταν αχτύπητη "καθαρίζοντας" εύκολα τους φιλοξενούμενους. Ο τεχνικός του Ρούπελ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του.


Ηράκλεια - Αρίων Ξάνθης: 82-58

Παίζοντας με πάθος η Ηράκλεια "ισοπέδωσε" τον Αρίωνα διώχνοντας τα μαύρα σύννεφα που είχαν συγκεντρωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα πάνω από το "στρατόπεδο" της σερραϊκής ομάδας.

Το σύνολο του Σπύρου Ιωαννίδη προηγήθηκε 44-20 στο πρώτο ημίχρονο γέρνοντας από νωρίς την πλάστιγγα υπέρ του.

Ο προπονητής των "κόκκινων" έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια όλων των παικτών που χρησιμοποίησε.

Πανσερραϊκός - Αγία Βαρβάρα: 70-58

Νίκη περισσότερο γοήτρου σημείωσε ο Πανσερραϊκός επί της ελλιπούς Αγίας Βαρβάρας. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο τα "λιοντάρια" του Βασίλη Χρυσανθίδη ανέβασαν "στροφές" εξασφαλίζοντας διαφορά 15 πόντων. Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι έλεγξαν το ρυθμό του αγώνα κατακτώντας τους δύο βαθμούς.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανσερραϊκός - Αγία Βαρβάρα: 70-58

Ηράκλεια - Αρίων Ξάνθης: 82-58

Ρούπελ Σιδηροκάστρου - Εθνικός Αλέξανδρούπολης: 64-33

Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης - Ορφέας Ν. Σκοπού: 82-71 (παρ.) (65-65 κ.α.)

Θύελλα Φερών - Α.Ε. Κομοτηνής: 58-56

Ρεπό: Χρυσούπολη

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης 31

Ορφέας Ν. Σκοπού 30*

Ρούπελ Σιδηροκάστρου 28*

Πανσερραϊκός 26*

Αγία Βαρβάρα 24

Χρυσούπολη 24*

Ηράκλεια 23*

Θύελλα Φερών 23

Εθνικός Αλεξανδρούπολης 22

Αρίων Ξάνθης 20*

Α.Ε. Κομοτηνής 18*

* Οι ομάδες με αστερίσκο έχουν κάνει το ρεπό τους στον δεύτερο γύρο.

** ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9/4/2011): ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ, ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ - ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: