Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Έφυγε ο "παππούς"


Στο πένθος βυθίσθηκε η οικογένεια του Ρούπελ Σιδηροκάστρου ύστερα από τον χαμό του Κώστα Μιντζιρίκη, ο οποίος επί πολλά έτη πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην ομάδα. Η διοίκηση του Ρούπελ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

"Έφυγε ο «παππούς». Μετά από 27 χρόνια προσφοράς στο Ρούπελ Σιδηροκάστρου ο Κώστας Μιντζιρίκης δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Όλη η οικογένεια του Ρούπελ Σιδηροκάστρου εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. 

Κύριε Κώστα θα σε θυμόμαστε για πάντα.

Το Δ.Σ. του Ρούπελ Σιδηροκάστρου".


- Στα υπόλοιπα νέα ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Θεσσαλονικιού γκαρντ. Πρόκειται για τον 19 χρονο Στέργιο Τοπαλάκη που κατά την περσινή περίοδο ήταν παίκτης του Αργοναύτη Καλαμαριάς. 

Οι κινήσεις του σερραϊκού συγκροτήματος δεν σταματάνε εδώ, αφού θα γίνουν προσπάθειες για την απόκτηση ενός οργανωτή, αλλά και αθλητών που θα ενισχύσουν την γραμμή των ψηλών.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διπλό "χτύπημα" από Ορφέα


Παίκτες του Ορφέα Νέου Σκοπού θα είναι οι Λαφτσής Ιωάννης και Δεληγιώργης Ιωάννης. Ο πρώτος είναι 20 ετών, ύψους 1.98, αγωνίζεται στη θέση "3" και στη περσινή σεζόν φόρεσε τη φανέλα του Σιδηροκάστρου. Ο Λαφτσής απεκτήθη με υποσχετική ενός έτους από τον ΚΑΟΔ.

Ο Δεληγιώργης είναι 21 ετών, ύψους 1.91, γκαρντ και στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ήταν στο δυναμικό του Αίαντα Ευόσμου (ομάδα Β' Εθνικής).

Επίσης, στον Ορφέα Νέου Σκοπού παραμένει ο Δημήτρης Σουτζόπουλος.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Πρέσβεις των Σερρών οι Ίκαροι



«Ο δήμος Σερρών έχει χρέος να στέκεται αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες» υποστήριξε ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμής και βράβευσης της ομάδας «ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ».

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

"Έσβησε" η Ηράκλεια!


Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην ομάδα μπάσκετ της Ηράκλειας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το σερραϊκό συγκρότημα δεν θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της σεζόν 2011-12 λόγω των ανυπέρβλητων οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Ο Τάσος Κουτουμαράκης ήταν αυτός που σήκωνε το βάρος στο διοικητικό κομμάτι και ο Σπύρος Ιωαννίδης πάλευε από την πλευρά του με τους παίκτες του, έτσι ώστε η Ηράκλεια να έχει μια αξιοπρεπή πορεία όλα αυτά τα χρόνια στη διοργάνωση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Δυστυχώς, τα νέα από το "στρατόπεδο" των "κόκκινων"  είναι άσχημα και θα έχουμε υποστολή σημαίας στην περιοχή.

Ήδη οι καλαθοσφαιριστές της ομάδας έχουν ειδοποιηθεί και είναι ελεύθεροι να αγωνισθούν σε άλλους συλλόγους.

Σχόλιο από serresbasket: Γήπεδο "στολίδι", προπονητής δουλευταράς και να μη βρίσκονται 3-4 άτομα να στηρίξουν το σωματείο του χωριού τους. Κι ο κόσμος όμως της Ηράκλειας ήταν απών στα περισσότερα ματς. Πριν από λίγα χρόνια "έσβησε" και το μπάσκετ της Νιγρίτας. Από το κακό στο χειρότερο!

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στήριξη διαρκείας


Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας του Ορφέα Νέου Σκοπού για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι "ασπρόμαυροι" θέλουν τον κόσμο στο πλευρό τους για να πετύχουν τους στόχους τους στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Οι κάρτες διαρκείας τιμώνται 25€, ενώ ένας μικρός αριθμός θα διατίθεται στην τιμή των 50€.

Τέλος, παίκτης του Ορφέα και για την επόμενη σεζόν θα είναι ο νιόπαντρος Αλέκος Καδής, ο οποίος συμφώνησε σε όλα με τους ανθρώπους της ομάδας.

* ΦΩΤΟ - ΠΗΓΗ: www.neosskoposbc.gr

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Έκανε "σεφτε" με Σκαλιστή - Τσινόπουλο


Δύο γκάρντ πρόσθεσε στο δυναμικό της η ομάδα του Σιδηροκάστρου. Συγκεκριμένα τη φανέλα του Ρούπελ θα φορέσουν οι Δημήτρης Σκαλιστής - Γιάννης Τσινόπουλος. Αμφότεροι οι αθλητές είναι 22 ετών και έχουν παραστάσεις από το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ από τη θητεία τους σε Ηράκλεια και Νέο Σκοπό αντίστοιχα.

Επίσης, το Σιδηρόκαστρο έχει έρθει σε προφορική συμφωνία και με ακόμη έναν καλαθοσφαιριστή από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος και αυτός αγωνίζεται ως γκαρντ.

Οι κινήσεις βέβαια του Ρούπελ δεν σταματούν εδώ, αφού ο Κώστας Σίσκος ψάχνει παίκτες προκειμένου να ενισχύσει τη γραμμή των ψηλών του σερραϊκού συγκροτήματος.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Προσοχή: Θα χιονίσει αύριο στις Σέρρες


Μια εβδομάδα πέρασε από τις δηλώσεις που έκανε στο Αθλητικό Μετρόπολις Σερρών 97.2 ο Πρόεδρος των Ικάρων, κ. Αθανασιάδης.

Ο ισχυρός άνδρας των "κυανοκίτρινων" μεταξύ των υπολοίπων ερωτήθηκε και για το κατά πόσο η σερραϊκή ομάδα στηρίχθηκε από τους τοπικούς φορείς. Ο κ. Αθανασιάδης δεν "μάσησε" τα λόγια του εκφράζοντας την πικρία του για το γεγονός ότι τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας δεν στάθηκαν στο πλευρό των Ικάρων.

Μάλιστα ο κ. Αθανασιάδης τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στον προεδρικό θώκο οι "κυανοκίτρινοι" ποτέ δεν είχαν την απαιτούμενη στήριξη από τις Τοπικές Αρχές.

Σήμερα λοιπόν το γραφείο τύπου του Δήμου Σερρών εξέδωσε σχετικό δελτίο σύμφωνα με το οποίο ο Δήμαρχος, κ. Πέτρος Αγγελίδης θα βραβεύσει αύριο τους Ικάρους.

"Την ομάδα Μπάσκετ «ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ», μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην Α2 εθνική κατηγορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος Μπάσκετ της χώρας, θα βραβεύσει ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης.


Ειδικότερα, η βράβευση της Ομάδας, με τη μεγάλη προσφορά στον σερραϊκό αθλητισμό, θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχειακό γραφείο, αύριο Τετάρτη 22 Ιουνίου και ώρα 11:00 το πρωί, οπότε παίκτες και παράγοντες θα επισκεφθούν το Δήμαρχο".


Σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό που η Δημοτική Αρχή θέλει να δείξει ότι νοιάζεται για τους Ικάρους  βραβεύοντας το σωματείο. Το αντίθετο μάλιστα. 

Το θέμα είναι αυτή η εκδήλωση να μη γίνει απλά "για τα μάτια του κόσμου". Ο Δήμος Σερρών πρέπει να "αφυπνισθεί" επιτέλους και να συμβάλλει και αυτός από την πλευρά του στην ανάπτυξη του σερραϊκού μπάσκετ.

Οι πλακέτες δεν αρκούν από μόνες τους...

Υ.Γ.: Έχουν γνώση οι "φύλακες"...

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Εν αναμονή ανακοινώσεων


Εντός της νέας εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν από πλευράς Ρούπελ οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις του φετινού καλοκαιριού, όπως επίσης οι ανανεώσεις και οι αποδεσμεύσεις παικτών από το υπάρχον δυναμικό.

Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Σίσκος συνεχίζει κανονικά στον πάγκο του Ρούπελ. Ο τεχνικός του σερραϊκού συγκροτήματος περιμένει τη σχετική ειδοποίηση από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ αναφορικά με την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της νέας σεζόν, προκειμένου να προγραμματίσει την προετοιμασία της ομάδας του.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανανεώσεων συνέχεια


Μετά τον Στράτο Χατζηπέτρου και οι Γιάννης Παπαδόπουλος - Δημήτρης Σολούγκας συμφώνησαν να φορέσουν την ασπρόμαυρη φανέλα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η διοίκηση του συλλόγου θέλει να κλείσει το κεφάλαιο των ανανεώσεων το συντομότερο δυνατό προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει στις μεταγραφές, βάσει βέβαια και του πλάνου που έχει καταστρώσει ο Παναγιώτης Σπανός.

Στα υπόλοιπα νέα η ΕΟΚ προχώρησε στην ανακατανομή των δύο ομίλων του Βορρά της Γ' Εθνικής για τη σεζόν 2011-12.

Ο Ορφέας Νέου Σκοπού τοποθετήθηκε στον δεύτερο όμιλο μαζί με τους: Κομοτηνή, Κένταυρο Καλικράτειας, Τιτάνες Δράμας, Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου, Δόξα Ρετζικίου, Αργοναύτη, Μέγα Αλέξανδρο, Ιωνικό Ιωνίας, Μαντουλίδη και Απόλλων Καλαμαριάς.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

"'Εσκασε" νέα "βόμβα" στον Α.Ο.Σ


Κάθε άλλο παρά ευχάριστα εξελίσσονται τα πράγματα στον Α.Ο.Σ στις πρώτες μέρες του καλοκαιριού. Μετά λοιπόν την αποχώρηση του Κώστα Μάρκου από τον πάγκο των "πρασίνων", ήταν η σειρά της Λίας Πελτέκη να θέσει τον εαυτό της εκτός του "τριφυλλιού".

ΝΕΑ

Το τελευταίο "TIME-OUT" της σεζόν


Σήμερα στις 6 το απόγευμα η εκπομπή "TIME-OUT" θα είναι κοντά σας για τελευταία φορά γι' αυτή τη ραδιοφωνική σεζόν μέσα από το Αθλητικό Μετρόπολις Σερρών 97.2 FM.

Mην το χάσετε...

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Συνεχίζουν Σπανός - Χατζηπέτρου










Ο "καπετάνιος" παραμένει στο "τιμόνι" του Ορφέα, με τον Παναγιώτη Σπανό να ανανεώνει τη συνεργασία του με τους "ασπρόμαυρους" και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του συλλόγου στην επίσημη ιστοσελίδα (www.neosskoposbc.gr).

O κ. Σπανός έχει συνδέσει τα τελευταία χρόνια το όνομά του με τον Ορφέα έχοντας πανηγυρίσει ως τεχνικός των "ασπρόμαυρων" την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων και ενός κυπέλλου. 

Επίσης, την ασπρόμαυρη φανέλα θα συνεχίσει να φορά ο Στράτος Χατζηπέτρου. Ο 28 χρονος σέντερ έκανε μια πολύ καλή σεζόν φέτος αποτελώντας την πιο ηχηρή μεταγραφή της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Αντιθέτως, χωρίζουν οι δρόμοι του Ορφέα και του Παναγιώτη Ματζιούνη, με τους υπεύθυνους του συλλόγου να ευχαριστούν τον καλαθοσφαιριστή για την πολυετή προσφορά του στο συγκρότημα του Νέου Σκοπού.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.neosskoposbc.gr

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

"Κεραυνός εν αιθρία"


Παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο του Α.Ο.Σ ο Κώστας Μάρκου! Ο Σερραίος προπονητής θεώρησε ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου προκειμένου να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία του "τριφυλλιού" μετά από 15 χρόνια παρουσίας του στις "πράσινες".

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Χατζηκυριακίδης: "Η ομάδα έδωσε τον καλύτερό της εαυτό"


Κοκολιός: "Σταθήκαμε στο ύψος μάς"


Κακαρούδης:"Είμαι περήφανος για την ομάδα μου - Θέλω να μείνω στους Ικάρους"


Τότσιος: "Αν λειτουργήσουν αξιοκρατικά τα πράγματα στην Ελλάδα θα είμαστε στην Α1"

Πολύ σημαντικές δηλώσεις έκαναν στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ερμή Λαγκάδα οι Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, Φώτης Κοκολιός, Κώστας Κακαρούδης και Κώστας Τότσιος.

Σχόλιο από serresbasket: Υπάρχει αρκετό "ζουμί"...



Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Και τώρα στην αναμονή για Α1



Ίκαροι - Ερμής Λαγκαδά: 81-62

Με μια άνετη νίκη έκλεισαν τη φετινή σεζόν οι Ίκαροι, οι οποίοι επιβλήθηκαν του Ερμή Λαγκαδά στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων παρουσία 200 φιλάθλων που χειροκρότησαν θερμά τους αθλητές και το προπονητικό τιμ της σερραϊκής ομάδας. Στα ευχάριστα του σημερινού αγώνα συγκαταλέγεται και η επανεμφάνιση του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη στον πάγκο των "κυανοκίτρινων" (την τεχνική καθοδήγηση των Ικάρων είχε ο Φώτης Κοκολιός).

PRE GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ


Σάββατο 11 Ιουνίου, 5.30 μ.μ.: Ίκαροι - Ερμής Λαγκαδά (Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, Ξενικάκης - Ευφραιμίδης - Μερτζάνης)

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Να ευχαριστήσουν τον κόσμο


Το τελευταίο παιχνίδι για τη φετινή αγωνιστική περίοδο θα δώσου οι Ίκαροι το προσεχές Σάββατο στις Σέρρες κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά. Βαθμολογικό άγχος δεν υπάρχει στις τάξεις των "κυανοκίτρινων", ύστερα από την οριστική κατάληψη της τρίτης θέσης και την απώλεια της δεύτερης.

Οι αθλητές του Φώτη Κοκολιού επιθυμούν να κάνουν καλό φινάλε προσφέροντας σκορ και θέαμα στους φιλάθλους που θα βρεθούν στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Στα αγωνιστικά νέα ο Πεχλιβάνης έχει κάποιες ενοχλήσεις, αλλά ο αρχηγός της σερραϊκής ομάδας θα ενισχύσει κανονικά τους Ικάρους.

* ΦΩΤΟ - ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Ενός κακού μύρια έπονται


Δεν έφταναν η ήττα και οι υπόλοιπες "ομορφιές" που έλαβαν χώρα χτες στην Αμαλιάδα προέκυψε και ένα σκασμένο λάστιχο στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή των Ικάρων, η οποία επέστρεψε στη βάση της μετά από ταξίδι - "Οδύσσεια".

Συγκεκριμένα, το πούλμαν ακινητοποιήθηκε στην Εθνική Οδό και αφού κλήθηκε κινητό συνεργείο από την Πάτρα το σκασμένο ελαστικό (φυσιολογική φθορά) αλλάχθηκε και οι Ίκαροι μετά από 2 ώρες συνέχισαν το ταξίδι του γυρισμού φτάνοντας τελικά στις Σέρρες στις 7 το πρωΐ. 

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Ήττα με παράπονα







Κόροιβος Αμαλιάδας - Ίκαροι: 85-74

Το αγωνιστικό κομμάτι της σημερινής αναμέτρησης του Κόροιβου με τους Ικάρους περνάει σε δεύτερη μοίρα, αφού δυστυχώς στο κλειστό γυμναστήριο της Αμαλιάδας εκτυλίχθηκαν άσχημες σκηνές πριν την έναρξη, αλλά και μετά το τέλος της συνάντησης. 

PRE GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ


Σάββατο 4 Ιουνίου, 5.30 μ.μ.: Κόροιβος Αμαλιάδας - Ίκαροι (Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, Μητσόπουλος - Τσώνος - Λαζαρίδης)


* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.photodom.com

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Κοιτάζουν μπροστά


Το παιχνίδι με τη Νήαρ Ήστ αποτελεί παρελθόν για τους Ικάρους, οι οποίοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Οι "κυανοκίτρινοι" θέλουν τη νίκη για να "κλειδώσουν" την τρίτη θέση, αλλά το έργο τους δεν θα είναι εύκολο, αφού ο αντίπαλος "καίγεται" για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνος στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην Α2.

Στα αγωνιστικά νέα ο Πεχλιβάνης θα υποβληθεί σήμερα σε μαγνητική τομογραφία, μια και ο αρχηγός των Ικάρων δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι ύστερα από τον τραυματισμό του στην τελευταία περίοδο του περασμένου ματς.