Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

"Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο..."



Εκκωφαντική ησυχία επικρατεί εδώ και αρκετό διάστημα στις τάξεις των Ικάρων. Η κατάσταση του φετινού καλοκαιριού είναι περίεργη για τους "κυανοκίτρινους", με τον σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη σεζόν  να είναι "φλου".

Ο Πρόεδρος των Ικάρων, κ. Αθανασιάδης περιμένει να δει τι μέλει γενέσθαι τελικά με την πιθανή συμμετοχή των "κυανοκίτρινων" στην Α1, ενώ σημαντικό ζήτημα θεωρείται και η καταβολή της επιχορήγησης, υπόθεση που έχει εξελιχθεί σε "σαπουνόπερα" για τα σωματεία της Α2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αθανασιάδης έχει τονίσει κατ' επανάληψη ότι έχουν μπει γερές βάσεις στο σερραϊκό μπάσκετ και δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο κόσμος.

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο ισχυρός άνδρας των Ικάρων, είναι αυτός που έχει βάλει επανειλημμένως βαθιά το χέρι στην τσέπη συμβάλλοντας τα μέγιστα για την δημιουργία ενός αξιόλογου μπασκετικού συνόλου, εστιάζοντας και στα τμήματα υποδομής.

Είναι όμως λογικό να υπάρχει και κούραση, πέρα από το οικονομικό "μάτωμα".

Και η αναμονή συνεχίζεται...

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    Το βάρος και στις υποδομές
Ο Αθλητικός Όμιλος Σερρών είναι αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται από το έτος1975 στην πόλη των Σερρών. Σύμβολο του το τριφύλλι και χρώματα πράσινο-λευκό ενώ διατηρεί τμήματα καλαθοσφαίρισης γυναικών και πετοσφαίρισης ανδρών.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.Ιστορικά η γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρησης του συλλόγου, έχει κατακτήσει συνολικά έξι (6) φορές το γυναικείο πρωτάθλημα για τις αγωνιστικές  περιόδους 1981-1982,1982-1983, 1984-1985 και 1985-1986.

Το τμήμα νεανίδων του συλλόγου έχει κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1986-1987 το πρώτο που διοργανώθηκε ποτέ.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασταμάτητος...


Ακόμη μία μεταγραφή πραγματοποίησε ο Ορφέας Νέου Σκοπού, ο οποίος πρόσθεσε στο δυναμικό του και τον Χρήστο Ιακωβίδη. Ο έμπειρος γκαρντ (γεννηθείς το 1981) με προϋπηρεσία σε Ικάρους, Ηράκλεια και Ρούπελ Σιδηροκάστρου συμφώνησε να ενισχύσει τους "ασπρόμαυρους".

Με την απόκτηση του Ιακωβίδη η ομάδα του Παναγιώτη Σπανού έκλεισε τις μεταγραφές της, εκτός και εάν προκύψει κάτι το εξαιρετικό.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: xanthibasket.blogspot.com

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με Κηρύκο στον πάγκο - Επιστρέφουν Σαμολαδά, Καρατζά και Δεινοπούλου - Εκτός η Μαραγκού!


Πολύ σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν τα τελευταία 24 ωρα στο "στρατόπεδο" του Α.Ο.Σ. Συγκεκριμένα το κενό που δημιουργήθηκε στον πάγκο του "τριφυλλιού" ύστερα από την αποχώρηση του Κώστα Μάρκου καλύφθηκε με την επιστροφή του Νίκη Κηρύκου, ο οποίος είχε σταματήσει από τις "πράσινες" στη διάρκεια της περσινής περιόδου λόγω σοβαρών επαγγελματικών υποχρέωσεων. Ο νεαρός προπονητής συμφώνησε να αναλάβει εκ νέου την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Όσο αφορά τώρα το ρόστερ του Α.Ο.Σ., αυτό ενισχύθηκε αρκετά με τις μεταγραφές των Φανής Καρατζά, Βούλας Σαμολαδά, Χριστίνας Βελέντζα, Δήμητρας Διαμαντίδου και την επιστροφή της Αναστασίας Δεινοπούλου. Οι δύο πρώτες παίκτριες θα φορέσουν ξανά την "πράσινη" φανέλα μετά την περσινή τους κοινή θητεία στους Τιτάνες Δράμας.

Η Βελέντζα είναι φοιτήτρια στα ΤΕΦΑΑ και έχει αγωνισθεί κατά το παρελθόν στον Αμύντα, ενώ η Διαμαντίδου προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Πανσερραϊκού. Επίσης, η Δεινοπούλου ύστερα από ένα χρόνο αποχής από το παρκέ θα βοηθήσει και αυτή από την πλευρά της το "τριφύλλι".

Εκτός όμως από τις ευχάριστες ειδήσεις προέκυψε και ένα πολύ άσχημο μαντάτο, αφού η ηγέτιδα του σερραϊκού συγκροτήματος, Θάλεια Μαραγκού αποφάσισε για προσωπικούς λόγους να μη προσφέρει τις υπηρεσίες της στον Α.Ο.Σ. τον επόμενο χρόνο.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

"Ζήση σε ευχαριστούμε"


Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το γραφείο Τύπου των Ικάρων, σύμφωνα με την οποία η διοίκηση των "κυανοκίτρινων" ευχαριστεί τον Ζήση Παπούδα για την πολυετή προσφορά του στην σερρραϊκή ομάδα. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Μετά από εικοσιένα  χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γήπεδα με τα χρώματα των Ικάρων, ο μέχρι πρότινος αρχηγός Ζήσης Παπούδας αποχωρεί από την ομάδα.

Λόγοι επαγγελματικοί και  οικογενειακοί αναγκάζουν τον Ζήση να αποχωρήσει. Στη μεγάλη καριέρα του με τα χρώματα των Ικάρων πανηγύρισε δύο ανόδους από τη Γ Εθνική στη Β και από τη Β στην Α2.
           
Η προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα ήταν ανεκτίμητη. Εκτός από τη μεγάλη αγωνιστική προσφορά , το ήθος και ο χαρακτήρας του τον κατέστησαν σημείο αναφοράς της ομάδας και πρότυπο των μικρών αθλητών.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. τον  ευχαριστούν για τη μεγάλη προσφορά του στην ομάδα και του εύχονται καλή επιτυχία επαγγελματική, οικογενειακή αλλά και αγωνιστική σε περίπτωση που επιθυμεί να αγωνιστεί σε ομάδα με λιγότερες υποχρεώσεις". 

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Υποστολή "σημαίας"




Μετά από σχεδόν 20 χρόνια παρουσίας του στους Ικάρους, ο Ζήσης Παπούδας αποτελεί παρελθόν από τους "κυανοκίτρινους". Ο παλιός αρχηγός των "κυανοκίτρινων" και "σημαία" της ομάδας αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ορφέα Νέου Σκοπού και στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Ο 36 χρονος καλαθοσφαιριστής υπέκυψε τελικά στο "ψηστήρι" του Προέδρου του Ορφέα, κ. Χρήστου Γκαβανόζη, λαμβάνοντας επίσης υπόψιν και τις σοβαρές επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχει στις Σέρρες.

Ο Παπούδας αγωνίσθηκε με τη φανέλα των Ικάρων στις διοργανώσεις της Α2, Β και Γ' Εθνικής δίνοντας πάντα τον καλύτερό του εαυτό για την αγαπημένη του ομάδα.

Σχόλιο από serresbasket: Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Θεωρώ ότι ο Ζήσης με την πλούσια εμπειρία που έχει θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον Ορφέα Νέου Σκοπού.

Πιστεύω ότι η διοίκηση των Ικάρων θα πράξει το αυτονόητο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

"Τάραξε τα νερά" με Γεωργαντζά και Παπούδα



Το μεταγραφικό "ντεμαράζ" του Ορφέα Νέου Σκοπού συνεχίζεται, με την διοίκηση των "ασπρόμαυρων" να δείχνει από νωρίς ότι δεν θέλει η ομάδα να έχει ρόλο κομπάρσου στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, αλλά το αντίθετο μάλιστα.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Ενίσχυση με Εμμανουήλ και Αλεξανδρίδη


Δυο νέες προσθήκες στο ρόστερ του έκανε το Ρούπελ, το οποίο ήρθε σε συμφωνία με τους Ηρακλή Αλεξανδρίδη και Γιάννη Εμμανουήλ για να φορέσουν τη φανέλα του σερραϊκού συγκροτήματος.

Ο πρώτος αγωνίζεται στη θέση "5" και απεκτήθη ως ελεύθερος από την Ηράκλεια, ενώ ο δεύτερος παίζει ως πάουερ - φόργουορντ και είχε το δελτίο του στον Πανσερραϊκό σπουδάζοντας στη Βουλγαρία.

Ο Κώστας Σίσκος ύστερα από την ενίσχυση της φροντ-λάιν της ομάδας του είναι στο ψάξιμο για την μεταγραφή ενός καλαθοσφαιριστή στη θέση "1".

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανακοίνωσε Κατσικά


Σε μια σημαντική μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Ορφέας, ο οποίος απέκτησε τον καλαθοσφαιριστή Γιώργο Κατσικά. Ο Σερραίος σέντερ, γεννηθείς το 1981, έχει αγωνισθεί σε Ικάρους, Ηράκλεια και Ρούπελ Σιδηροκάστρου (τις τελευταίες δύο σεζόν) και θα ενισχύσει τη γραμμή των ψηλών των "ασπρόμαυρων".

Σύμφωνα με πληροφορίες  έχουν γίνει προχωρημένες επαφές και με άλλους παίκτες, τα ονόματα των οποίων κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό από την διοίκηση της ομάδας για ευνόητους λόγους. Σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Εκτός βέβαια από μεταγραφές αθλητών, ο Ορφέας Νέου Σκοπού ενέταξε στο δυναμικό του και τον ιατρό, κ. Θάνο Μηλούση, ο οποίος ήταν στο τιμ των Ικάρων.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: xanthibasket.blogspot.com

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Η λίστα των πληρωμών


Στη δημοσιότητα έδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών τη λίστα με τις μισθοδοσίες των ομάδων για τη σεζόν 2010-11 (αφορά 10μηνη σύμβαση).

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που αφορούν τα σωματεία της Α2, οι παίκτες των Ικάρων έχουν πληρωθεί για 5 μήνες. Στους αθλητές του Αμύντα Δάφνης καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα 9 μηνών, ενώ στη χειρότερη θέση βρίσκονται οι καλαθοσφαιριστές της Νήαρ Ήστ που έχουν λάβει χρήματα μόνο για 2 μήνες.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι το καλοκαίρι ο ΠΣΑΚ είχε κάνει λάθος αναφορικά με τα χρέη των "κυανοκίτρινων" αποκαθιστώντας τα πράγματα με σχετική ανακοίνωση που ακολούθησε.

A2’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (2010-11)   
ΑΜΥΝΤΑΣ
9 ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ
8 ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
8 ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
ΚΑΟΔ
7 ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
7 ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
7 ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΡΧΕΛΑΟΣ
6 ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
5 ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
5 ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ
4 ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
3  ½  ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
ΑΡΓΟΣ
3 ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
ΛΑΥΡΙΟ
3  ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
ΚΟΡΟΙΒΟΣ
2 ½ ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
ΠΑΓΚΡΑΤΙ
2 ½ ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
ΝΗΑΡ-ΗΣΤ
2  ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
*Tα σωματεία της Α2 δεν έχουν λάβει έως σήμερα την επιχορήγηση για την αγωνιστική περίοδο 2010-11 η οποία μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων τους.

** ΠΗΓΗ: www.psak.gr
*** ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Δεν κινείται φύλλο


Ησυχία επικρατεί στο "στρατόπεδο" των Ικάρων, αφού οι άνθρωποι της ομάδας περιμένουν να δουν τι μέλει γενέσθαι με την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ και συγκεκριμένα να ξεκαθαρίσει το θέμα αναφορικά με τη συμμετοχή των "κυανοκίτρινων" είτε στην Α2 είτε στην Α1 την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Εξελίξεις στις υποθέσεις προπονητή, μεταγραφών, αποχωρήσεων δεν υπάρχουν, ενώ και οι κανονικές προπονήσεις έχουν ολοκληρωθεί.