Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Τον «εκτέλεσαν»

Απόλλων Καλαμαριάς - Ορφέας Ν. Σκοπού: 85-76

Αποχαιρέτισε την απευθείας άνοδο ο Ορφέας ύστερα από την αποψινή ήττα που υπέστη στη Θεσσαλονίκη από τον Απόλλων Καλαμαριάς σε συνδυασμό και με τη νίκη των Πεύκων μέσα στην Κομοτηνή.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Με το σπαθί του

Α.Ο.Σ - Τιτάνες Δράμας: 64-54

Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα ο Α.Ο.Σ κατάφερε να επιβληθεί των ισχυρών Τιτάνων εξασφαλίζοντας πανάξια την παραμονή στην κατηγορία.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Εύκολο απόγευμα

Ίκαροι - Ερμής Λαγκαδά: 91-68

Σχόλιο από serresbasket: Καλή εμφάνιση από πλευράς «κυανοκίτρινων» και άνετη επικράτηση κόντρα στον Λαγκαδά που παλεύει για την παραμονή. Η ομάδα του Στάθη Καμαράκη συνεχίζει τον αγώνα της για την κατάκτηση της τρίτης θέσης (ο έτερος διεκδικητής η ΑΕΚ κέρδισε τη Λευκάδα). Αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης θεατών σημειώθηκε στη σημερινή συνάντηση, αφού 150 φίλαθλοι με το ζόρι βρέθηκαν στο γήπεδο.

- Ο Μαργαρίτης αποχώρησε από το παρκέ στη διάρκεια της τρίτης περιόδου λόγω ημικρανίας, ενώ ο αρχηγός του σερραϊκού συγκροτήματος Κώστας Πεχλιβάνης δεν έδωσε το «παρών» στην αναμέτρηση λόγω αιφνίδιου σοβαρού προσωπικού προβλήματος.

* Η ελλιπής κάλυψη και του σημερινού εντός έδρας αγώνα των Ικάρων οφείλεται στους γνωστούς λόγους.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

PRE GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ

Σάββατο 28 Απριλίου, 5 μ.μ.: Ίκαροι - Ερμής Λαγκαδά (Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, Παφίλης - Ταρενίδης - Ευφραιμίδης)

Κυριακή 29 Απριλίου, 12 μ.μ.: Α.Ο.Σ - Τιτάνες Δράμας (Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, Τσόκολης - Παπαδόπουλος)

6 μ.μ.: Απόλλων Καλαμαριάς - Ορφέας Ν. Σκοπού (Γ' Εθνική Κατηγορία, Παπαδόπουλος - Παπαγερίδης)

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Με τον ίδιο ρυθμό

Πανέτοιμοι είναι οι Ίκαροι για το αυριανό εντός έδρας ματς με τον Ερμή Λαγκαδά. Οι «κυανοκίτρινοι» προέρχονται από τρεις συνεχόμενες επιτυχίες και θα προσπαθήσουν να διευρύνουν το νικηφόρο σερί τους προκειμένου να κάνουν το καλύτερο δυνατό φίνις στο πρωτάθλημα στοχεύοντας στην κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Ο Στάθης Καμαράκης θα έχει όλους τους αθλητές στη διάθεσή του.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο αγώνας της χρονιάς

Χαρακτήρα τελικού έχει λάβει για τον Α.Ο.Σ η συνάντηση της Κυριακής κόντρα στους Τιτάνες Δράμας. Οι «πράσινες» στο τελευταίο ματς της σεζόν θα παίξουν τα ρέστα τους προκειμένου να πάρουν τη νίκη και να παραμείνουν στην κατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση το σερραϊκό συγκρότημα θα περιμένει εντός έδρας ήττα της ΜΕΝΤ από την Κομοτηνή.

Το έργο της ομάδας του Νίκου Κηρύκου αναμένεται να είναι δύσκολο, αφού οι Τιτάνες διαθέτουν ένα πολύ αξιόλογο ρόστερ, αλλά το «τριφύλλι» θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στο παρκέ για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα.

Εννοείται ότι οι φίλαθλοι πρέπει να γεμίσουν το κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων την Κυριακή και να αποτελέσουν τον έκτο παίκτη του Α.Ο.Σ.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με κεκτημένη ταχύτητα

Ούριος άνεμος πνέει στις τάξεις του Ορφέα ύστερα από το θρίαμβο κόντρα στο Πευκοχώρι. Ενδεικτικό του καλού κλίματος που επικρατεί στους «ασπρόμαυρους» είναι και η γιορτή που στήθηκε το βράδυ της Τρίτης με μαγκάλι και κρεάτικα τιμώντας τους Γιώργηδες (με μια μέρα καθυστέρηση καθότι τη Δευτέρα η ομάδα είχε ρεπό) και αυτούς που είχαν γενέθλια.

Ο Ορφέας έχει μπροστά του το εκτός έδρας ματς της Κυριακής με τον Απόλλων Καλαμαριάς στο πλαίσιο της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Το σύνολο του Παναγιώτη Σπανού είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης, αλλά αυτό καλείται να το δείξει και στο παρκέ. 

Οι «ασπρόμαυροι» θα τα δώσουν όλα προκειμένου να εξασφαλίσουν τους 2 πολύτιμους βαθμούς και εφόσον τα Πεύκα «στραβοπατήσουν» στην Κομοτηνή, τότε το σερραϊκό συγκρότημα αυτομάτως θα βρεθεί στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Με εξαίρεση τον Κατσικά που αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατο, όλοι οι υπόλοιποι αθλητές του Ορφέα δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Ποιο ντέρμπι;

Ορφέας Ν. Σκοπού - Πευκοχώρι: 86-59

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν ο σημερινός αγώνας ανάμεσα στον Ορφέα και το Πευκοχώρι. Οι «ασπρόμαυροι» δίδαξαν μπάσκετ στους αντιπάλους τους, οι οποίοι έζησαν έναν εφιάλτη στο γήπεδο του Νέου Σκοπού.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Τελικός με Δράμα

Kομοτηνή - Α.Ο.Σ.: 71-48

Την ήττα γνώρισε ο Α.Ο.Σ στην Κομοτηνή από την τοπική ομάδα και πλέον το «τριφύλλι» καλείται στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος να κερδίσει στις Σέρρες τους ισχυρούς Τιτάνες Δράμας προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή.

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Στην Ελευσίνα μια φορά

Πανελευσινιακός - Ίκαροι: 76-89

Πραγματοποιώντας την καλύτερη τους φετινή εμφάνιση στο πρωτάθλημα οι Ίκαροι πέρασαν νικηφόρα από την έδρα της πρωτοπόρου Ελευσίνας παραμένοντας έτσι στο κόλπο της κατάληψης της τρίτης θέσης της Α2.

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ισχύς εν τη ενώσει για το Ειδικό Σχολείο Σερρών

Παλαίμαχοι Σερρών - Παλαίμαχοι Εθνικής Ελλάδος: 56-97

Μια ξεχωριστή μέρα ήταν η σημερινή για το κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, το οποίο έζησε μεγάλες στιγμές. 1100 και πλέον άτομα έδωσαν βροντερό «παρών» στο σπουδαίο φιλικό αγώνα ανάμεσα στους Παλαίμαχους των Σερρών και τους Παλαίμαχους της Εθνικής Ελλάδος, οι οποίοι έκαναν ό, τι καλύτερο μπορούσαν στο παρκέ προς τέρψη των θεατών αποσπώντας αμφότεροι θερμό χειροκρότημα.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΝΕΑ

Το Μπάσκετ κοντά στο Ειδικό Σχολείο Σερρών

Μια πολύ σπουδαία αθλητική εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο στις Σέρρες με τη διεξαγωγή ενός φιλανθρωπικού αγώνα μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων (7 μ.μ.) μεταξύ της Εθνικής Ελλάδος Παλαιμάχων και των Παλαιμάχων των Σερρών.

Στόχος αυτής της προσπάθειας αποτελεί η επαναλειτουργία της θεραπευτικής πισίνας του Ειδικού Σχολείου Σερρών.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλα για όλα

Συγκεντρώθηκαν ξανά στο κλειστό γυμναστήριο του Νέου Σκοπού χτες το απόγευμα οι παίκτες του Ορφέα και ο Παναγιώτης Σπανός ύστερα από τις ολιγοήμερες διακοπές του Πάσχα. Το πρωτάθλημα έχει μπει στην τελική ευθεία, με 3 αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωσή του.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν μπροστά τους το εντός έδρας ντέρμπι της Κυριακής με το Πευκοχώρι, παιχνίδι στο οποίο η νίκη αποτελεί μονόδρομο για το σερραϊκό συγκρότημα. Ο Ορφέας θα τα δώσει όλα για όλα στα τρία τελευταία ματς της φετινής διοργάνωσης προκειμένου να «κλειδώσει» την τρίτη θέση, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα οδηγήσει σε μπαράζ ανόδου, ελπίζοντας παράλληλα σε «στραβοπάτημα» των Πεύκων που θα δώσει τη δυνατότητα στο σύνολο του Παναγιώτη Σπανού να αναρριχηθεί στη δεύτερη προνομιούχο θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Διακοπές τέλος

Τέρμα το διάλειμμα για τους αθλητές των Ικάρων, οι οποίοι από χτες μπήκαν και πάλι σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τον Πανελευσινιακό το προσεχές Σάββατο.

Οι πρωτοπόροι της Α2 έχουν «σφραγίσει» την άνοδο στην Α1, αλλά παρόλα αυτά θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη κόντρα στη σερραϊκή ομάδα προκειμένου να «κλειδώσουν» και τον τίτλο του πρωταθλητή. 

Στον αντίποδα οι «κυανοκίτρινοι» έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία ύστερα από τις επιτυχίες στα ματς με τον Αρκαδικό και τον Απόλλων Πατρών αντίστοιχα, θα κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν για να φύγουν με το διπλό και να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για την κατάληψη της τρίτης θέσης.

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΕΥΧΕΣ

Καλό Πάσχα

Το serresbasket εύχεται Καλή Ανάσταση με Υγεία και Χαρά σε όλους τους επισκέπτες του.

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Τον «σταύρωσαν»

 

Μαντουλίδης - Ορφέας Ν. Σκοπού: 76-74

Απροσδόκητη ήττα υπέστη απόψε στη Θεσσαλονίκη ο Ορφέας από τον Μαντουλίδη στην παράταση. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν φρικτά παράπονα από τους διαιτητές του αγώνα (Θωμόπουλος - Φακίτσας) για τις υποδείξεις τους τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στο εξτρά πεντάλεπτο του παιχνιδιού. Η σερραϊκή ομάδα ύστερα από το σημερινό αρνητικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη των Πεύκων ισοβαθμεί με τη Δόξα στη δεύτερη θέση, αλλά υστερεί στη διαφορά πόντων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ, ΘΕΣΕΙΣ 1-6)

Πανηγύρια στην Καβάλα

Η Αγία Βαρβάρα στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Α' Κατηγορία της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ύστερα από τη νίκη που σημείωσε επί της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης εξασφαλίζοντας την άνοδο στη Γ' Εθνική.

Σχόλιο από serresbasket: Και του χρόνου με υγεία. Πανσερραϊκός και Ρούπελ Σιδηροκάστρου περιορίσθηκαν στο ρόλο του κομπάρσου. Μακάρι στο επόμενο πρωτάθλημα οι σερραϊκές ομάδες να έχουν μια καλύτερη πορεία στη διοργάνωση.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: 83-46

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: 20-0 α.α.

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ: 20-0 α.α.


ΤΕΛΙΚΗ BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 19

ΕΘΝΙΚΟΣ 19

ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ 13*

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 13*

ΚΟΜΟΤΗΝΗ 12*

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 10*

* ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ.

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Ένας και να «καίει»

Ίκαροι - Απόλλων Πατρών: 69-68

Σχόλιο από serresbasket: Σπουδαία νίκη για τους Ικάρους. Για 35 λεπτά η αναμέτρηση εξελισσόταν σε υγιεινό περίπατο για τους «κυανοκίτρινους», οι οποίοι στις αρχές της τρίτης περιόδου προηγήθηκαν με 17 πόντους κόντρα στους Πατρινούς που ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα οι γηπεδούχοι εγκλωβίσθηκαν στο μονοδιάστατο τρόπο του παιχνιδιού τους στο παρκέ και ο Απόλλωνας έχοντας χείρα βοηθείας από τους διαιτητές έφερε το ματς στον πόντο. Τέλος καλό, όλα καλά για τον Στάθη Καμαράκη και τους αθλητές του, οι οποίοι θα κάνουν χαρούμενο Πάσχα.

Η κατά κάποιο τρόπο κάλυψη της συνάντησης έγινε εκ νέου από την κερκίδα του κλειστού γυμναστηρίου της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων. Ο νοών νοείτω. Ακόμη μια φορά...«εύγε».

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Ήττες στα χαρτιά για Πανσερραϊκό και Σιδηρόκαστρο


Δεν θα αγωνισθούν τελικά Πανσερραϊκός και Ρούπελ Σιδηρόκαστρου κόντρα σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Α.Ε. Κομοτηνής αντίστοιχα ύστερα από την απόφαση που έλαβαν αμφότερα τα σωματεία να μην μετακινηθούν εκτός έδρας.

Ως εκ τούτου οι δύο σερραϊκές ομάδες χάνουν τα παιχνίδια στα χαρτιά με σκορ 20-0 και μηδενίζονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι Ρούπελ και Πανσερραϊκός ύστερα από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη θα δώσουν επίσημο παιχνίδι την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2012-13).

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Να μη πέφτει καρφίτσα

Ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί αύριο στην πόλη των Σερρών ανάμεσα στους Ικάρους και τον Απόλλων Πατρών. Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, με τους «κυανοκίτρινους» να παλεύουν για την κατάκτηση της τρίτης θέσης και τους Πελοποννήσιους να βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στην Α1.

Ο κόσμος καλείται να δώσει βροντερό «παρών» στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων και να στηρίξει το σύνολο του Στάθη Καμαράκη στην αναμέτρηση με τον πλέον ιστορικό σύλλογο της Α2.

Στα αγωνιστικά νέα οι Ίκαροι θα παραταχθούν στο παρκέ πάνοπλοι.

Σχόλιο από serresbasket: Ελπίζω όσο αφορά τη δημοσιογραφική κάλυψη να μην έχουμε πάλι «κυνήγι μαγισσών».

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρατούν χαμηλούς τόνους

Επιτέλους αγωνιστική δράση για τον Ορφέα, ο οποίος μετά από 2 εβδομάδες θα δώσει και πάλι επίσημο παιχνίδι. Οι «ασπρόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή την νεανική ομάδα του Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη στοχεύοντας αποκλειστικά και μόνο στην κατάκτηση της νίκης. 

Το σύνολο του Παναγιώτη Σπανού ύστερα από την ήττα των Πεύκων στη Δράμα αναρριχήθηκε στη δεύτερη προνομιούχο θέση και κρατά την τύχη στα χέρια του αναφορικά με την άνοδο στη Β' Εθνική. Πάντως στον Ορφέα αποφεύγουν τα πολλά λόγια, βλέποντας την κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά.

Στα αγωνιστικά νέα ο Χατζηπέτρου θα δοκιμάσει σήμερα να τρέξει και μέχρι αύριο θα φανεί κατά πόσο ο σέντερ της σερραϊκής ομάδας θα παίξει κόντρα στον Μαντουλίδη.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο

Α.Ο.Σ - ΜΕΝΤ: 52-56

Ματς βγαλμένο από σενάριο επιστημονικής φαντασίας ήταν αυτό ανάμεσα στον Α.Ο.Σ και τη ΜΕΝΤ. Το «τριφύλλλι» γνώρισε την ήττα από τις Θεσσαλονικιές, οι οποίες πήραν τους δυο πολύτιμους βαθμούς της νίκης με 3 (!) αθλήτριες στο παρκέ.