Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Happy End με Τότσιο, Κακαρούδη και Βοϊβατόπουλο!


Στις Σέρρες και στους Ικάρους θα παραμείνουν και τη νέα σεζόν ο Κώστας Τότσιος, ο Κώστας Κακαρούδης και ο Χάρης Βοϊβατόπουλος.

Οι δύο πρώτοι προπονήθηκαν για πρώτη φορά σήμερα το απόγευμα, ενώ ο Βοϊβατόπουλος τέθηκε χτες υπό τις οδηγίες του Στάθη Καμαράκη.

Αναμφίβολα η παραμονή των συγκεκριμένων παικτών αποτελεί χαρμόσυνο νέο, αφού οι "κυανοκίτρινοι" δια στόματος του προπονητή τους θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα της Α2. 

Από το κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων πέρασε σήμερα ο Γιώργος Κουκάς. Ο Πειραιώτης γκαρντ αποχαιρέτισε τους συμπαίκτες του και αφού νωρίτερα είχε ανακοινώσει στους διοικούντες των Ικάρων ότι επιθυμία του είναι να επιστρέψει στην Αθήνα, διότι εκτός των άλλων έχει λάβει την απόφαση να επιστρέψει στα φοιτητικά έδρανα (είναι μηχανολόγος - μηχανικός στο ΕΜΠ).

Πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν την καριέρα τους στη σερραϊκή ομάδα ο Φίλιππος Συμεωνίδης και ο Μίλος Παβλίσεβιτς, ενώ εκκρεμεί ακόμη η υπόθεση του Θανάση Τοπούζη.

Τέλος, εκτός από τον Μουρατίδη δοκιμάζονται από τον Στάθη Καμαράκη και άλλοι δύο παίκτες (πλεϊ-μεϊκερ και φόργουορντ).

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Δουλειά, δουλειά, δουλειά


Συνεχίζεται σε υψηλούς ρυθμούς η προετοιμασία του Σιδηροκάστρου. Ο προπονητής του Ρούπελ, Κώστας Σίσκος δηλώνει ευχαριστημένος από την προσπάθεια που καταβάλουν οι παίκτες του διανύοντας αυτό το δύσκολο και επίπονο στάδιο πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Προκειμένου να ξεφύγουν από τη ρουτίνα των προπονήσεων οι αθλητές του σερραϊκού συνόλου θα  δώσουν μια σειρά από αγώνες με φιλικό χαρακτήρα. Ήδη έχει γίνει μια επαφή με τον Πανσερραϊκό  για να παίξουν οι δύο ομάδες το προσεχές Σάββατο (κατά πάσα πιθανότητα στις Σέρρες), ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου το Ρούπελ θα ταξιδέψει στο Νέο Σκοπό, αφού έχει "κλεισθεί" παιχνίδι με τον Ορφέα.

ΝΕΑ


Από: serresbasket

Προς: αθλητικές μπασκετικές ιστοσελίδες

"Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα;". Μετά λοιπόν το basketblog.gr (διευθετήθηκε το θέμα εδώ και καιρό), το infobasket.gr (συμμορφώθηκαν τελευταία), μας προέκυψε το καινούργιο southbasket.gr (κάνω και τζάμπα διαφήμιση) το οποίο εφαρμόζοντας τη γνωστή και μη εξαιρετέα μέθοδο της λογοκλοπής παρουσιάζει ρεπορτάζ του serresbasket ως δικό του και μάλιστα ενυπόγραφα!

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Έναρξη εγγραφών στον Α.Ο.Σ



Για ακόμη μια χρονιά θα λειτουργήσουν οι ακαδημίες του Α.Ο.Σ. Τα κορίτσια από 6 έως 14 ετών μπορούν να ενταχθούν στα τμήματα υποδομής του "τριφυλλιού" για να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ, να γυμνασθούν σωστά και γιατί όχι στο μέλλον να στελεχώσουν και τη γυναικεία ομάδα.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Πρώτη με απουσίες και προσθήκες


Οι καλοκαιρινές διακοπές έλαβαν τέλος για τους παίκτες των Ικάρων, οι οποίοι μαζεύθηκαν σήμερα το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων για την πρώτη προπόνηση της καινούργιας αγωνιστικής χρονιάς.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρεμιέρα με αισιοδοξία στον Ορφέα



Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η προετοιμασία του Ορφέα ενόψει της νέας σεζόν. Μοναδικός απών από την πρώτη συγκέντρωση ήταν ο Στράτος Χατζηπέτρου (δικαιολογημένος), ενώ οι υπόλοιποι παλιοί και νέοι αθλητές της σερραϊκής ομάδας βρέθηκαν κανονικά στο κλειστό γυμναστήριο του Νέου Σκοπού.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Aνατροπή και Καμαράκης!


Και εκεί που όλα συνηγορούσαν στην ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ Ικάρων και Λευτέρη Χατζηκυριακίδη (θεωρείτο μέχρι την Πέμπτη κατά 90% "κλεισμένη"), τελικά τα δεδομένα άλλαξαν και στον πάγκο των "κυανοκίτρινων" για τη νέα σεζόν θα βρίσκεται ο Στάθης Καμαράκης!

Ο Σερραίος προπονητής αρχικά είχε αποφασίσει να κοουτσάρει την Κομοτηνή στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, αλλά ύστερα από συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο των Ικάρων, κ. Αθανασιάδη συμφώνησε να αναλάβει εκ νέου την καθοδήγηση της ομάδας με την οποία έζησε στιγμές χαράς, με αποκορύφωμα ασφαλώς την άνοδο στην Α2 την αγωνιστική περίοδο 2008-09.

Η ανακοίνωση των Ικάρων για την επιστροφή του Στάθη Καμαράκη έχει ως εξής:

"Ο αρχιτέκτονας της ανόδου στην Α2 επιστρέφει. Με τον Στάθη Καμαράκη στον πάγκο θα πορευθούν οι Ίκαροι. Ο πολύπειρος κόουτς μετά από ενάμιση  χρόνο επιστρέφει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας"

Στο ηχητικό αρχείο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε τις ενδιαφέρουσες δηλώσεις που είχε κάνει ο Στάθης Καμαράκης στο serresbasket το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης πριν από τις ραγδαίες εξελίξεις.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ίκαροι εξέδωσαν ανακοίνωση και για τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς το πρόσωπο του Θεσσαλονικιού τεχνικού. Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:



"Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Α.Ο.Κ. Ίκαροι Σερρών θέλουν να ευχαριστήσουν τον Κο Λευτέρη Χατζηκυριακίδη για τα όσα πρόσφερε στην ομάδα και του εύχονται καλή επιτυχία στη συνέχεια της προπονητικής του καριέρας".


Η προετοιμασία των "κυανοκίτρινων" θα ξεκινήσει αύριο, ενώ μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σχετικά με την ενίσχυση του ρόστερ του σερραϊκού συγκροτήματος. 
* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.grr

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κόντρα σε ΠΑΟΚ Δυτικής Μακεδονίας και Μέγα Αλέξανδρο Εχεδώρου


Με ματς στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων θα ξεκινήσει την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 ο Α.Ο.Σ. Οι "πράσινες" θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ Δυτικής Μακεδονίας ("νεοφώτιστη" ομάδα από την Κοζάνη) στις 16 Οκτωβρίου.

Όσο αφορά το κύπελλο, το "τριφύλλι" θα παίξει εκτός έδρας με τον "πρωτάρη" Μέγα Αλέξανδρο Εχεδώρου (σωματείο από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης) στις 18 Σεπτεβρίου στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής της πρώτης φάσης του θεσμού.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρεμιέρα με Μέγα Αλέξανδρο


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η κλήρωση των πρωταθλημάτων των ομίλων του Βορρά της Γ' Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών. Στη πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης ο Ορφέας Νέου Σκοπού που εκπροσωπεί το Νομό Σερρών θα αγωνισθεί εκτός έδρας με τον Μέγα Αλέξανδρο στις 23 Οκτωβρίου.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Με Παγκράτι στην πρεμιέρα - Κόντρα σε ΟΦΗ στο Κύπελλο


Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο στην Αθήνα οι κληρώσεις του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών.

Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα οι Ίκαροι θα αντιμετωπίσουν το Παγκράτι εκτός έδρας στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι "κυανοκίτρινοι" είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους με τους "ροσονέρι" και στην πρώτη αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος, με τη σερραϊκή ομάδα να περνάει νικηφόρα από το κλειστό γυμναστήριο του Μετς χάρη στο καλάθι του Παβλίσεβιτς (75-76).

Όσο αφορά τη διοργάνωση του κυπέλλου οι Ίκαροι θα υποδεχθούν στις 11 Σεπτεμβρίου τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της πρώτης φάσης του θεσμού και εφόσον εξασφαλίσουν την πρόκριση τότε θα κοντραρισθούν στις 14 Σεπτεμβρίου είτε με το Παγκράτι (εντός έδρας), είτε με το Στρατώνι (εκτός έδρας επειδή το σύνολο της Χαλκιδικής αγωνίζεται στη Β' Εθνική).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καμαράκης: "Είμαστε στο σημείο μηδέν - Είναι απαραίτητο να σκύψουμε ξανά στον 
πυρήνα"


Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας της Κομοτηνής, το serresbasket εντόπισε τον Στάθη Καμαράκη στις Σέρρες. Ο πολύπειρος προπονητής, με επιτυχίες στο παλμαρέ του, δεν αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις και να σχολιάσει τα όσα λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό μπάσκετ.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κηρύκος: "Το καλύτερο για το γυναικείο μπάσκετ"


Στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων συγκεντρώθηκαν χτες παλιές και νέες αθλήτριες του Α.Ο.Σ. Εκεί ήταν ασφαλώς και ο προπονητής του "τριφυλλιού", Νίκος Κηρύκος, αλλά και ο γυμναστής της ομάδας, Σάββας Κεφαλίδης. Ο τεχνικός του σερραϊκού συγκροτήματος μίλησε για λίγη ώρα στις παίκτριες και εν συνεχεία οι καλαθοσφαιρίστριες μπήκαν στο πρόγραμμα της προετοιμασίας.

Το "παρών" στη συγκέντρωση έδωσε και η Θάλεια Μαραγκού, παρά το γεγονός ότι η 30 χρονη γκαρντ δεν θα ενισχύσει φέτος τις "πράσινες" λόγω εγκυμοσύνης.

Το serresbasket βρέθηκε χτες στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων  και απέσπασε δηλώσεις από τον Νίκο Κηρύκο.


* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: A.O.ΣΕΡΡΩΝ!!! (facebook group)

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Πολύ κοντά με Χατζηκυριακίδη


Ίκαροι και Λευτέρης Χατζηκυριακίδης θα συνεχίσουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη συνεργασία τους και στη νέα σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ταύτιση απόψεων στα περισσότερα θέματα μεταξύ του Προέδρου των "κυανοκίτρινων", κ. Αθανασιάδη και του Θεσσαλονικιού προπονητή.

Πλέον αυτό που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από την σερραϊκή ομάδα σχετικά με την ανανέωση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη προπόνηση των Ικάρων καλώς εχόντων των πραγμάτων έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Στα υπόλοιπα νέα, ο κ. Αθανασιάδης έχει αρχίσει τον κύκλο των επαφών με τους παίκτες από τον περσινό κορμό, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό το τοπίο αναφορικά με το έμψυχο δυναμικό των "κυανοκίτρινων".

Τέλος, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από τις τάξεις της ομάδας, ο Φώτης Κοκολιός (προσωπικοί λόγοι). O 37 χρονος προπονητής κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο ήταν αρχικά βοηθός του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, ενώ στην πορεία είχε αναλάβει τις τύχες των Ικάρων κάνοντας το καλύτερο δυνατό.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δύο μέρες παράταση


Την Τέτάρτη και όχι σήμερα όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο θα ξεκινήσει τελικά η προετοιμασία του "τριφυλλιού" για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Να σημειωθεί ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 16 Οκτωβρίου, ενώ το κύπελλο στις 18 Σεπτεμβρίου. Οι κληρώσεις αμφότερων των διοργανώσεων θα λάβουν χώρα στη Θεσσαλονίκη την προσεχή Παρασκευή.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

"Σταυρόλεξο" για δυνατούς λύτες...


Σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμη το θέμα προπονητή στους Ικάρους, ενώ στο σκοτάδι βρίσκονται και τα υπόλοιπα "φλέγοντα" ζητήματα της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Συγκεκριμένα και όσο αφορά την υπόθεση του τεχνικού, το όνομα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη είναι πάντοτε στη ψηλά λίστα, αλλά ουδείς μπορεί να αποκλείσει την επιλογή κάποιου άλλου καθοδηγητή ή και να εμπιστευτεί ο κ. Αθανασιάδης τις τύχες των "κυανοκιτρινων" στον Φώτη Κοκολιό, με τον οποίο συναντήθηκε χτες.

Στο μέτωπο των μεταγραφών έδαφος φαίνεται να κερδίζει το σενάριο της επάνδρωσης του έμψυχου δυναμικού των Ικάρων με νεαρούς ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι θα προέρχονται και από τα τμήματα υποδομής και κυρίως από την ομάδα του Πανσερραϊκού.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Από νωρίς στα βάσανα


Τέρμα το διάλειμμα για τους καλαθοσφαιριστές του Σιδηροκάστρου, οι οποίοι από την προηγούμενη εβδομάδα μπήκαν σε ρυθμούς προετοιμασίας. Οι παίκτες του Ρούπελ δουλεύουν πολύ στον τομέα της φυσικής κατάστασης με αρκετό τρέξιμο, ενώ εδώ και δυο μέρες μπήκαν και στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Διακοπές τέλος


Ξεκίνησε η προετοιμασία των "λιονταριών" ενόψει της καινούργιας αγωνιστική περιόδου. Οι νεαροί αθλητές του Πανσερραϊκού χύνουν πολλά κιλά ιδρώτα στο γήπεδο υπό τις οδηγίες του Βασίλη Χρυσανθίδη και του Βαγγέλη Σπυρίδη.

Χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι το εναρκτήριο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος έχει ορισθεί για τη 1 Οκτωβρίου.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση


Σε 12 μέρες θα ξεκινήσει η προετοιμασία του Ορφέα Νέου Σκοπού βάσει του σχεδίου που έχει καταστρώσει ο Παναγιώτης Σπανός.

Ο προπονητής των "ασπρομαυρών" καλείται να μοντάρει το αξιόλογο υλικό που έχει στη διάθεσή του, έτσι ώστε η σερραϊκή ομάδα να εμφανισθεί πανέτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος που έχει ορισθεί για τις 23 Oκτωβρίου.

Αναμφίβολα ενθαρρυντικό στοιχείο για το "δέσιμο" του έμψυχου δυναμικού αποτελεί η καλή σχέση που έχει ο Παναγιώτης Σπανός  με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των "ασπρόμαυρων", αφού ο τεχνικός του Ορφέα υπήρξε συμπαίκτης κατά το παρελθόν με τους περισσότερους αθλητές.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Επικοινωνία με Χατζηκυριακίδη


Μια πρώτη επαφή υπήρξε ανάμεσα στην διοίκηση των Ικάρων και τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη ενόψει της καινούργιας αγωνιστικής περιόδου. Ο Πρόεδρος των "κυανοκίτρινων", κ. Αθανασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Θεσσαλονικιό τεχνικό, αλλά δεν προέκυψε απ' αυτήν κάτι το ουσιαστικό.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται οι δύο άνδρες να συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν από κοντά την ενδεχόμενη ανανέωση της συνεργασίας του 42χρονου προπονητή με την σερραϊκή ομάδα, λαμβάνοντας βέβαια υπόψιν και τα νέα δεδομένα σε συνδυασμό με την κρίση που επικρατεί στον χώρο του μπάσκετ.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Αθανασιάδης: "Κουράσθηκαν οι «Δον Κιχώτες»"


Κάθε άλλο παρά "ζωηρό" δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί το φετινό καλοκαίρι για τους Ικάρους. Η προβληματική κατάσταση που έχει ζώσει για τα καλά το ελληνικό μπάσκετ δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει αρνητικά και τους "κυανοκίτρινους".

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται το θέμα του προπονητή, οι ανανεώσεις, οι αποδεσμεύσεις, οι μεταγραφές παικτών και η έναρξη της προετοιμασίας ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α2 που θα πραγματοποιηθεί σε 2 μήνες. Κάποιες εξελίξεις αναμένονται να σημειωθούν εντός των επόμενων εβδομάδων.

Απογοητευμένος από τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της καλαθοσφαίρισης, αλλά και από την αδιαφορία που επιδεικνύουν οι τοπικές επιχειρήσεις και οι φορείς προς τους Ικάρους εμφανίζεται ο Πρόεδρος της σερραϊκής ομάδας, κ. Αθανασιάδης, ο οποίος ύστερα από επικοινωνία που είχε μαζί του το serresbasket τόνισε το εξής:

"Κουράσθηκαν οι «Δον Κιχώτες»".

Η "κάνουλα" έκλεισε και οι "κυανοκίτρινοι" θα πορευθούν στο πνεύμα που επιτάσσει η δύσκολη εποχή που διανύει η ελληνική κοινωνία.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Προετοιμασία και αλλαγή έδρας


Για τις 22 Αυγούστου ορίσθηκε το πρώτο ραντεβού του Νίκου Κηρύκου με τις αθλήτριες του "τριφυλλιού" ενόψει της νέας σεζόν. Οι παίκτριες του Α.Ο.Σ προς το παρόν ξεκουράζονται, για να ανταπεξέλθουν αργότερα στο δύσκολο στάδιο της προετοιμασίας.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η σερραϊκή ομάδα ύστερα από αρκετά χρόνια "φιλοξενίας" της στο κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας θα "μετακομίσει" στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων για την αγωνιστική περίοδο 2011-12.