Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

A2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Λέσχη Φίλων Ικάρων;

Την ερχόμενη Τετάρτη 6 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στα χρονικά ανοικτή συνέλευση των Ικάρων με την διοίκηση της ομάδας να κάνει άνοιγμα προς τον φίλαθλο κόσμο των Σερρών, ούτως ώστε οι «κυανοκίτρινοι» να λειτουργήσουν στα πρότυπα λαϊκής βάσης. Το γεγονός αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος των Ικάρων, κ. Αθανασιάδης με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σερρών.

Σχόλιο από serresbasket: Είναι γνωστό τοις πάσι ότι βασικός χρηματοδότης των Ικάρων τα τελευταία χρόνια είναι ο κ. Αθανασιάδης. Το όραμα του Προέδρου για μια λέσχη φίλων Ικάρων έχει βάση αφού και οι αντοχές έχουν τα όριά τους, αλλά το θέμα είναι ότι τέτοιου είδους εγχειρήματα εν μέσω κρίσης δεν είναι ελκυστικά. 

Συν τοις άλλοις, ο μπασκετικός φίλαθλος κόσμος των Σερρών είναι συγκεκριμένος. Οι ισχυροί επιχειρηματίες της πόλης από την πλευρά τους έχουν γυρίσει την πλάτη στην ομάδα, ενώ ο Δήμος Σερρών αρκείται απλά σε τιμητικές πλακέτες. Πάντως η συνέλευση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Διαζύγιο Ρούπελ - Σίσκου;

Χωρίζουν κατά τα φαινόμενα οι δρόμοι του Ρούπελ και του Κώστα Σίσκου. Ο νεαρός τεχνικός είχε συζητήσεις με τους διοικούντες της ομάδας, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της παραμονής του  για ακόμη μια χρονιά στον πάγκο του Σιδηροκάστρου. Υπάρχει το ενδεχόμενο ο Σίσκος να συνεχίσει ως προπονητής μόνο στα τμήματα υποδομής του Ρούπελ.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος εποχής για Σπανό και Ορφέα!

Παρελθόν αποτελεί από τον Ορφέα Νέου Σκοπού ο Παναγιώτης Σπανός. Το παιχνίδι μπαράζ της περασμένης Κυριακής κόντρα στο Ανατόλια αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» του 35 χρονου προπονητή ύστερα από 4 χρόνια παρουσίας του στον πάγκο των «ασπρόμαυρων».

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΡΑΖ)

Γιατί ρε Ορφέα;


Ανατόλια - Ορφέας Ν. Σκοπού: 59-58

Το πικρό ποτήρι της ήττας γεύτηκε ο Ορφέας στον αγώνα μπαράζ πιθανής ανόδου στη Β' Εθνική με αντίπαλο το κολέγιο Ανατόλια. Το ματς εξελίχθηκε σε «θρίλερ», με τους «ασπρόμαυρους» να δέχονται «φαρμακερό» καλάθι στην εκπνοή.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος

Πανερυθραϊκός - Ίκαροι: 69-85

Μεγάλοι κερδισμένοι της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 αναδείχθηκαν οι «κυανοκίτρινοι», οι οποίοι στην αναμέτρηση με τον Πανερυθραϊκό έπραξαν το καθήκον τους πετυχαίνοντας την έκτη συνεχόμενη νίκη, ενώ ταυτόχρονα «σκαρφάλωσαν» στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενοι την τριπλή ισοβαθμία που προέκυψε μεταξύ Απόλλων Πατρών, Ικάρων και ΑΕΚ, ύστερα από την ήττα των Πατρινών από τον ΟΦΗ. Οι «κυανοκίτρινοι» πλέον θα αναμένουν με αγωνία τα ευχάριστα νέα για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση της Α1, από την οποία κακώς απείχαν φέτος εξαιτίας της άδικης απόφασης του ΕΣΑΚΕ σε σύμπραξη με την ΕΟΚ.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

PRE-GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ

Σάββατο 19 Μαΐου, 5 μ.μ.: Πανερυθραϊκός - Ίκαροι (A2 Eθνική Κατηγορία Ανδρών, Αναστόπουλος-Ξάνθος-Τσώνος)

Κυριακή 20 Μαΐου, 6 μ.μ.: Ανατόλια - Ορφέας Ν. Σκοπού (Γ' Εθνική Κατηγορία Αγώνας Μπαράζ, [Κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς])

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

«Δυναμιτίζει το κλίμα η ΑΕΚ»

Ομαλά εξελίσσεται η προετοιμασία των Ικάρων ενόψει του κρίσιμου εκτός έδρας παιχνιδιού του Σαββάτου με τον Πανερυθραϊκό. Η ομάδα του Στάθη Καμαράκη προέρχεται από ένα καλό σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων δίνοντας τον νυν υπέρ πάντων αγών για την κατάληψη της τρίτης θέσης που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει στην Α1.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η «μάχη» του Κιλκίς



Όλα για όλα θα τα παίξει ο Ορφέας Νέου Σκοπού στον αγώνα μπαράζ ενδεχόμενης ανόδου στη Β' Εθνική κόντρα στο κολέγιο Ανατόλια. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι καλούνται να δείξουν την ποιότητα που έχουν ως ομάδα στο παρκέ και να επικρατήσουν των Θεσσαλονικέων. 

Το σπουδαίο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς (ουδέτερη έδρα- ώρα έναρξης 6 μ.μ.) και είναι σίγουρο ότι ο Παναγιώτης Σπανός και οι παίκτες του θα έχουν στον πλευρό τους τον κόσμο του Ορφέα.


Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Νίκησε και περιμένει

Ορφέας Ν. Σκοπού - Ελευθερούπολη: 83-69

Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση-κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο- ο Ορφέας επικράτησε εύκολα της Ελευθερούπολης στο κλειστό γυμναστήριο του Νέου Σκοπού στο πλαίσιο της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Αγγαρεία...

Ίκαροι - Ερμής/Περάματος: 89-84

Σχόλιο από serresbasket: Μεταξύ συγγενών και φίλων διεξήχθη το σημερινό τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι των Ικάρων για τη φετινή σεζόν. Οι «κυανοκίτρινοι» κέρδισαν το «καταδικασμένο» Πέραμα, αλλά κάθε άλλο παρά ικανοποίησαν με την εμφάνισή τους, τους 100 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Το serresbasket ακόμη μια φορά ζητά συγνώμη από τους επισκέπτες του για την ελλιπή κάλυψη του αγώνα, αλλά όπως πληροφορηθήκαμε λίγο πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης κατόπιν εντολής του Προέδρου των Ικάρων και απόφασης της διοίκησης του σερραϊκού συλλόγου δεν δύναται να είμαστε κοντά στην ομάδα. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...


PRE-GAME

Λίγο πριν το τζάμπολ

Σάββατο 12 Μαΐου, 5 μ.μ.: Ίκαροι - Ερμής/Περάματος (Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, Μήτσιου-Θεοδώρου-Τσίμα)

6 μ.μ.: Ορφέας Ν. Σκοπού - Ελευθερούπολη (Γ' Εθνική Κατηγορία, Ρούκας - Ντούρας)

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τελευταίο χειροκρότημα

Την τελευταία τους «παράσταση» μπροστά στο σερραϊκό κοινό για τη φετινή αγωνιστική περίοδο θα δώσουν αύριο το απόγευμα οι Ίκαροι, οι οποίοι θα φιλοξενήσουν το Πέραμα.

Η ψυχολογία στις τάξεις της ομάδας είναι εξαιρετική και οι «κυανοκίτρινοι» θα προσπαθήσουν να διευρύνουν ακόμη περισσότερο το νικηφόρο σερί τους στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος (με Πέραμα εντός και Πανερυθραϊκό εκτός), προκειμένου να πετύχουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα εκμεταλλευόμενοι και ενδεχόμενη «γκέλα» της ΑΕΚ εξασφαλίζοντας έτσι αυτομάτως την τρίτη θέση της Α2.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέφτει η αυλαία

Ένα παιχνίδι απέμεινε για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής. Ο Ορφέας θα φιλοξενήσει στο Νέο Σκοπό την Ελευθερούπολη στοχεύοντας στην κατάκτηση της νίκης, προκειμένου εν συνεχεία να ετοιμασθεί για τον αγώνα μπαράζ με την ομάδα που θα καταλάβει την τρίτη θέση στον πρώτο όμιλο του Βορρά.

Βέβαια, η συμμετοχή των «ασπρόμαυρων» στο μπαράζ δεν προεξοφλεί την άνοδό τους στη Β' Εθνική. Γι' αυτόν το λόγο ο Πρόεδρος του Ορφέα, κ. Γκαβανόζης, βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ανοιχτή επικοινωνία με ομολόγους του από άλλα σωματεία θέλοντας να στηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρόταση που υπέβαλλε την περασμένη εβδομάδα στην ΕΟΚ σχετικά με τον «χάρτη» της Β' Εθνικής την επόμενη σεζόν.

Να σημειωθεί ότι το ματς των «ασπρόμαυρων» με την Ελευθερούπολη θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 6 μ.μ.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Πρόταση Ορφέα στην ΕΟΚ



Επιστολή στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης απέστειλε ο Πρόεδρος του Ορφέα Νέου Σκοπού, κ. Γκαβανόζης καταθέτοντας τις απόψεις του σχετικά με τη διοργάνωση του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής της επόμενης σεζόν. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ



Τουρνουά μπάσκετ για αγόρια και κορίτσια

Ο Δήμος Σερρών με την συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης διοργανώνουν για 17η συνεχή χρονιά, τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10 έως 17 ετών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στην πλατεία Ελευθερίας.

A2 EΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Συμεωνίδης: «Ευχαριστημένοι με τον εαυτό μας ό,τι και αν καταφέρουμε»

Mια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ (www.psak.gr) ο αθλητής των Ικάρων, Φίλιππός Συμεωνίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο κλείσιμο της σεζόν και στο όνειρο της Α1. Η συνέντευξη αναλυτικά έχει ως εξής: