Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Άνοιξαν σαμπάνιες στο Νέο Σκοπό


5 Ιουνίου 2010: Ο Ορφέας έχασε στον αγώνα μπαράζ από την Έδεσσα (59-58) και η στενοχώρια ήταν έκδηλη στους ανθρώπους της ομάδας για τον υποβιβασμό στις τοπικές κατηγορίες. 

14 Μαΐου 2011: Η μεγάλη επιστροφή... Τον τίτλο του πρωταθλητή κατέκτησε ο Ορφέας Νέου Σκοπού ύστερα από τη νίκη που σημείωσε επί του Ρούπελ Σιδηροκάστρου. Οι "ασπρόμαυροι" εξασφάλισαν πανάξια το μοναδικό εισιτήριο που οδηγεί στη Γ' Εθνική.

"Κατασπάραξαν" την Κομοτηνή τα "λιοντάρια", φιλότιμη προσπάθεια έκανε η Ηράκλεια στη Χρυσούπολη.


Ορφέας Νέου Σκοπού - Ρούπελ Σιδηροκάστρου: 71-51

Χαρές και πανηγύρια είχαμε χτες στο Νέο Σκοπό για την επάνοδο της ομάδας στα εθνικά πρωταθλήματα. Οι "ασπρόμαυροι" λύγισαν την αντίσταση του ελλιπούς Σιδηροκάστρου στο σερραϊκό ντέρμπι και μετά το τέλος του αγώνα ανοίχθηκαν οι καθιερωμένες σαμπάνιες, με τους φιλάθλους του Ορφέα που είχαν κατακλύσει το κλειστό γυμναστήριο της περιοχής να αποθεώνουν τον Παναγιώτη Σπανό και τους αθλητές του για την επιτυχία τους.

Σχετικά με το ματς οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ιδανικό ξεκίνημα (10-2), αλλά το Ρούπελ δεν πανικοβλήθηκε μειώνοντας σε 15-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 23-25 (18'), με τον Κατσικά να 
"φορτώνει" με πόντους το αντίπαλο καλάθι. Στα τελευταία δύο λεπτά της περιόδου ο Ορφέας πέτυχε 8-0 σερί και το σκορ διαμορφώθηκε σε 31-25.

Στην τρίτη περίοδο οι "ασπρόμαυροι" ήταν καταιγιστικοί. Το σύνολο του Παναγιώτη Σπανού ξέσπασε ανεβάζοντας την διαφορά στο +16 (54-38).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο αμφότεροι οι προπονητές χρησιμοποίησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα νεαρούς παίκτες και η συνάντηση τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο.

Σχόλιο από serresbasket: Εύγε στον Ορφέα για το come-back! Οι "ασπρόμαυροι" ήταν η καλύτερη ομάδας της κατηγορίας επαληθεύοντας τα προγνωστικά. 

Με δηλώσεις που έκανε ο Παναγιώτης Σπανός στο serresbasket ο τεχνικός του Ορφέα τόνισε τα εξής:

"Είμαστε όλοι χαρούμενοι για την εξασφάλιση του πρωταθλήματος. Δουλέψαμε σκληρά για να κατακτήσουμε την κορυφή. Μπράβο σε όλους! Η χρονιά όμως δεν έχει τελειώσει για εμάς, αφού έχουμε και τον τελικό του Κυπέλλου με τη Χρυσούπολη. Στο επόμενο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό θα δοκιμάσουμε κάποια πράγματα προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για το ματς του Κυπέλλου".

Διαιτητές: Τατούδης - Νέδογλου

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 31-25 (ημ.), 54-38, 71-51

Ορφέας (Σπανός): Παπαδόπουλος Γ. 9, Σολούγκας 11 (1), Τσούλκας 3 (1), Χατζηπέτρου 14, Καδής 24 (5), Σουτζόπουλος 7, Παπαδόπουλος Γ. 3, Λαδιάς, Καρακώστας, Καρπουχτσής, Κούτρης, Καραμπατζιάκης.

Από πλευράς Ρούπελ ξεχώρισαν οι: Κατσικάς (19 π.) και Αβραμίδης (10 π.).


A.E. Koμοτηνής - Πανσερραϊκός: 49-81

Το τελικό σκορ αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού ανάμεσα στην Κομοτηνή και τον Πανσερραϊκό. Το συγκρότημα του Βασίλη Χρυσανθίδη έκανε πάρτι στέλνοντας τους Θρακιώτες οριστικά στη Β' Κατηγορία της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.


Χρυσούπολη - Ηράκλεια: 74-61

Άξια συγχαρητηρίων είναι η Ηράκλεια για την προσπάθεια που έκανε κόντρα στη Χρυσούπολη. Ο Σπύρος Ιωαννίδης είχε στη διάθεσή του μόνο 6 παίκτες (3 από την ανδρική ομάδας και 3 εφήβους), αλλά παρόλα αυτά οι "κόκκινοι" έκαναν αξιοπρεπή εμφάνιση. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 36-32. Στην επανάληψη η Ηράκλεια ξέμεινε από δυνάμεις και οι Καβαλιώτες έφτασαν στο νικηφόρο αποτέλεσμα.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Χρυσούπολη - Ηράκλεια: 74-61

A.E. Koμοτηνής - Πανσερραϊκός: 49-81

Ορφέας Νέου Σκοπού - Ρούπελ Σιδηροκάστρου: 71-51

Αρίων Ξάνθης - Αγία Βαρβάρα: 50-57

Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης - Θύελλα Φερών: 73-63

Ρεπό: Εθνικός Αλεξ/πολης


BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ορφέας Ν. Σκοπού 36

Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης 35

Ρούπελ Σιδηροκάστρου 32

Πανσερραϊκός 32

Αγία Βαρβάρα 29

Χρυσούπολη 29

Ηράκλεια 26

Θύελλα Φερών 26*

Αρίων Ξάνθης 24

Εθνικός Αλεξ/πολης 24

Α.Ε. Κομοτηνής 22

* Η Θύελλα Φερών δεν έχει κάνει το ρεπό της στον δεύτερο γύρο.

** ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21/5/2011): ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ, ΗΡΑΚΛΕΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ.

*** ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.neosskoposbc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: