Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Και του χρόνου...


Έπεσε η αυλαία στο φετινό πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Ο Πανσερραϊκός θριάμβευσε επί του πρωταθλητή Ορφέα, η Ηράκλεια επιβλήθηκε της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης και το Σιδηρόκαστρο επικράτησε της Χρυσούπολης.



Πανσερραϊκός - Ορφέας Ν. Σκοπού: 69-56

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Πανσερραϊκός που επιβλήθηκε του Ορφέα στο σερραϊκό ντέρμπι.

Οι "κόκκινοι" ήταν καλύτεροι από τους φιλοξενούμενους. Οι αθλητές του Βασίλη Χρυσανθίδη έπαιξαν με πάθος κόντρα στους φετινούς πρωταθλητές κατακτώντας δίκαια τη νίκη γοήτρου.

Στον αντίποδα η απόδοση των περισσοτέρων παικτών του Παναγιώτη Σπανού κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Οι "ασπρόμαυροι" δεν έπεισαν με την εμφάνισή τους και δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Ορφέας πρέπει να παρουσιασθεί πιο δυνατός στον τελικό Κυπέλλου με τη Χρυσούπολη (28/5 στην Ελευθερούπολη) για να σηκώσει την "κούπα" και να πετύχει το νταμπλ. 

Διαιτητές: Τατούδης - Δημάδης

Δεκάλεπτα: 18-22, 37-33 (ημ.), 53-50, 69-56


Ηράκλεια - Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης: 71-52

Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση κόντρα στην ελλιπή Ολυμπιάδα η Ηράκλεια πρόσθεσε στο ενεργητικό της τους βαθμούς της νίκης. Ο Σπύρος Ιωαννίδης έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς αθλητές της ομάδας.


Ρούπελ Σιδηροκάστρου - Χρυσούπολη: 52-46

Σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας το Σιδηρόκαστρο του Κώστα Σίσκου έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στη Χρυσούπολη που έχει το μυαλό της στον τελικό Κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με τον Ορφέα Νέου Σκοπού.

Σχόλιο από serresbasket: Και του χρόνου με υγεία.... Άκρως επιτυχημένη ήταν φετινή χρονιά για τις σερραϊκές ομάδες που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Ο Ορφέας Νέου Σκοπού κατέκτησε δίκαια τον τίτλο του πρωταθλητή και επιστρέφει στα εθνικά πρωταθλήματα. Το Σιδηρόκαστρο τερμάτισε στην τρίτη τιμητική θέση (αν ενισχυθεί το καλοκαίρι σε κάποιες θέσεις "κλειδιά", τότε τη νέα σεζόν μπορεί να "χτυπήσει" την άνοδο), ο Πανσερραϊκός ήταν εξαιρετικός, ενώ η Ηράκλεια παρά τα μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα κατόρθωσε να παραμείνει στην κατηγορία με σχετική άνεση.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανσερραϊκός - Ορφέας Ν. Σκοπού: 69-56

Εθνικός Αλεξ/πολης – Αρίωνας Ξάνθης: 42-45

Ηράκλεια – Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης: 71-52

Ρούπελ Σιδηροκάστρου – Χρυσούπολη: 52-46

Αγία Βαρβάρα – Α.Ε. Κομοτηνής: 72-73

Ρεπό: Θύελλα Φερών

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΤΕΛΙΚΗ)

Ορφέας Ν. Σκοπού 37

Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης 36

Ρούπελ Σιδηροκάστρου 34

Πανσερραϊκός 34

Αγία Βαρβάρα 30

Χρυσούπολη 30

Ηράκλεια 28

Θύελλα Φερών 26

Αρίων Ξάνθης 26

Εθνικός Αλεξ/πολης 25

Α.Ε. Κομοτηνής 24

* O OΡΦΕΑΣ ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Η Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: