Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

«Φρένο» στις εξελίξεις



Το «θολό» τοπίο που επικρατεί σχετικά με τη συμμετοχή των Ικάρων είτε στην Α2, είτε στην Α1 έχει επηρεάσει και το σχεδιασμό του Πανσερραϊκού. Επαφές με προπονητή έχουν  γίνει, ενώ κυκλοφόρησαν στην «πιάτσα» και ονόματα πιθανών μεταγραφικών στόχων για τα «λιοντάρια», δίχως όμως να έχουν παρθεί από πλευράς διοίκησης οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της σερραϊκής ομάδας.


Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Θα αναγεννηθεί;

Η αποχώρηση της Ηράκλειας από το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ την περσινή αγωνιστική περίοδο στενοχώρησε τους υγιώς σκεπτόμενους φίλους τους αθλήματος και αποτέλεσε πλήγμα στο γόητρο του σερραϊκού μπάσκετ. Μια ομάδα που έχει ως έδρα ένα γήπεδο «στολίδι», μη έχοντας όμως την απαιτούμενη στήριξη από τους τοπικούς φορείς, επιχειρηματίες και από τον κόσμο της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του serresbasket γίνεται προσπάθεια από ορισμένα άτομα να επαναφέρουν στη ζωή την Ηράκλεια και οι «κόκκινοι» να αποτελέσουν τον τρίτο εκπρόσωπο της σερραϊκής καλαθοσφαίρισης στο τοπικό πρωτάθλημα μαζί με το Σιδηρόκαστρο και τον Πανσερραϊκό.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Κούνησαν μαντίλι












Παρελθόν αποτελούν από τους Ικάρους ο Βαγγέλης Μαργαρίτης και ο Γιώργος Θεοδωράκος. Αμφότεροι οι καλαθοσφαιριστές που εκπροσωπούνται από τον ίδιο μάνατζερ υπέγραψαν στον ΠΑΟΚ. Το κενό που δημιουργείται ειδικά στη θέση ''4'' μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Μαργαρίτη είναι μεγάλο, αφού ο 29 χρονος πάουερ-φόργουορντ ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της περσινής πορείας των «κυανοκίτρινων» στο πρωτάθλημα της Α2.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Αλχημείες»...

Άλλαξε ο μπασκετικός χάρτης στον όμιλο του Βορρά της Α2 γυναικών σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η ΕΟΚ. Συγκεκριμένα, βάσει και της προκήρυξης που εξεδόθη, ο βόρειος όμιλος της κατηγορίας διαιρείται σε δύο υποομίλους με τον Α.Ο.Σ να τοποθετείται στον δεύτερο υποόμιλο μαζί με άλλες 6 ομάδες (Ηρακλής, Πυλαία, Καβάλα, Τιτάνες Δράμας, Κομοτηνή και Παναθλητικός Συκέων).

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την έκτη και την έβδομη θέση αντίστοιχα στους δύο υποομίλους υποβιβάζονται στο τοπικό πρωτάθλημα, ενώ θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης μεταξύ των ομάδων που θα πάρουν την 4η και 5η θέση στους δύο υποομίλους για τον καθορισμό σειράς τυχόν υποβιβασμού.

Όσο αφορά την άνοδο στην Α1 θα πραγματοποιηθεί αγώνας κατάταξης μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση κάθε υποομίλου, ενώ θα γίνει και αγώνας μπαράζ ανόδου μεταξύ του ηττημένου και της ομάδας που θα καταλάβει τη δεύτερη θέση στον όμιλο του Νότου.

Τη σεζόν 2013-14 ο όμιλος του Βορρά θα είναι και πάλι ενιαίος με τη συμμετοχή 10 ομάδων.

Το φετινό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 4 Νοεμβρίου. Η κλήρωση για τους υποομίλους του Βορρά θα λάβει χώρα στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΓ Μίκρας στη Θεσσαλονίκη στις 28 Αυγούστου (1 μ.μ.).


Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Κουραστική αναμονή


Μεγάλη στασιμότητα επικρατεί στους Ικάρους, αναφορικά με το σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Οι διοικούντες των «κυανοκίτρινων» περιμένουν εναγωνίως το θέμα των αδειοδοτήσεων των συλλόγων που θα αγωνισθούν στην Α1 ελπίζοντας από την πλευρά τους ότι κάποιο σωματείο δεν θα καταφέρει να πάρει το πράσινο «φως» και ως εκ τούτου οι Ίκαροι θα έχουν το δικαίωμα να δώσουν το «παρών» στην υψηλότερη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία τους. 

Το θέμα όμως είναι ότι ο καιρός περνάει και ζητήματα όπως αυτό του προπονητή και των παικτών παραμένουν στον «πάγο». Την ίδια ώρα αθλητές των Ικάρων έχουν προτάσεις από άλλες ομάδες, με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη να βρίσκεται κοντά στον ΠΑΟΚ.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανανεώσεις και μεταγραφές

Μετά τις αποχωρήσεις παικτών ήρθαν και οι ανανεώσεις στον Ορφέα, με τους Γεωργαντζά, Σουλούγκα και Κατσικά να παραμένουν στο δυναμικό των «ασπρόμαυρων» για ακόμη μια χρονιά. Ο Φώτης Κοκολιός θα δώσει τόπο στα νιάτα προωθώντας στην ανδρική ομάδα κάποιους νεαρούς αθλητές από τα τμήματα υποδομής.

Επίσης, ο Ορφέας κινείται για την απόκτηση σέντερ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει πλούσιες παραστάσεις από πρωταθλήματα υψηλότερων κατηγοριών, το όνομα όμως του οποίου δεν έχει διαρρεύσει για ευνόητους λόγους.

Τέλος, Κούτρης, Παπούδας και Καραμπατζιάκης αναμένεται να αποχαιρετίσουν τον Ορφέα, με τους δύο πρώτους να σκέφτονται σοβαρά την αποχώρησή τους από την ενεργό δράση. Το θέμα του Ασημάκη παραμένει ανοικτό με τις πιθανότητες όμως παραμονής του ικανού φόργουορντ στους «ασπρόμαυρους» να είναι λίγες.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Ghostbusters

Μια συνέντευξη του παράγοντα των Ικάρων, κ. Παναγιώτου κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο. Μια συνέντευξη που χαρακτηρίζεται ως «εφ' όλης της ύλης», με το άτομο όμως που απέσπασε τις δηλώσεις από τον κ. Παναγιώτου και το μέσο ενημέρωσης (κατά πάσα πιθανότητα σερραϊκό) να είναι ο άγνωστος «Χ». Υπάρχουν φαντάσματα στις Σέρρες;

http://youtu.be/m9We2XsVZfc


Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σε άλλες πολιτείες η Τόγα

Δεν θα συνεχίσει την καριέρα της στον Α.Ο.Σ η Πετρούλα Τόγα. Η αθλήτρια του Ρούπελ Σιδηροκάστρου που τα τελευταία χρόνια έπαιζε ως δανεική στο «τριφύλλι» αποφάσισε να αλλάξει περιβάλλον ενισχύοντας τους Τιτάνες Δράμας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dramabasket.blogspot.com

*ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: Α.Ο.ΣΕΡΡΩΝ!!! (facebook group)




Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Κύμα» αποχωρήσεων

Με τον Φώτη Κοκολιό πορεύεται πλέον ο Ορφέας Νέου Σκοπού. Ο νέος τεχνικός των «ασπρόμαυρων» έχει όρεξη για δουλειά και κάνει το σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν ποντάροντας σε έναν κορμό 7-8 παικτών.

Σε αυτόν τον κορμό όμως δεν θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι: Σουτζόπουλος, Λαφτσής, Παπαδόπουλος και Ιακωβίδης, οι οποίοι θα συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους, ενώ μακριά από τους «ασπρόμαυρους» φαίνεται να βρίσκεται και ο Ασημάκης, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχθηκε προτάσεις από το Αγρίνιο, τη Ζάκυνθο και τη ΜΕΝΤ. Επίσης, αμφίβολη είναι η παρουσία του Στράτου Χατζηπέτρου, ο οποίος καλείται να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία (έληξε η αναβολή του).

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γύρισε σελίδα με Κοκολιό

Ο Φώτης Κοκολιός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ορφέα Νέου Σκοπού ύστερα από την αποχώρηση του Παναγιώτη Σπανού από τους «ασπρόμαυρους». Ο κ. Κοκολιός κατά το παρελθόν κάθισε στον πάγκο του Πανσερραϊκού στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, διετέλεσε βοηθός προπονητή στο πλευρό του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη στην ομάδα των Ικάρων, ενώ για κάποιους αγώνες είχε το γενικό πρόσταγμα των «κυανοκίτρινων». Άξιο αναφοράς και η θητεία του στα τμήματα υποδομής του σερραϊκού μπάσκετ.

Στατιστικά στοιχεία Φώτη Κοκολιού:

Σεζόν 2006-07 (Πανσερραϊκός - Α' ΕΚΑΣΑΜΑΘ): 16 νίκες - 6 ήττες στο πρωτάθλημα (3η θέση σε ισοβαθμία με την Αγία Βαρβάρα). 1 ήττα στο κύπελλο (αποκλεισμός).

Σεζόν 2010-11 (Ίκαροι - Α2 Εθνική): 4 νίκες - 2 ήττες (3η θέση στο πρωτάθλημα).

Οι ανακοινώσεις του Ορφέα για τη λύση της συνεργασίας με τον Παναγιώτη Σπανό και την πρόσληψη του Φώτη Κοκολιού έχουν ως εξής:

«Ο Ορφέας Νέου Σκοπού ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Π. Σπανό και τον ευχαριστεί θερμά για την πολυετή προσφορά του στον σύλλογο».

«Ο Ορφέας Νέου Σκοπού ανακοινώνει την συνεργασία του με τον Φώτη Κοκολιό ο οποίος αναλαμβάνει χρέη προπονητή της ανδρικής ομάδας» .


* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Τίποτα δεν έχει αλλάξει...


«Ανομβρία» επικρατεί στις τάξεις του Πανσερραϊκού με τις εξελίξεις να παραμένουν «παγωμένες». Ουδείς γνωρίζει τι μέλει γενέσθαι ενόψει της νέας σεζόν και οποιαδήποτε πρόοδος στα θέματα της ομάδας ίσως σημειωθεί από τον επόμενο μήνα.