Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Διαιτητικά "όργια"


Παναθλητικός Συκεών - Α.Ο.Σ: 58-52

Ήττα με το "έτσι θέλω" γνώρισε ο Α.Ο.Σ στη Θεσσαλονίκη από τον Παναθλητικό. Αρνητικοί πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν οι δύο διαιτητές (Παπαγερίδης - Εδιαρόγλου) που έδειξαν μεγάλη ανοχή στο "ξύλο" των αθλητριών των γηπεδούχων, ενώ χρέωσαν με τεχνικές ποινές το "τριφύλλι".

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Κρατάει μόνο τη νίκη




Γ.Α.Σ Κομοτηνή - Πανσερραϊκός: 40-44 (7-20 ημ.)

Τα "λιοντάρια" του Βασίλη Χρυσανθίδη "δάγκωσαν" και την Κομοτηνή εξασφαλίζοντας το ροζ φύλλο αγώνος σε ένα γήπεδο "ψυγείο". Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού ανέφερε ότι οι παίκτες του ήταν τραγικά κακοί στο συγκεκριμένο παιχνίδι και αυτό που κρατάνε είναι μόνο η νίκη.

* Oι "κόκκινοι" θα αγωνισθούν ξανά στις 20 Μαρτίου με την Καβάλα εκτός έδρας.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Αντίθετα συναισθήματα


Το Ρούπελ Σιδηροκάστρου ανέδειξε νικητή το σερραϊκό ντέρμπι με την Ηράκλεια, η οποία πνέει μένεα κατά των διαιτητών. "Καβαλάρης" ο Ορφέας επιβλήθηκε εύκολα του Αρίωνα Ξάνθης. Σπουδαίο "διπλό" σημείωσε ο Πανσερραϊκός στις Φέρες.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Νίκη σε πένθιμο κλίμα


Πανσερραϊκός - Ασπίδα 2001: 78-68

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι ο Πανσερραϊκός πήρε την σπουδαία νίκη κόντρα στην αξιόμαχη Ασπίδα 2001. Με πρωταγωνιστές τους Χορτομάρη (27 π), Καραμπεκη (16 π.) και Γκεντσόυδη (12 π.) τα "λιονταράκια" λύγισαν την αντίσταση των Ξανθιωτών που στηρίχθηκαν στους Σκρούπα (24 π.) και Χατζόπουλο (12 π.).

Να σημειωθεί ότι το "παρών" στη συνάντηση δεν έδωσε ο τεχνικός της σερραϊκής ομάδας,  κ. Στέργιος Ποργιόπουλος λόγω της απώλειας του πατέρα του. Μάλιστα πριν την έναρξη της συνάντησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για το συγκεκριμένο γεγονός.

Τους "κόκκινους" καθοδήγησε από τον πάγκο ο κ. Άγγελος Μπετιχαβάς.

- Το serresbasket εκφράζει τα συλλυπητήριά του στον κ. Ποργιόπουλο.

Διαιτητές: Δημάδης - Πελτέκη

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 35-26 (ημ), 57-45, 78-68

* ΦΩΤΟ - ΠΗΓΗ: xanthibasket.blogspot.com

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Με σπασμένα τα φρένα... για την Α1


Ίκαροι - Παγκράτι: 69-56


Αποστολή εξετελέσθη για τους "κυανοκίτρινους", οι οποίοι υπέταξαν στην απόρθητη έδρα τους και το ιστορικό Παγκράτι σημειώνοντας έτσι την έβδομη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και όγδοη διαδοχική στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων. Η τριπλέτα, Τότσιος - Συμεωνίδης - Κακαρούδης συνέβαλε τα μέγιστα στη κατάκτηση των πολύτιμων βαθμών.

PRE GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ


Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, 2 μ.μ.: Πανσερραϊκός - Ασπίς 2001 (Κλειστό Γυμναστήριο Ομόνοιας, Πρωτάθλημα Παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ Τελική Φάση, Δημάδης - Πελτέκη)

4 μ.μ.: Α.Ο.Σ - Ασπίς Ξάνθης (Κλειστό Γυμναστήριο Ομόνοιας, Πρωτάθλημα Νεανίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Δημάδης - Στεφάνου)

5 μ.μ.: Ηράκλεια - Ρούπελ Σιδηροκάστρου (Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Μυσιρλής - Οικονόμου)

Ορφέας Ν. Σκοπού - Αρίων Ξάνθης (Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Λαμπρίδης - Δαμαλής)

Θύελλα Φερών - Πανσερραϊκός (Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Σακελλαρίδης - Αλεξόπουλος)

5.30 μ.μ.: Ίκαροι - Παγκράτι (Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, Διαμαντής - Παντελίδης - Σιμητόπουλος)

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, 12 μ.μ.: Κομοτηνή - Πανσερραϊκός (Πρωτάθλημα Εφήβων ΕΚΑΣΑΜΑΘ Τελική Φάση, Ρούκας - Ντούρας)

2 μ.μ.: Παναθλητικός Συκεών - Α.Ο.Σ (Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, Παπαγερίδης - Εδιάρογλου)

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Με απουσίες


Ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία του Ρούπελ για το ντέρμπι με την Ηράκλεια. Το Σιδηρόκαστρο θέλει να πετύχει μια σειρά από νίκες στο πρωτάθλημα προκειμένου να πλησιάσει στην κορυφή.

Ο Κώστας Σίσκος θα στερηθεί των υπηρεσιών ορισμένων παικτών του κυρίως λόγω προσωπικών υποχρεώσεων.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δίχως Τόγα με Παναθλητικό


Δύσκολη είναι η αποστολή του Α.Ο.Σ,  ο οποίος θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (2 μ.μ.) τον ισχυρό Παναθλητικό στη Θεσσαλονίκη. Ο Κώστας Μάρκου πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι επιχείρησε να ανεβάσει και την ψυχολογία των αθλητριών του μετά τη απρόσμενη ήττα που γνώρισε το "τριφύλλι" από την Ολυμπιάδα Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι από την αναμέτρηση της Κυριακής θα απουσιάσει η Πετρούλα Τόγα. Η νεαρή παίκτρια υπέστη διάστρεμμα δευτέρου βαθμού και θα προσπαθήσει να δώσει το "παρών" στη συνάντηση με τους Τιτάνες Δράμας (13/3).

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Πάνοπλη στο ντέρμπι


Ομαλά εξελίσσεται η προετοιμασία της Ηράκλεια για το ντέρμπι του Σαββάτου (5 μ.μ.) με το Σιδηρόκαστρο. Οι παίκτες του Σπύρου Ιωαννίδη γέμισαν τις "μπαταρίες" τους ύστερα από το ρεπό της περασμένης αγωνιστικής έχοντας στρέψει την προσοχή τους στο σπουδαίο ματς κόντρα στο Ρούπελ. Οι "κόκκινοι" θέλουν τη νίκη, έτσι ώστε να αποφύγουν πιθανούς μπελάδες αναφορικά με την υπόθεση της παραμονής στην κατηγορία, αλλά ασφαλώς και για το γόητρο.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στην Ηράκλεια.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Όλα βαίνουν καλώς


Σε κανονικούς ρυθμούς γυμνάζονται οι αθλητές του Παναγιώτη Σπανού ενόψει του μεθαυριανού παιχνιδιού με τον Αρίωνα Ξάνθης. Ο τεχνικός των "ασπρόμαυρων" είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους παίκτες στη διάθεσή του πλην του τραυματία Λαδιά.

Ο Ορφέας προβάλλει ως το ακλόνητο φαβορί στην αναμέτρηση με τους Θρακιώτες, τους οποίους είχε κερδίσει στη συνάντηση του πρώτου γύρου με 52-62.

Tέλος, οι "ασπρόμαυροι" θα κόψουν την πίτα τους την προσεχή Κυριακή στο μαγαζί του καλαθοσφαιριστή τους, Χρήστου Κούτρη στο Νέο Σούλι.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

"Σοκ" με Παπούδα


Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία των Ικάρων για τον αγώνα του Σαββάτου με το Παγκράτι. Οι  "κυανοκίτρινοι" με τον κόσμο στο πλευρό τους θα επιδιώξουν να κατακτήσουν την έβδομη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα διαφυλάττοντας την έδρα τους ως κόρην οφθαλμού προκειμένου να κάνουν ακόμη ένα βήμα για την άνοδο στην Α1.

Δυστυχώς το καλό κλίμα που υπάρχει στους Ικάρους ταράχθηκε σε ένα βαθμό από τον σοβαρό τραυματισμό του Ζήση Παπούδα. Η "σημαία" του σερραϊκού συγκροτήματος χτύπησε στην απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας και οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής έδειξαν ότι υπέστη κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού. Στον άτυχο αθλητή τοποθετήθηκε νάρθηκας και πλέον κινείται με πατερίτσες, ενώ το διάστημα απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους υπολογίζεται σε 6-8 εβδομάδες.

Δηλώσεις ενόψει της συνάντησης με τους "ροσονέρι" έκανε ο Κώστας Τότσιος στην επίσημη ιστοσελίδα των "κυανοκίτρινων" www.ikaroibc.gr. O Σερραίος καλαθοσφαιριστής ανέφερε τα εξής:

"Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όπως όλα άλλωστε. Το Παγκράτι είναι μια ομάδα με πολύ ποιοτικούς  παίκτες. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί για να τους αντιμετωπίσουμε. Στόχος μας είναι να δούμε και αυτό το παιχνίδι όπως όλα τα άλλα και να πάρουμε στο τέλος τη νίκη. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας , η στήριξη του είναι πολύ σημαντική  για εμάς και το Σάββατο το κλειστό της Κοιλάδας πρέπει να γεμίσει". 

- To serresbasket εύχεται περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον Ζήση.

* ΦΩΤΟ - ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

"Σπαθάτη" νίκη


Πανσερραϊκός - Καβάλα: 70-63

Η αρχή ως είθισται αποτελεί το ήμισυ του παντός και τα "λιοντάρια" του Βασίλη Χρυσανθίδη σημείωσαν σπουδαία νίκη στο "παρθενικό" ματς της τελική φάσης του πρωταθλήματος.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Ακόμη πιο κοντά στη Γ' Εθνική ο Ορφέας




Με συνοπτικές διαδικασίες "καθάρισε" τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο Ορφέας Νέου Σκοπού κάνοντας ακόμη ένα βήμα ανόδου. "Χρυσή" ευκαιρία έχασε ο Πανσερραϊκός για να πλασαρισθεί στη δεύτερη θέση. Σαν σε προπόνηση το Σιδηρόκαστρο διέλυσε τις Φέρες.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Δεν έπεισε κι έχασε


Α.Ο.Σ - Ολυμπιάδα Λάρισας: 59-62

Αναπάντεχη ήττα γνώρισε ο Α.Ο.Σ από την Ολυμπιάδα δίνοντας έτσι το δικαίωμα στις Λαρισαίες να ελπίζουν στην παραμονή. Οι "πράσινες" πλήρωσαν την υπεροψία τους χάνοντας μοναδική ευκαιρία να εξασφαλίσουν από τώρα τη σωτηρία.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Θρίαμβος για τα "λιονταράκια"


Αρίων Ξάνθης - Πανσερραϊκός: 69-72

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην τελική φάση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ο Πανσερραϊκός. Η ομάδα του Στέργιου Ποργιόπουλου επικράτησε δίκαια του Αρίωνα Ξάνθης εκτός έδρας σε ένα παιχνίδι με συναρπαστική εξέλιξη.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Ιδανικό φινάλε



Ερμής Λαγκαδά - Ίκαροι: 65-78

Ένα εύκολο απόγευμα είχαν σήμερα οι Ίκαροι, οι οποίοι συνέτριψαν εκτός έδρας τον Ερμή Λαγκαδά.  Οι "κυανοκίτρινοι" δεν επηρεάσθηκαν από την "καυτή" ατμόσφαιρα που συνάντησαν στο γήπεδο εξασφαλίζοντας την έκτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα. 

Το σερραϊκό συγκρότημα στο φινάλε του πρώτου γύρου "στρογγυλοκάθισε" στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα ύστερα από την ήττα του Ρεθύμνου και κρατά αποκλειστικά την τύχη στα χέρια του.

PRE GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ


Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, 3.30 - 4 μ.μ.: Πανσερραϊκός - Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης (Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Νέδογλου - Λαμπρίδης)

5 μ.μ.: Ρούπελ Σιδηροκάστρου - Θύελλα Φερών (Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Μυσιρλής - Κατρακάρης) 

Αρίων Ξάνθης - Πανσερραϊκός (Πρωτάθλημα Παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ Τελική Φάση, Αλεξόπουλος - Ζηκίδης)

5.30 μ.μ.: Ερμής Λαγκαδά - Ίκαροι (Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, Τσώνος - Νικολούλης - Επιτροπάκης)

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, 1 μ.μ.: Α.Ο.Σ - Ολυμπιάδα Λάρισας (Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, Δαμίγος - Αργυροπούλου)

5 μ.μ.: Εθνικός Αλεξ/πολης- Ορφέας Ν. Σκοπού  (Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Γκέκας - Χατζόπουλος)

6 μ.μ.: Πανσερραϊκός - Καβάλα (Πρωτάθλημα Εφήβων ΕΚΑΣΑΜΑΘ Τελική Φάση, Τατούδης - Νέδογλου)

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Με φόρα...


Με φόρα από τον θρίαμβο κόντρα στη Χρυσούπολη θα υποδεχθεί αύριο ο Πανσερραϊκός την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Τα "λιοντάρια"  είναι φορμαρισμένα και εφόσον κατακτήσουν τη νίκη στη συνάντηση με τους σκληροτράχηλους Θρακιώτες τότε θα πλασαρισθούν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Χατζηκυριακίδης: "Κομβικό παιχνίδι"


Σήμερα ολοκληρώνεται η προετοιμασία των Ικάρων για τον αυριανό εκτός έδρας αγώνα με τον Ερμή Λαγκαδά. Οι "κυανοκίτρινοι" θέλουν να κλείσουν με νίκη τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και να παραμείνουν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Από τη χτεσινή προπόνηση απουσίασε ο Κακαρούδης, ο οποίος έδινε μάθημα ως φοιτητής των ΤΕΦΑΑ, ενώ οι υπόλοιποι αθλητές γυμνάσθηκαν σε κανονικούς ρυθμούς.

Με δηλώσεις που έκανε o Λευτέρης Χατζηκυριακίδης στο Αθλητικό Μετρόπολις Σερρών 97.2 και στην εκπομπή "ΤΙΜΕ- ΟUT" χαρακτήρισε το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς ως κομβικό ερωτηθείς για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.


* ΦΩΤΟ - ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Να "κλειδώσει" την παραμονή


Την Ολυμπιάδα Λάρισας θα φιλοξενήσει την Κυριακή στη 1 μ.μ. ο Α.Ο.Σ στο κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστική του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος. Η προετοιμασία της σερραϊκής ομάδας εξελίσσεται πολύ καλά, με τον Κώστα Μάρκου να έχει όλες τις παίκτριες στη διάθεσή του. 

Η νίκη κόντρα στον Λασσάνη Κοζάνης τόνωσε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία των αθλητριών του "τριφυλλιού" ενόψει της αναμέτρησης με τις Λαρισαίες. Οι "πράσινες" θα επιδιώξουν να κατακτήσουν το τρίτο σερί ροζ φύλλο αγώνος που θα τις φέρει αγκαλιά με την παραμονή στην κατηγορία.

Να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Α.Ο.Σ είχε κερδίσει στην πόλη της Θεσσαλίας με 35-67 (21/11/2010).

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Επιχείρηση ανασύνταξης


Βαρύ είναι το κλίμα στο Σιδηρόκαστρο ύστερα από την τελευταία ήττα που υπέστη η σερραϊκή ομάδα από την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης. Καθ' όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας ο προπονητής του Ρούπελ, Κώστα Σίσκος κάνει προσπάθεια να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών του, έτσι ώστε αυτοί να δείξουν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Θύελλα Φερών.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το Ρούπελ θα παραταχθεί πλήρες στο παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Ευκαιρία για ανάσες


Το ρεπό της θα πραγματοποιήσει η Ηράκλεια το Σάββατο και οι αθλητές του Σπύρου Ιωαννίδη θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκουρασθούν ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος. Οι προπονήσεις γίνονται σε χαλαρούς ρυθμούς, ενώ δεν έχει προγραμματισθεί κάποιος φιλικός αγώνας για τους "κόκκινους".

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Με το ίδιο πάθος


Σε υψηλούς ρυθμούς διεξάγονται οι προπονήσεις των Ικάρων για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ερμή Λαγκάδα το προσεχές Σάββατο. Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι το καλύτερο δυνατό ύστερα από τα συνεχή θετικά αποτελέσματα που έχουν βάλει για τα καλά τους "κυανοκίτρινους" σε τροχιά ανόδου.

Αναμφίβολα το έργο των Ικάρων κόντρα στους Θεσσαλονικείς δεν θα είναι εύκολο από τη στιγμή μάλιστα που οι γηπεδούχοι θα έχουν και πάλι μετά από δυο μήνες την συμπαράσταση των φιλάθλων τους, οι οποίοι δημιουργούν "καυτή" ατμόσφαιρα στο "κλουβί" του Λαγκαδά.

Το σύνολο όμως του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη είναι σαφώς καλύτερο και καλείται να δείξει την ανωτερότητά του στο παρκέ. Άλλωστε, στην περσινή σεζόν το σερραϊκό συγκρότημα είχε σημειώσει παλικαρίσια νίκη σωτηρίας (63-68, 6/3/2011), με τον τεχνικό των "κυανοκίτρινων" να προπηλακίζεται από τους οπαδούς του Ερμή μετά το τέλος του παιχνιδιού παραμένοντας αναγκαστικά στον πάγκο για περίπου 15 λεπτά ωσότου να αποχωρήσει στα αποδυτήρια.

Στα αγωνιστικά νέα ο Παβλίσεβιτς υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία στο γόνατο. Ο Σέρβος καλαθοσφαιριστής έχει κάποιο μικρό πρόβλημα, αλλά ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα και θα ενισχύσει την ομάδα του στη συνάντηση του Σαββάτου. Το ίδιο θα πράξει και ο Πεχλιβάνης που έχει ενοχλήσεις στη γάμπα, αλλά ο αρχηγός των Ικάρων δεν θα απουσιάσει από τον τελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Έπεσαν "καμπάνες"


Ανακοινώθηκαν από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ οι τιμωρίες των Βαλάντη Τσούλκα και Παναγιώτη Σπανού για τα όσα έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση με το Σιδηρόκαστρο στις 22 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα ο σέντερ των "ασπρόμαυρων" τιμωρήθηκε με ποινή 5 αγωνιστικών, ενώ στον τεχνικό του Ορφέα επιβλήθηκε ποινή 30 ημερών με αναστολή.

Να σημειωθεί ότι ο Τσούλκας έχει ήδη χάσει τρία παιχνίδια (δύο για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο) και θα επιστρέψει κανονικά στην αγωνιστική δράση μετά τους αγώνες που θα δώσει η ομάδα του με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και και τον Αρίωνα Ξάνθης.

Στα υπόλοιπα νέα το σερραϊκό συγκρότημα προετοιμάζεται για τη συνάντηση με τον Εθνικό δίχως να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με εξαίρεση τον τραυματία Λαδιά.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Ακόμη πιο κοντά στη σωτηρία


Α.Ο.Σ - Λασσάνης Κοζάνης: 68-48

Σπουδαία εντός έδρας νίκη σημείωσαν οι "πράσινες" κόντρα στον Λασσάνη Κοζάνης κάνοντας πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή στην Α2. Οι γηπεδούχες ήταν ανώτερες από το σύνολο του Ζήση Γκόνη κάνοντας επίδειξη δυνάμεων στο παρκέ.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Στο ρελαντί ο Ορφέας - "Τυφώνας" ο Πανσερραϊκός




Απαρέγκλιτη πορεία προς τη Γ' Εθνική ακολουθεί ο Ορφέας Νέου Σκοπού, ο οποίος υπέταξε την Αγία Βαρβάρα. Φανταστική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Πανσερραϊκός που διέσυρε την Χρυσούπολη. Κι άλλο έδαφος έχασε το Σιδηρόκαστρο που ηττήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Έμεινε από δυνάμεις η Ηράκλεια στην αναμέτρηση με τις Φέρες.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Ξύπνησαν και κέρδισαν 


Ίκαροι - Κόροιβος Αμαλιάδας: 76-67

Την έβδομη σερί νίκη στην έδρα τους και παράλληλα πέμπτη διαδοχική στο πρωτάθλημα σημείωσαν οι Ίκαροι, οι οποίοι επικράτησαν του Κόροιβου Αμαλιάδας στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων. Οι "κυανοκίτρινοι" παραμένουν σταθερά στην δεύτερη προνομιούχο θέση έχοντας τώρα μπροστά τους τον τελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου κόντρα στον Ερμή Λαγκάδα στη Θεσσαλονίκη.

PRE GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ


Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, 4 μ.μ.: Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης - Ρούπελ Σιδηροκάστρου (Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Ντούρας - Γκέκας)

5 μ.μ.: Ορφέας Ν. Σκοπού - Αγία Βαρβάρα  (Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Τατούδης - Δημάδης)

5 μ.μ.: Θύελλα Φερών - Ηράκλεια  (Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Χατζόπουλος - Πασσαλίδης)

5.30 μ.μ.: Ίκαροι - Κόροιβος Αμαλιάδας (Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, Θεονάς - Κοτσίμπος - Κασαπίδης)

7 μ.μ.: Χρυσούπολη - Πανσερραϊκός (Α' Κατηγορία Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Μυλωνίδης - Δαμαλής)

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, 12 μ.μ.: Α.Ο.Σ - Λασσάνης Κοζάνης (Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, Πετανίδου - Γαζέτας)

* ΦΩΤΟ - ΠΗΓΗ: www.life.com

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αυλαία στον πρώτο γύρο


Τον Λασσάνη Κοζάνης θα φιλοξενήσει ο Α.Ο.Σ την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας. Το ηθικό των αθλητριών της σερραϊκής ομάδας είναι υψηλό ύστερα και από την επιτυχία που σημείωσαν στην Ξάνθη.

Οι "πράσινες" θα τα δώσουν όλα για το θετικό αποτέλεσμα, αφού γνωρίζουν ότι σε περίπτωση νίκης θα αφήσουν αρκετά πίσω τους και τις Κοζανίτισσες κάνοντας ένα καίριο βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Οι φίλαθλοι πρέπει να στηρίξουν μαζικά το "τριφύλλι" στη συγκεκριμένη συνάντηση.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Ο χαμένος χάνεται


Αναμφισβήτητα το παιχνίδι ανάμεσα στην Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης και το Ρούπελ Σιδηροκάστρου είναι αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη δωδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αμφότερες οι ομάδες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας μαζέψει 17 πόντους. 

Τόσο οι Θρακιώτες, όσο και το σύνολο του Κώστα Σίσκου καταδιώκουν τον πρωτοπόρο Ορφέα Ν. Σκοπού και θέλουν να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για την πολυπόθητη άνοδο. Από πλευράς Ρούπελ υπάρχει πίστη για το "διπλό" γνωρίζοντας βέβαια ότι η αποστολή του παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες. Οι αθλητές της σερραϊκής ομάδας καλούνται να δείξουν το καλό τους πρόσωπο στο παρκέ προκειμένου να εξασφαλίσουν τη νίκη στο αυριανό ντέρμπι.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Επικίνδυνη έξοδος


Την Θύελλα Φερών εκτός έδρας θα αντιμετωπίσει μεθαύριο η Ηράκλεια. Το κλίμα στις τάξεις του σερραϊκού συγκροτήματος είναι καλό και οι "κόκκινοι" θα επιδιώξουν πρωτίστως να κάνουν μια αξιόλογη εμφάνιση απέναντι στους Θρακιώτες που θέλουν πάση θυσία τους βαθμούς της νίκης και εφόσον ο αγώνας εξελιχθεί ευνοϊκά τότε θα παλέψουν μέχρι τέλους για το θετικό αποτέλεσμα.

Αυτό που προβληματίζει τον Σπύρο Ιωαννίδη είναι η σύνθεση της ομάδας του, αφού λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αρκετοί αθλητές του δεν θα ταξιδέψουν στις Φέρες και η Ηράκλεια κατά πάσα πιθανότητα θα έχει στην αποστολή της 7-8 παίκτες.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

"Πονοκέφαλος" για Χατζηκυριακίδη


Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία των Ικάρων για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Οι "κυανοκίτρινοι" επιθυμούν να διευρύνουν ακόμη περισσότερο το νικηφόρο σερί τους ποντάροντας και στη δύναμη της έδρας.

Στα αγωνιστικά νέα ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης "πονοκεφαλιάζει" επειδή το απουσιολόγιό του δεν είναι λευκό, μια και οι Τότσιος, Παβλίσεβιτς και Καμπερίδης δεν γυμνάζονται με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.

Συγκεκριμένα, ο Τότσιος έχει οδοντικό πρόβλημα, ο Παβλίσεβιτς αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατο, ενώ ο Καμπερίδης ανέβασε πυρετό. Και οι τρεις καλαθοσφαιριστές θα προσπαθήσουν να προπονηθούν σήμερα κανονικά. Ο Τοπούζης συνεχίζει τις θεραπείες, αλλά ο έμπειρος σέντερ θα ενισχύσει την ομάδα του στο ματς με τους Πελοποννήσιους. 

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Πρόβλημα με Χατζηπέτρου


Ορφέας Ν. Σκοπού και Αγία Βαρβάρα θα διασταυρώσουν εκ νέου τα ξίφη τους το προσεχές Σάββατο, αλλά αυτή τη φορά η αναμέτρηση θα γίνει στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος.

Οι "ασπρόμαυροι" προβάλλουν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης, με τον Παναγιώτη Σπανό όμως να συνιστά προσοχή στους παίκτες του, έτσι ώστε η σερραϊκή ομάδα να μην πέσει "θύμα" έκπληξης.

Να σημειωθεί ότι από τις προπονήσεις του Ορφέα απέχει ο Χατζηπέτρου. Ο 28 χρονος καλαθοσφαιριστής αισθάνεται ενοχλήσεις στο χέρι λόγω οιδήματος που προέκυψε ύστερα από σύγκρουση που είχε με αντίπαλο αθλητή στη συνάντηση του Κυπέλλου. Ο σέντερ των "ασπρόμαυρων" θα δοκιμάσει να γυμνασθεί σήμερα σε κανονικούς ρυθμούς.

Τέλος, η ΕΚΑΣΑΜΑΘ ζήτησε από τον προπονητή του Ορφέα, κ. Σπανό και τον καλαθοσφαιριστή του σερραϊκού συγκροτήματος Βαλάντη Τσούλκα να απολογηθούν εγγράφως για τα όσα έλαβαν χώρα στο ντέρμπι με το Σιδηρόκαστρο και κατόπιν η Ένωση θα γνωστοποιήσει τις αποφάσεις της.

* Οι υπεύθυνοι του Ορφέα έκαναν δεκτό το αίτημα των ανθρώπων της Αγίας Βαρβάρας το μεθαυριανό παιχνίδι να ξεκινήσει στις 5 μ.μ. αντί για τις 7 μ.μ. βάσει του επίσημου προγράμματος. Αναμένεται η ανακοίνωση από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Κακαρούδης:"Στόχος μας πλέον η άνοδος"


Στην ιστοσελίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών (www.psak.gr) μίλησε ο Κώστας Κακαρούδης. Ο καλαθοσφαιριστής των Ικάρων ανέφερε τα εξής:

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Χατζηκυριακίδης: "Ξανά στο προσκήνιο"


Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (www.sepk.gr) έκανε ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης. Ο τεχνικός των Ικάρων αναφέρθηκε στο νικηφόρο παιχνίδι με τη Νήαρ Ηστ, στη γενικότερη προσπάθεια της σερραϊκής ομάδας και στην εικόνα που παρουσιάζει η Α2.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Με άμυνα από γρανίτη


Ασπίδα Ξάνθης - Α.Ο.Σ: 44-54

Σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία έκανε το "τριφύλλι", το οποίο κέρδισε μέσα στην Ξάνθη την τοπική Ασπίδα. Οι "πράσινες" γνώριζαν πολύ καλά ότι το σημερινό παιχνίδι ήταν "κλειδί" για την μετέπειτα πορεία τους στο πρωτάθλημα και παίζοντας μυαλωμένα κατάφεραν να πάρουν τους βαθμούς της νίκης.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΚΑΣΑΜΑΘ AΝΔΡΕΣ (ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ)


Και ξανά ξανά...


Oρφέας Ν. Σκοπού - Αγία Βαρβάρα: 70-59

Την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ εξασφάλισε ο Ορφέας, ο οποίος επικράτησε της Αγία Βαρβάρας στην αναμέτρηση που έλαβε χώρα χτες το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του Νέου Σκοπού. Οι "ασπρόμαυροι" θα διεκδικήσουν για τέταρτη φορά στην ιστορία τους το βαρύτιμο τρόπαιο μετρώντας ήδη δύο κατακτήσεις το 2006 και το 2009. Αντίπαλος του σερραϊκού συλλόγου στο σπουδαίο παιχνίδι που θα γίνει σε ουδέτερη έδρα θα είναι η Χρυσούπολη.

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Ίκαροι από σκληρό "μέταλλο"


Νήαρ Ηστ - Ίκαροι: 68-72

Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι "κυανοκίτρινοι" έφυγαν νικητές από το κλειστό γυμναστήριο της Καισαριανής επικρατώντας της σκληροτράχηλης Νήαρ Ηστ. Το συγκρότημα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη συνάντησε εχθρική ατμόσφαιρα από τους οπαδούς της αθηναϊκής ομάδας, αλλά κατάφερε στο κρίσιμο χρονικό σημείο της αναμέτρησης να δείξει χαρακτήρα και να κατακτήσει τελικά την πολύτιμη νίκη παραμένοντας για τα καλά σε τροχιά ανόδου.

PRE GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ


Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, 5.30 μ.μ.: Νήαρ Ήστ - Ίκαροι (Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, Δεσλής - Τζαφλέρης - Σαλαβός)

6 μ.μ.: Ορφέας Ν. Σκοπού - Αγία Βαρβάρα (Κύπελλο Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Τατούδης - Δαμαλής)


Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, 1 μ.μ.: Ασπίδας Ξάνθης - Α.Ο.Σ (Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, Κατρακάρης - Μυλωνίδης)

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Να δείξει χαρακτήρα


Την Ασπίδα Ξάνθης θα αντιμετωπίσει ο Α.Ο.Σ το μεσημέρι της Κυριακής (1 μ.μ.). Το "τριφύλλι" καλείται να δείξει χαρακτήρα κόντρα στις Θρακιώτισσες προκειμένου να εξασφαλίσει την εκτός έδρας νίκη, η οποία θα το φέρει ακόμη πιο κοντά στον στόχο της παραμονής. Οι "πράσινες" έκαναν πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στο ισχυρό Νέο Ρύσιο και εφόσον η απόδοσή τους κυμανθεί στα ίδια επίπεδα τότε θα έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση των δύο "χρυσών" βαθμών. 

Το παιχνίδι θεωρείται οριακό για την Ασπίδα που το βλέπει ως τελικό στην προσπάθεια που κάνει για την σωτηρία. Μάλιστα η ομάδα της Ξάνθης μετακόμισε σε άλλο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής με μικρότερη χωρητικότητα για να έχει τον κόσμο στο πλευρό της.

Ο Α.Ο.Σ θα παραταχθεί δίχως απουσίες στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Σαν και πέρυσι


Ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία των Ικάρων για το παιχνίδι του Σαββάτου με την ουραγό Νήαρ Ήστ στην Καισαριανή. Η ψυχολογία στις τάξεις των "κυανοκίτρινων" βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα ύστερα από τις τρεις σερί νικηφόρες αναμετρήσεις με Ελευσίνα. Ολυμπιάδα Πάτρας και Λαύριο. 

Η συνάντηση κόντρα στο σύνολο του Τόλη Καρνέση μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ένα γερό "κρας - τεστ" για την άνοδο στην Α1, αφού οι αθλητές του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη καλούνται να δείξουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο απέναντι σε μία ομάδα που μετρά τέσσερις συνεχόμενες ήττες και  "καίγεται" για τους βαθμούς της νίκης.

Προβλήματα δεν υπάρχουν στο "στρατόπεδο" των Ικάρων, με τον Θανάση Τοπούζη να υποβάλλεται ακόμη σε κάποιες θεραπείες, αλλά ο έμπειρος σέντερ θα ενισχύσει κανονικά το σερραϊκό συγκρότημα στη μεθαυριανή συνάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επεισοδιακό ματς της περσινής περιόδου οι "κυανοκίτρινοι" είχαν κάνει το "διπλό" με 65-79 (21/11/2009).

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Προετοιμασία μετ' εμποδίων


Δίχως θέρμανση λειτουργεί το κλειστό γυμναστήριο του Νέου Σκοπού, γεγονός το οποίο έχει δημιουργήσει προβλήματα τόσο στην ανδρική ομάδα του Ορφέα όσο και στα τμήματα υποδομής του σερραϊκού συλλόγου.  

Οι αθλητές της ομάδας του Παναγιώτη Σπανού δεν γυμνάζονται κανονικά, αφού ύστερα από την προπόνηση της Τρίτης ο Καδής εμφάνισε υψηλό πυρετό λόγω των πολικών συνθηκών που επικρατούν στο γήπεδο και ως εκ τούτου πάρθηκε η απόφαση από τους υπεύθυνους του Ορφέα οι καλαθοσφαιριστές να μείνουν εκτός προπονήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο μαζικό κρυολόγημα ενόψει και του σπουδαίου εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου με την Αγία Βαρβάρα για το Κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Εκτός όμως από τους άνδρες δεν γυμνάζονται και τα παιδιά που είναι μέλη της ακαδημίας του Ορφέα και τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής μια και το κρύο είναι τσουχτερό και οι ιώσεις κάνουν "θραύση".

Αναμφίβολα, η νέα δημοτική αρχή του διευρυμένου Δήμου Εμμανουήλ Παππά καλείται να δείξει άμεσα αίσθημα ευαισθησίας, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα της θέρμανσης. Άλλωστε, ο Ορφέας δεν εκπροσωπεί μόνο τον Νέο Σκοπό, αλλά γενικότερα το σερραϊκό μπάσκετ και συν τοις άλλοις τα παιδιά έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό.