Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Άνοιξε η αυλαία


Το πρώτο ματς του τουρνουά, που λαμβάνει χώρα στο Νέο Σκοπό, διεξήχθη απόψε στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής. Ο Ορφέας αντιμετώπισε τον Ηρακλή Κοζάνης επικρατώντας δίκαια των φιλοξενούμενων με 80-74. Το συγκρότημα του Παναγιώτη Σπανού ήταν ανώτερο σε όλους τους τομείς έναντι της ομάδας από τη Δυτική Μακεδονία έχοντας ως κορυφαίους τους Ασημάκη - Γεωργαντζά.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 45-37 (ημ.), 63-50, 80-74

Ορφέας (Σπανός): Σολούγκας 5 (1), Παπαδόπουλος Γ., 4, Γεωργαντζάς 21 (3), Δεληγιώργης 2, Παπούδας 5, Καδής 3 (1), Κατσικάς 4, Σουτζόπουλος 8, Ιακωβίδης 5, Ασημάκης 23, Λαφτσής, Παπαδόπουλος Χ.

Ηρακλής (Τζιλίνης): Παπαδόπουλος 8 (2), Ηλιόπουλος 15 (2), Νικολάου 4, Ντισλής 15 (1), Ρούζιος 4, Ψάλτου 9, Μιχαηλίδης 19.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Όλα βαίνουν καλώς


Την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων περιμένουν άπαντες στον Α.Ο.Σ. Η προετοιμασία της ομάδας εξελίσσεται πολύ καλά ενόψει και του πρώτου ματς του φετινού πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ Δυτικής Μακεδονίας στις 16 Οκτωβρίου.

Το μόνο πρόβλημα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο Νίκος Κηρύκος είναι η μη εύρεση αντιπάλου για την πραγματοποίηση φιλικού αγώνα στις Σέρρες. Οι "πράσινες" υπάρχει ενδεχόμενο να παίξουν το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Να κάνουν καλό "ποδαρικό"


Σε λίγες ώρες θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία των Ικάρων για το ματς του Σαββάτου με το Παγκράτι. Οι Ίκαροι θα επιδιώξουν να κάνουν καλό "ποδαρικό" στο πρωτάθλημα μέσα σε μια δύσκολη έδρα, από την οποία είχαν περάσει νικηφόρα στην περσινή πρεμιέρα της Α2.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Πέρασε το δικό τους



Δεν έγινε δεκτό το αίτημα των Ικάρων, αλλά και της ΑΕΚ και του Λαυρίου για την αναβολή της πρεμιέρας της Α2, αφού πριν από λίγη ώρα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας το πρόγραμμα των παιχνιδιών της 1ης αγωνιστικής με τους διαιτητές.

Έτσι λοιπόν τα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 48 ωρο σε southbasket.gr (http://tinyurl.com/6b3cest) και basketnet.gr (http://tinyurl.com/6be2an5) και τα οποία έκαναν λόγο για άσκηση πίεσης του ΕΣΑΚΕ προς την ΕΟΚ, έτσι ώστε να ξεκινήσει κανονικά η διοργάνωση της Α2, μια και ο ΕΣΑΚΕ δεν θέλει σωματεία από την χαμηλότερη κατηγορία, αλλά και διότι ο κ. Οικονομίδης θα  ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α1 ακόμα και "λειψό", επιβεβαιώθηκαν.

Μετά λοιπόν και από τη σημερινή εξέλιξη το όνειρο συμμετοχής στην Α1 για τους Ικάρους "έσβησε" οριστικά.

Σχόλιο από serresbasket: "Συγχαρητήρια"...

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Τουρνουά μπάσκετ στο Νέο Σκοπό





Ένα πολύ καλό τουρνουά θα λάβει χώρα τις προσεχές τρεις ημέρες στο Νέο Σκοπό. "Οικοδεσπότης" θα είναι ο Ορφέας, ο οποίος θα φιλοξενήσει τον Ηρακλής Κοζάνης (Γ' Εθνική), τον Ορφέα Ελευθερούπολης (Γ'΄Εθνική), τους Τιτάνες Δράμας (Γ' Εθνική) και τον Πανσερραϊκό (Α' ΕΚΑΣΑΜΑΘ).

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Αναβολή μέχρι νεωτέρας


Όσοι  φίλαθλοι περίμεναν να παρακολουθήσουν από κοντά αγώνες της Α' Κατηγορίας ΕΚΑΣΑΜΑΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο πρέπει να κάνουν υπομονή και αυτό διότι ακόμη δεν ξεκαθάρισε τι μέλει γενέσθαι με την δομή που θα έχει η φετινή διοργάνωση.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ


"ΘΥΜΑ  ΠΟΛΕΜΟΥ" ΤΟ ΡΟΥΠΕΛ


To serresbasket έλαβε και δημοσιεύει την κάτωθι ανακοίνωση - καταγγελία του Ρούπελ Σιδηροκάστρου για τα όσα διαδραματίσθηκαν στον αγώνα κυπέλλου του περασμένου Σαββάτου με την Α.Ε. Κομοτηνής. 

Η ανακοίνωση - καταγγελία έχει ως εξής:

"Το Ρούπελ πλήρωσε  την κόντρα μεταξύ ΕΚΑΣΑΜΑΘ και Διαιτητών  Θράκης.

Γιατί και με ποια κριτήρια έγινε η αλλαγή διαιτητών  του αγώνα κυπέλου ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  – ΡΟΥΠΕΛ της 24/9/2011;

Γιατί κλήθηκαν οι κύριοι Ντούρας και Ζηκίδης εντός  του γηπέδου για να αναμένουν  αντικατάσταση τελευταίας στιγμής;

Γιατί δεν ορίστηκε εμπρόθεσμα αντικαταστάτης του κωλυόμενου Α΄ διαιτητή κ. Ξενικάκη με ισάξιο αξιολογημένο;

Γιατί το Ρούπελ «σφάχθηκε στο γόνατο» στο βωμό της κόντρας Κ.Ε.Δ. (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) και Σ.Δ.Κ. Θράκης;

Σε τι φταίει το Ρούπελ και το κυνηγάνε μανιωδώς σε όλα τα εκτός έδρας παιγνίδια οι συγκεκριμένοι διαιτητές;

Μήπως εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία; Ή μήπως είναι ανίκανοι;

Αφήστε πρωταγωνιστές  τους παίκτες. Ως εδώ πια!!!

Δεν ανεχόμαστε πλέον  να παίζονται βρώμικα παιγνίδια  και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις  στην πλάτη μας ".
ΑΓΣ ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Αθανασιάδης: "Θολό το τοπίο"


Να αναβάλλει την πρεμιέρα της Α2 ζήτησαν οι Ίκαροι από την ΕΟΚ, μια και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το σκηνικό σχετικά με το ποιες ομάδες θα αγωνισθούν στο φετινό πρωτάθλημα της Α1, αφού ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, ΚΑΟΔ, Πανελλήνιος, Μαρούσι και Καβάλα δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα το πιστοποιητικό από συμμετοχής από την Ε.Ε.Α.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ενδιαφέρει άμεσα τους Ικάρους, και έτσι η διοίκηση των "κυανοκίτρινων" υπέβαλε αίτημα σήμερα στην Ομοσπονδία προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η πρώτη αγωνιστική της Α2 το προσεχές Σάββατο ωσότου η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού βγάλει το τελικό πόρισμα για τα 6 σωματεία (θα συνεδριάσει την Δευτέρα).

Το serresbasket επικοινώνησε με τον Πρόεδρο των Ικάρων, κ. Αθανασιάδη, με τον ισχυρό άνδρα της σερραϊκής ομάδας να δηλώνει τα εξής:

"Αληθεύει ότι σήμερα ζητήσαμε από την ΕΟΚ να προχωρήσει στην αναβολή της πρεμιέρας της Α2, μια και εκκρεμεί η υπόθεση με τους συλλόγους της Α1 που δεν έχουν λάβει το πιστοποιητικό. Γνωρίζω ότι η επιτροπή της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει την Πέμπτη, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα απαντήσει στο αίτημά μας. Το τοπίο είναι θολό".

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Συμβαίνει στην Ελλάδα 


Ακόμη μία "φαρσοκωμωδία" έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Στην καταληκτική προθεσμία που είχε δώσει η Ε.Ε.Α στους 10 από τους 14 συλλόγους της Α1 για να συμπληρώσουν τους φακέλους τους προκειμένου να πάρουν το πολυπόθητο πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα μόνο 4 εξ' αυτών ήταν εντάξει (Ολυμπιακός, Ηλυσιακός, Κολοσσός Ρόδου, Περιστέρι).

Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, ΚΑΟΔ, Πανελλήνιος, Μαρούσι και Καβάλα δεν έλαβαν το χαρτί. Υπάρχει λοιπόν το σοβαρό ενδεχόμενο οι Ίκαροι να αγωνισθούν στην Α1 μετά και από τις σημερινές εξελίξεις;

Σε μια σωστά ευνομούμενη χώρα όπου οι αρμόδιες επιτροπές κάνουν τη δουλειά τους ορθά και στην ώρα τους, δίχως να δίνουν παρατάσεις επί παρατάσεων, οι "κυανοκίτρινοι" θα είχαν αρκετές πιθανότητες να δώσουν το "παρών" στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία. Σε ένα άλλο κράτος ναι... εδώ όχι.

Εδώ, όπου η Α1 έχει μετατραπεί σε ένα πρωτάθλημα "φαντασμάτων" και "σκιών", με τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να απέχουν έτη φωτός από τους υπόλοιπους 12. Αυτό το πρωτάθλημα θέλει ο ΕΣΑΚΕ που εξέδωσε ανακοίνωση με επιθετικό ύφος προς την Ε.Ε.Α, η οποία έδωσε τρίτη ευκαιρία (γιατί άραγε;) στα 6 σωματεία; (Ο ΕΣΑΚΕ θεωρεί ότι όλοι οι σύλλογοι είναι τακτοποιημένοι). Α1 για κλάματα.

Πολλοί βέβαια ίσως να ρωτήσουν: "Καλά εάν έδιναν τη δυνατότητα στους Ικάρους να παίξουν στην Α1 πότε θα προλάβαιναν να γίνουν ΚΑΕ; Mε τι χρήματα θα γίνονταν νέες μεταγραφές; To γήπεδό είναι κατάλληλο να φιλοξενήσει αγώνες επιπέδου Α1;". 

Καλά ερωτήματα, τα οποία δεν θα έμεναν αναπάντητα, εφόσον έδιναν το δικαίωμα στους Ικάρους (όχι χαριστικά, αλλά βάσει της περσινής τους πορείας στην Α2) να "ψαχτούν" για τη συμμετοχή τους στη μεγαλύτερη κατηγορία. Το δικαίωμα όμως τους το στέρησαν.

Ας τη χαίρονται οι υπεύθυνοι αυτή την Α1.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΚΑΣΑΜΑΘ AΝΔΡΕΣ (Α' ΦΑΣΗ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Απλά απογοητευτικός


Πανσερραϊκός - Αγία Βαρβάρα: 48-70

Το τελικό σκορ αντικατοπτρίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εικόνα του αγώνα ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και την Αγία Βαρβάρα. Τα "λιοντάρια" στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν απογοήτευσαν τον κόσμο με την εμφάνισή τους γνωρίζοντας ευρεία ήττα από τους Καβαλιώτες. 0/2 λοιπόν για τις σερραϊκές ομάδες στο Κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα στο πρωτάθλημα θα είναι αρκετά καλύτερα.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ "ΓΕΩΡΓΟΥΔΕΙΑ"

"Έκλεψε" τις εντυπώσεις


Την δεύτερη θέση στα "Γεωργούδεια" κατέλαβε ο Ορφέας Νέου Σκοπού, ο οποίος στον μεγάλο τελικό του τουρνουά ηττήθηκε από τον οικοδεσπότη Ερμή με 75-69.

Οι "ασπρόμαυροι" με εξαίρεση το νωθρό ξεκίνημα στο πρώτο και στο τρίτο δεκάλεπτο (στις αρχές του οποίου βρέθηκαν στο -18, αλλά το σερραϊκό συγκρότημα δεν το έβαλε κάτω σημειώνοντας 18-4 σερί στη συνέχεια) τα πήγαν πολύ καλά απέναντι σε έναν αντίπαλο σαφώς μεγαλύτερης δυναμικότητας.

Χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι η ομάδα του Παναγιώτη Σπανού αγωνίσθηκε κόντρα στους Θεσσαλονικείς δίχως τον τραυματία Καδή (υπέστη θλάση στο χθεσινό ματς με το Ανατόλια) και τον Παπούδα (απουσίασε για σοβαρούς προσωπικούς λόγους).

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.neosskoposbc.gr

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Φιλική ήττα



Καβάλα - Ίκαροι: 77-69

"Κρας" τεστ  ενόψει της πρεμιέρας της Α2 ήταν ο σημερινός φιλικός αγώνας των Ικάρων με την Καβάλα. Οι "κυανοκίτρινοι" έκαναν καλή εμφάνιση κόντρα σε μια ομάδα που αγωνίζεται στην Α1. Θετικό ήταν το ντεμπούτο του Μαργαρίτη. Οι Ίκαροι από μεθαύριο θα μπουν στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για το ματς με το Παγκράτι στην Αθήνα το επόμενο Σάββατο.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 47-40 (ημ.), 63-55, 77-69

Καβάλα: Πάσαλιτς 12 (1), Γιοβάνοβιτς 5 (1), Τέιλορ 13 (2), Στεφανίδης 3, Γκέλιος, Καραθανάσης 2, Γεωργάκης 3, Κοστόφ 18 (4), Καραποστόλου 1, Σίμτσακ, Ο' Μπράιαντ 21.

Ίκαροι: Πεχλιβάνης 10 (2), Μούρτος 16, Τότσιος 13 (1), Συμεωνίδης 6, Μαργαρίτης 15 (1), Ιωσηφίδης 3 (1).

* Οι πόντοι της συνάντησης είναι από το www.basketnet.gr

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΚΑΣΑΜΑΘ AΝΔΡΕΣ (Α' ΦΑΣΗ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

"Αποκλεισμός με ευτράπελα"











Α.Ε. Κομοτηνής - Ρούπελ Σιδηροκάστρου: 69-65

Δεν τα κατάφερε το Ρούπελ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας σεζόν με την Κομοτηνή. Η σερρραϊκή ομάδα έπεσε  μαχόμενη και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της αποκλειστικά στο πρωτάθλημα.

PRE GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ


Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 6 μ.μ.: Α.Ε. Κομοτηνής - Ρούπελ Σιδηροκάστρου (Ξενικάκης - Μπακάλης, Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ)

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 6 μ.μ.: Πανσερραϊκός - Αγία Βαρβάρα (Νέδογλου - Μυλωνίδης, Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ)

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ "ΓΕΩΡΓΟΥΔΕΙΑ"

Πέρασε στον μεγάλο τελικό


Χαλκηδόνα - Ορφέας Ν. Σκοπού: 76-77

Παρά το γεγονός ότι τις δύο ομάδες τις χωρίζει μια κατηγορία, ο Ορφέας κατόρθωσε να επικρατήσει της Χαλκηδόνας σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Οι "ασπρόμαυροι" έκαναν καλή εμφάνιση, έχοντας και την απουσία του Παπούδα, και πάλεψαν μέχρι τέλους για το ροζ φύλλο αγώνος.

Δυστυχώς, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Ορφέα (www.neosskoposbc.gr) ο τραυματισμός του Αλέκου Καδή (αποχώρησε από το παρκέ με ενοχλήσεις στον δικέφαλο) μετρίασε τη χαρά του Παναγιώτη Σπανού για τη νίκη που σημείωσε η ομάδα του. Ο Ορφέας θα αγωνισθεί αύριο στις 9 μ.μ. στον μεγάλο τελικό του τουρνουά.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δεν βρίσκει αντίπαλο


Αντίπαλο ψάχνει και αντίπαλο δεν μπορεί να βρει ο Α.Ο.Σ για να δώσει φιλικό παιχνίδι το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ο προπονητής της σερραϊκής ομάδας έκανε επαφές όλες αυτές τις μέρες με συναδέλφους τεχνικούς προκειμένου το "τριφύλλι" να φιλοξενήσει κάποιο συγκρότημα στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, αλλά οι χαλεποί καιροί που διανύει η ελληνική κοινωνία και ο αθλητισμός έχουν επηρεάσει και το κομμάτι των φιλικών αναμετρήσεων, αφού οι σύλλογοι σκέφτονται σοβαρά τα έξοδα μετακίνησης. 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στα "Γεωργούδεια" ο Ορφέας







Στο 30ο τουρνουά "Γεωργούδεια" θα λάβει μέρος ο Ορφεάς Νέου Σκοπού, μαζί με τον Ερμή Λαγκαδά (Α2), το κολέγιο Ανατόλια (Γ' Εθνική) και την Χαλκηδόνα (Β' Εθνική). Την ευθύνη για τη διοργάνωση του σπουδαίου τουρνουά, το οποίο πραγματοποιείται ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια προς τιμήν του αδικοχαμένου αθλητή, Δήμου Γεωργούδη έχει ο Ερμής Λαγκάδα, τη φανέλα του οποίου φόρεσε ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, 7 μ.μ.: Ορφέας Ν. Σκοπού - Χαλκηδόνα

                                                 9 μ.μ.: Ερμής Λαγκαδά - Ανατόλια

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 7μ.μ.: Μικρός Τελικός

                                            9 μ.μ.: Μεγάλος Τελικός

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Γερό τεστ ενόψει πρεμιέρας


Μετά την τελευταία και σημαντική προσθήκη του Βαγγέλη Μαργαρίτη ο Στάθης Καμαράκής μπορεί πλέον να δουλεύει απερίσπαστος με τους παίκτες του ενόψει της πρεμιέρας της Α2 κόντρα στο Παγκράτι σε εννιά μέρες.

Οι Ίκαροι θα ταξιδέψουν το Σάββατο στην Καβάλα όπου και θα αντιμετωπίσουν την τοπική ομάδα (σύλλογος Α1) σε ένα δυνατό παιχνίδι φιλικού χαρακτήρα. Το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 7 μ.μ.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Με το μυαλό στο Κύπελλο


Αναμφίβολα το πρωτάθλημα είναι αυτό που ενδιαφέρει άπαντες στις τάξεις του Ρούπελ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Σιδηρόκαστρο θα σνομπάρει τον θεσμό του Κυπέλλου της Ένωσης.

Το συγκρότημα του Κώστα Σίσκου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο την Αθλητική Ένωση Κομοτηνής εκτός έδρας και θα παλέψει για τη νίκη-πρόκριση. Το Ρούπελ θα αγωνισθεί πάνοπλο, ενώ δεν αποκλείεται η σερραϊκή ομάδα να προχωρήσει στην απόκτηση ακόμη ενός νεαρού καλαθοσφαιριστή.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Ανοικτό "παράθυρο" για την Α' Κατηγορία


Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στην Κομοτηνή η κρίσιμη σύσκεψη των διοικούντων και των εκπροσώπων των σωματείων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, όπου συζητήθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης ή μη των κατηγοριών της Ένωσης από τη φετινή σεζόν.

Όπως αναφέρει το σημερινό ρεπορτάζ του Χρήστου Κρυσταλλίδη στην εφημερίδα "Εβδόμη" της Καβάλας, με ψήφους 17-10 (7 σύλλογοι απείχαν της διαδικασίας) αποφασίσθηκε να μην γίνει ενοποίηση των κατηγοριών για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. 

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι στις ομάδες της Α' Κατηγορίας δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξουν αναφορικά με την δομή που θα έχει η δική τους διοργάνωση. Συγκεκριμένα, η Ένωση σε σύντομο χρονικό διάστημα και πριν από τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης θα ζητήσει από τα σωματεία να την ενημερώσουν εάν επιθυμούν τη δημιουργία δύο ομίλων ή όχι. 

Στην περίπτωση που η απάντηση είναι θετική τότε στον πρώτο όμιλο θα λάβουν μέρος 5 ομάδες (Ρούπελ Σιδηροκάστρου, Πανσερραϊκός, Χρυσούπολη, Μακεδόνες Κρηνίδων, Αγία Βαρβάρα), ενώ στον δεύτερο όμιλο 6 (Αρίων Ξάνθης, Α.Ε. Κομοτηνής, Θύελλα Φερών, Φιλία Ορεστιάδας, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης).

Εφόσον λοιπόν ισχύσει αυτό το σενάριο τότε θα πρέπει να εκδοθεί νέα προκήρυξη και να γίνει εκ νέου κλήρωση.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, κ. Χαραλαμπίδης γνωστοποίησε στους ανθρώπους των σωματείων της Α' Κατηγορίας ότι πλέον θα έχουν το δικαίωμα να έχουν στο δυναμικό τους 5 αθλητές άνω των 30 ετών αντί για 3 όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

http://www.evdomi.gr/pub/starcms/repository/static/articles/ar_61721_1.asp

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Συμπληρώθηκε το "παζλ"με Μαργαρίτη!


Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης θα αποτελέσει τον βασικό πάουερ - φόργουορντ των Ικάρων στο φετινό πρωτάθλημα της Α2. Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής τα "βρήκε" σε όλα με τους "κυανοκίτρινους" και χτες το απόγευμα προπονήθηκε για πρώτη φορά με τους νέους του συμπαίκτες.

Αναφορικά με την μεταγραφή του Μαργαρίτη το Γραφείο Τύπου των Ικάρων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:


«Παίκτης των Ικάρων θα είναι για τη φετινή αγωνιστική περίοδο  ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Ο τριαντάχρονος power-forward συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο της ομάδας Κο Αθανασιάδη και μάλιστα συμμετείχε στην χθεσινή προπόνηση.
Ο πολύπειρος forward, με μεγάλη εμπειρία στην Α2 και στην Α1 ,ψηφίστηκε πέρσι ,από τους προπονητές της κατηγορίας, ως το καλύτερο τεσσάρι της Α2 αφού αποτέλεσε έναν από τους θεμέλιους λίθους της ανόδου του ΚΑΟΔ στην Α1.
Αγωνιζόμενος την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο με τα χρώματα του ΚΑΟΔ είχε Μ.Ο. 11,6 πόντους , 5,5 ριμπάουντ , 1,4 ασίστ .
Την  περίοδο 2008-09 αγωνίστηκε στο Περιστέρι πανηγυρίζοντας την άνοδο της ομάδας στην Α1 ,όπου και αγωνίστηκε την επόμενη χρονιά. Το 2008 μάλιστα συμμετείχε στον διαγωνισμό καρφωμάτων του ALL STAR GAME που διεξήχθη στην Αμαλιάδα».
* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρίσκεται σε καλό δρόμο


Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι ο Ορφέας Νέου Σκοπού επικράτησε χτες των Τιτάνων Δράμας με 74-53. Οι γηπεδούχοι συνάντησαν δυσκολίες μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο (24-18), αλλά από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα η ομάδα του Παναγιώτη Σπανού κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο παρκέ κατακτώντας τη φιλική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 41-29 (ημ.), 60-43, 74-53

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λυκογιάννης: "Συνήλθαμε στο ημίχρονο"

Καμαράκης: "Το μέλλον μας ανήκει"

Τσανάκας: "Δείξαμε χαρακτήρα"


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ (Β' ΦΑΣΗ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Τα έδωσαν όλα


Ίκαροι - Ίκαρος Καλλιθέας: 85-89

Γιορτή για το σερραϊκό μπάσκετ αποτέλεσε το σημερινό παιχνίδι κυπέλλου ανάμεσα στους Ικάρους και τον Ίκαρο Καλλιθέας. Οι "κυανοκίτρινοι" κοίταξαν κατάματα την αθηναϊκή ομάδα που αγωνίζεται στην Α1 χάνοντας την πρόκριση στις λεπτομέρειες.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Α' ΦΑΣΗ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Στοίχισαν οι βολές


Μέγας Αλέξανδρος Εχεδώρου - Α.Ο.Σ.: 51- 41

Την ήττα γνώρισε ο Α.Ο.Σ. στο Καλοχώρι από τον Μέγα Αλέξανδρο Εχεδώρου και αποκλείσθηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Το ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του ήταν ντέρμπι (19-18 ημ., 30-29 γ' δεκ.), με τις παίκτριες του Νίκου Κηρήκου να παλεύουν για τη πρόκριση. Στην τέταρτη περίοδο της συνάντησης οι γηπεδούχες εξασφάλισαν ασφαλές πλεονέκτημα έναντι του "τριφυλλιού" φτάνοντας στη νίκη.

Βέβαια το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό, εφόσον οι "πράσινες" ήταν περισσότερο εύστοχες στις βολές (9/25).

Μετά τη λήξη του αγώνα ο τεχνικός του Α.Ο.Σ, Νίκος Κηρύκος με δηλώσεις που έκανε στο serresbasket τόνισε τα εξής:

"Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι για την ομάδα μου. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος. Τα κορίτσια προσπάθησαν, αλλά ο αντίπαλος πήρε μια διαφορά στο τέλος και δεν καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή. 

Συν τοις άλλοις είχαμε μεγάλη αστοχία στις βολές. Θέλουμε δουλειά ακόμη και αυτό είναι φυσιολογικό, αφού ξεκινήσαμε την προετοιμασία πριν από 2 εβδομάδες".

Διαιτητές: Ντούρας - Κατρακάρης

Τα δεκάλεπτα: 8-7, 19-18 (ημ.), 30-29, 51-41

Α.Ο.Σ (Κηρύκος): Καρατζά 3, Τόγα 2, Σαμουλαδά 9 (1), Τζιαμπάζη 16 (3), Χωλοπούλου 7, Καλογιάννη 4, Παπανικολάου, Δεινοπούλου, Πιττάκη.

PRE GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ


Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, 12 μ.μ.: Ίκαροι - Ίκαρος Καλλιθέας (Μπήτης - Πουρσανίδης - Ταρενίδης, Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών)

Μ. Αλέξανδρος Εχεδώρου - Α.Ο.Σ. (Ντούρας - Κατρακάρης, Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών)

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.photodom.com


Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Φιλικό με Ελευθερούπολη


Τον Ορφέα Ελευθερούπολης (Γ' Εθνική) θα αντιμετωπίσει το Ρούπελ σήμερα το απόγευμα (6 μ.μ.) στο Σιδηρόκαστρο. Ο Κώστας Σίσκος θα κάνει διάφορες δοκιμές ενόψει και του αγώνα Κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ το επόμενο Σάββατο με την Α.Ε. Κομοτηνής.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Καμαράκης: "Να παίξουμε όμορφο μπάσκετ"


Στο τελικό στάδιο έχει μπει η προετοιμασία των Ικάρων για τον αγώνα Kυπέλλου Ελλάδας της Κυριακής με τον Ίκαρο Καλλιθέας στις Σέρρες.

Η αποστολή των Ικάρων κόντρα στο αθηναϊκό συγκρότημα της Α1 είναι δύσκολη, αλλά αυτό δεν αγχώνει παίκτες και τεχνική ηγεσία, αφού η μεθαυριανή αναμέτρηση θα αποτελέσει μια γιορτή για το σερραϊκό μπάσκετ και παράλληλα ένα γερό τεστ για τους γηπεδούχους ενόψει της πρεμιέρας της Α2.

Αγωνιστικά προβλήματα στους "κυανοκίτρινους" δεν υπάρχουν.

Καμαράκης: "Να παίξουμε όμορφο μπάσκετ"



* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χορταστικό ματς


Την ομάδα του κολεγίου Ανατόλια αντιμετώπισε χτες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη ο Ορφέας. Το φιλικό παιχνίδι διήρκεσε 45 αγωνιστικά λεπτά με τους προπονητές και των δύο ομάδων να κάνουν αρκετές αλλαγές.

Οι γηπεδούχοι κατέκτησαν τη νίκη με 92-86 στην αναμέτρηση που είχε σκορ και θέαμα.

Την Κυριακή στις 6 μ.μ. το σύνολο του Παναγιώτη Σπανού θα φιλοξενήσει το κλειστό γυμναστήριο του Νέου Σκοπού τους Τιτάνες Δράμας.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Και το τρέξιμο καλά κρατεί...


Με στόχο να βελτιώσει τις αδυναμίες που έδειξε η ομάδα του στα παιχνίδια με Πανσερραϊκό και Ορφέα Ν. Σκοπού, ο Κώστας Σίσκος δουλεύει σκληρά με τους παίκτες του, έτσι ώστε το Ρούπελ να δείξει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο στους επίσημους αγώνες.

Το σερραϊκό συγκρότημα ενδέχεται να διασταυρώσει τα ξίφη του με τον Ορφέα Ελευθερούπολης (Γ΄Εθνική) σε φιλική αναμέτρηση.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Συνεχίζεται το μοντάρισμα


Φυσιολογικά εξελίσσεται η προετοιμασία του Α.Ο.Σ. Ο Νίκος Κηρύκος έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές του στο "δέσιμο" του έμψυχου δυναμικού, προκειμένου η ομάδα του να είναι έτοιμη στην πρεμιέρα της Α2 (16/10, Α.Ο.Σ - ΠΑΟΚ Δυτικής Μακεδονίας). Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προπονήσεις λαμβάνουν μέρος αρκετές νεαρές αθλήτριες από τα τμήματα υποδομής.

Βέβαια πριν από τη διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, το "τριφύλλι" θα δώσει το "παρθενικό" του επίσημο παιχνίδι για τη φετινή σεζόν την προσεχή Κυριακή για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο Εχεδώρου. Οι "πράσινες" θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στις Θεσσαλονικιές και θα παλέψουν για την πρόκριση. Η αναμέτρηση θα λάβει χώρα στο κλειστό γυμναστήριο Καλοχωρίου.

Στη συνάντηση θα δώσει το "παρών" και η Μαρία Χωλοπούλου, αφού διευθετήθηκε το θέμα με την έκδοση του δελτίου της παίκτριας.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ (Α' ΦΑΣΗ - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Έχουν τον τρόπο τους


Στρατώνι - Ίκαροι: 68-70

Σε ακόμη ένα παιχνίδι κυπέλλου ακατάλληλο για καρδιακούς, οι "κυανοκίτρινοι" στάθηκαν πιο τυχεροί και πιο ψύχραιμοι από το Στρατώνι κατακτώντας τη νίκη και συνάμα την πρόκριση στη δεύτερη φάση του θεσμού.

PRE GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ



Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, 5 μ.μ.: Στρατώνι - Ίκαροι (Λαζαρίδης - Πολυχρονιάδης, Κύπελλο Ελλάδας)

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Σε ρυθμό ρελαντί ο Ορφέας

  







Ορφέας Ν. Σκοπού - Ρούπελ Σιδηροκάστρου: 69-38

Δεύτερο φιλικό παιχνίδι μέσα σε δυο μέρες έδωσε ο Ορφέας,  ο οποίος φιλοξένησε το Σιδηρόκαστρο. Οι  "ασπρόμαυροι" ,παρά την κούραση που είχαν από το ματς κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά, έφτασαν στο νικηφόρο αποτέλεσμα με χαρακτηριστική άνεση.

Από πλευράς γηπεδούχων ξεχώρισαν οι: Γεωργαντζάς (13 π.), Κατσικάς (10 π.), Σουτζόπουλος (13 π.), Ασημάκης 12 (π.), ενώ Τσινόπουλος και Γιαβρόπουλος διακρίθηκαν από την ομάδα του Κώστα Σίσκου.

Ο Ορφέας θα δώσει νέο φιλικό παιχνίδι την προσεχή Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη με το κολέγιο Ανατόλια.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΙ - ΟΦΗ

Συμεωνίδης: "Τα δώσαμε όλα"


Βλάχος: "Χάσαμε στις λεπτομέρειες"


Καμαράκης: "Οι παίκτες μου έδειξαν μεγάλη διάθεση και όρεξη"




Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ (Α' ΦΑΣΗ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Νικητές στο "θρίλερ"!

Παρελθόν ο Κακαρούδης


Ίκαροι - ΟΦΗ: 66-65

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι οι Ίκαροι κατέκτησαν τη νίκη κόντρα στον αξιόμαχο ΟΦΗ χάρη σε δύο εύστοχες βολές που σημείωσε ο Φίλιππος Συμεωνίδης 1 δευτερόλεπτο πριν την εκπνοή της αναμέτρησης, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στη δεύτερη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

PRE GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ


Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, 12 μ.μ.: Ίκαροι - ΟΦΗ (Σιμητόπουλος - Δεληγιαννίδης, Α' Φάση Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, 1η Αγωνιστική)

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κέρδισε τις εντυπώσεις



Ερμής Λαγκαδά - Ορφέας Ν. Σκοπού: 62-57

Καλή εμφάνιση, παρά την ήττα, πραγματοποίησε ο Ορφέας στο δυνατό φιλικό παιχνίδι με τον Ερμή Λαγκαδά (ομάδα Α2). Οι "ασπρόμαυροι" έφεραν τους Θεσσαλονικείς σε δύσκολη θέση στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, "ροκανίζοντας" διαφορά 10-12 πόντων (31-21 ημ., 50-38 γ' περίοδος), με τους Ασημάκη - Χατζηπέτρου να σηκώνουν το βάρος στην επίθεση.

Στο σημερινό αγώνα δεν έλαβε μέρος ο Παπούδας, ο οποίος έμεινε στις Σέρρες για προσωπικούς λόγους.

Αύριο στις 5 το απόγευμα το σύνολο του Παναγιώτη Σπανού θα φιλοξενήσει το Ρούπελ Σιδηροκάστρου.