Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΝΕΑ

Streetball και Τουρνουά Green Basket στα Γερακίνεια

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο στη Νιγρίτα στα πλαίσια των «Γερακινείων».

Συγκεκριμένα, αύριο 31 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα θα στηθούν μπασκέτες για Streetball στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας, ενώ θα διεξαχθούν και διαγωνισμοί τριπόντων και ελεύθερων βολών. Επίσης, θα μοιρασθούν δώρα από την Εθνική Ελλάδος, την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και από άλλους συλλόγους της Α1.

Το Σάββατο 1η του μηνός θα λάβει χώρα το τουρνουά Green Basket Παίδων στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής (ώρα έναρξης στις 10 π.μ.) Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος οι Ίκαροι, ο Πανσερραϊκός, η Α.Ε.Σ, το Ρούπελ Σιδηροκάστρου, ο Ορφέας Ν. Σκοπού, οι Τιτάνες Δράμας, η Ασπίδα Ξάνθης και ο Αστέρας Καβάλας.

Συνδιοργάνωση: Ίκαροι Σερρών - Δήμος Βισαλτίας

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Πανσερραϊκό κάλεσμα

Χτες βράδυ έλαβε χώρα το διοικητικό συμβούλιο των Ικάρων, από το οποίο προέκυψαν κάποια σπουδαία νέα.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πρεμιέρα στο «σπίτι» του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 των γυναικών (Όμιλος Βορρά). Όπως είναι γνωστό ο Α.Ο.Σ φέτος θα λάβει μέρος στον δεύτερο υποόμιλο του βορείου ομίλου της κατηγορίας. Το «τριφύλλι» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα υποδεχθεί την Πυλαία στις 4 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεκίνημα με Ελευθερούπολη

Την Ελευθερούπολη θα φιλοξενήσει ο Ορφέας στον Νέο Σκοπό στις 7 Οκτωβρίου στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» ξεκίνησε χτες υπό τις οδηγίες του Φώτη Κοκολιού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Γ' Εθνικής έχει ως εξής:

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Ιδιάζουσες συνθήκες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στις 7 η πρώτη συγκέντρωση των Ικάρων ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Το «παρών» στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων έδωσε ο Πρόεδρος των «κυανοκίτρινων», κ. Αθανασιάδης, ο οποίος είχε στο πλευρό του και ορισμένα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, το προπονητικό τιμ Καμαρακάκης-Ποργιόπουλος, και όλοι οι καλαθοσφαιριστές που ήταν στο περσινό ρόστερ της σερραϊκής ομάδας (πλην των Μαργαρίτη-Θεοδωράκου που αμφότεροι πήγαν στον ΠΑΟΚ και του Τεβετζίδη που συνεχίζει την καριέρα του στον Ορφέα Ν. Σκοπού).

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με Ηρακλή στο Κύπελλο

Με τον Ηρακλή θα κοντραρισθεί ο Α.Ο.Σ στο πρώτο επίσημο ματς της νέας αγωνιστικής περιόδου και συγκεκριμένα για το θεσμό του Κυπέλλου. Οι «πράσινες» θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ εφόσον περάσουν το εμπόδιο του Ηρακλή τότε θα αντιμετωπίσουν στις Σέρρες είτε την Ολύμπια Λάρισας, είτε την Κομοτηνή μια εβδομάδα αργότερα.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Πρεμιέρα στις Σέρρες

Τον «νεοφώτιστο» Φιλαθλητικό από την Αθήνα θα υποδεχθούν στις 13 Οκτωβρίου στις Σέρρες οι Ίκαροι στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος ύστερα από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στην πρωτεύουσα.

Όσο αφορά το θεσμό του Κυπέλλου, οι «κυανοκίτρινοι» θα παίξουν εκτός έδρας με τη Νίκη Βόλου για την πρώτη φάση της διοργάνωσης (15/9), ενώ στην περίπτωση που η σερραϊκή ομάδα προκριθεί τότε θα φιλοξενήσει στις 19 Σεπτεμβρίου είτε τη Δόξα Λευκάδας, είτε το Λαύριο για τη δεύτερη φάση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Α2 έχει ως εξής:

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ


Ξεκίνημα τη Δευτέρα

Λίγες ακόμη μέρες διακοπών απέμειναν στους αθλητές του Ορφέα, αφού τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση των «ασπρόμαυρων» παρόντος του καινούργιου προπονητή Φώτη Κοκολιού. Το «παρών» στην προπόνηση θα δώσει και ο Ηλίας Τεβετζίδης το μοναδικό νέο απόκτημα του σερραϊκού συγκροτήματος αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Ορφέα θα δοκιμαστούν 2-3 νεαροί αθλητές με την ελπίδα να αποδειχθούν «λαχεία».

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Ελλάς το «μεγαλείο» σου...

Με το ελληνικό μπάσκετ να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα η αταξία καλά κρατεί. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ από Αθήνα ούτε κατά τη σημερινή συνεδρίαση η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε το ΟΚ στα 8 σωματεία της Α1 που δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους δίνοντας τους ανεπίσημη παράταση μέχρι το τέλος του μήνα. Να σημειωθεί ότι η ΕΕΑ θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή, αλλά έως τότε κάποια σωματεία δεν θα έχουν προλάβει να διευθετήσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις τους.

Δυστυχώς, για ακόμη μια χρονιά το ελληνικό μπάσκετ βιώνει «μεγάλες» στιγμές.

Όσο αφορά την ομάδα των Ικάρων που παρακολουθεί το όλο θέμα με μεγάλο ενδιαφέρον θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συγκέντρωση την ερχόμενη Δευτέρα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στασιμότητα

Τα πλάνα του ενόψει της νέας σεζόν καταστρώνει ο Νίκος Κηρύκος, δίχως όμως να έχει προκύψει ακόμη κάτι όσο αφορά τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας. Η Τόγα αποτελεί παρελθόν από το «τριφύλλι», ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει η παραμονή ή όχι της Ουζούνη στις «πράσινες». Η προετοιμασία του Α.Ο.Σ θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτέμβρη.

Στα υπόλοιπα νέα, ως σημαντική εξέλιξη μπορεί να θεωρηθεί η ενασχόληση νέων ατόμων με τα κοινά του συλλόγου, με το Δ.Σ. του Α.Ο.Σ να ενισχύεται σημαντικά (εντός των προσεχών ημερών θα σας ενημερώσουμε επακριβώς επί του θέματος).

Τέλος, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση για τις αθλήτριες των τμημάτων υποδομής, στα οποία οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» έχουν δώσει προτεραιότητα.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ


Τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα η υπόθεση της ενδεχόμενης συμμετοχής των Ικάρων στην Α1. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα επανεξετάσει τους φακέλους των 8 συλλόγων της μεγάλης κατηγορίας για τους οποίους δεν έχει «ανάψει» το πράσινο φως και το αργότερο μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να γνωστοποιήσει τις τελικές της αποφάσεις (την Τρίτη λήγει η παράταση που δόθηκε στα σωματεία για την κατάθεση των συμπληρωματικών εγγράφων).

Οι «κυανοκίτρινοι» ελπίζουν να ακούσουν ευχάριστα νέα από την Αθήνα και το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Από εκεί και πέρα βέβαια σε περίπτωση που η σερραϊκή ομάδα αγωνισθεί στην Α2 η διοίκηση καλείται να ασχοληθεί άμεσα με κάποια σημαντικά ζητήματα (μεταγραφικά κλπ) προκειμένου οι Ίκαροι να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και ελκυστικοί στο παρκέ.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Της αναδιάρθρωσης...

«Παράθυρο» ανοικτό για την διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ είτε σε μία είτε σε δύο κατηγορίες (σε 2 ομίλους) άφησε η Ένωση βάσει της προκήρυξης που εξέδωσε. Συγκεκριμένα εάν τα  σωματεία που δηλώσουν συμμετοχή στην κατηγορία Β ΑΝΔΡΩΝ είναι πέντε και περισσότερα  τότε  η  κατηγορία  Α  ΑΝΔΡΩΝ θα διεξαχθεί με τα σωματεία:

  1.   Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
  2.    Μ.Γ.Σ. «ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ»
  3.   Α.Γ.Σ. «ΡΟΥΠΕΛ» ΣΙΔΗΡ/ΣΤΡΟΥ
  4.    Μ.Γ.Σ. Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
  5.   Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
  6.    Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ
  7.   Α.Ο. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
  8.    Γ.Σ. ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
  9.   ΓΑΣ  «ΑΡΙΩΝ» ΞΑΝΘΗΣ
 10.    Γ.Α.Σ. «ΘΥΕΛΛΑ» ΦΕΡΩΝ
 11.   ΑΣΠΙΣ  ΑΠΣ  ΞΑΝΘΗΣ
 12.    ΔΟΞΑΤΟ ΑΕ ΔΡΑΜΑΣ

Στην περίπτωση όμως που τα σωματεία που δηλώσουν συμμετοχή στην Β κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ είναι μέχρι και τέσσερα (4), τότε θα γίνει πρωτάθλημα Ανδρών σε μία κατηγορία. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να έχει στο δυναμικό της μάξιμουμ 5 καλαθοσφαιριστές 30+.

Όπως και να' χει το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 του επόμενου μήνα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση έλαβε απόφαση για την αναδιάρθρωση των ανδρικών πρωταθλημάτων κι έτσι από τη σεζόν 2013-14 θα σχηματισθούν δύο κατηγορίες, η Α1 και η Α2 αντίστοιχα. Η Α1 κατηγορία Ανδρών θα συγκροτηθεί με 10 σωματεία τα οποία θα χωριστούν σε 2 ομίλους των 5 σωματείων.    Η Α2 κατηγορία Ανδρών θα συγκροτηθεί με όλα τα υπόλοιπα σωματεία - σε 1 ή 2 Ομίλους, ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών – που επιθυμούν να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΝΕΑ

Απίστευτο κι όμως σερραϊκό!



Μεγάλη έκπληξη προκαλεί η απόφαση της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας «ΚΡΙ-ΚΡΙ» να γίνει χορηγός της Αθλητικής Ένωσης Ελπίδα Τούμπας, η οποία αγωνίζεται στη Β' κατηγορία του τοπικού ανδρικού πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης!

Οι σερραϊκές ομάδες παρακαλάνε κυριολεκτικά για να βρουν υποστηρικτές και την ίδια στιγμή «μεγαθήρια» της τοπικής επιχειρηματικής κοινωνίας απομακρύνονται (οι επιλογές τους είναι απόλυτα σεβαστές).

Τελικά οι παράγοντες των σερραϊκών σωματείων γνωρίζουν πως παίζεται το «παιχνίδι» ή όχι;


Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Αντίστροφη μέτρηση




Ως πλέον καθοριστικό μπορεί να χαρακτηριστεί το επόμενο δεκαήμερο αναφορικά με την ενδεχόμενη συμμετοχή των Ικάρων στην Α1. Σύμφωνα με το μπασκετικό ρεπορτάζ η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε παράταση μέχρι την επόμενη Πέμπτη 9 Αυγούστου στα σωματεία της Α1, προκειμένου να συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα στους φακέλους τους. 

Κατόπιν, η Ε.Ε.Α θα ελέγξει τους φακέλους και εκεί θα φανεί εάν προκύψει πρόβλημα με κάποια ομάδα. Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες αρκετοί σύλλογοι της Α1 πιέζουν για τη μείωση του ποσού της εγγυητικής επιστολής ύψους 100.000 €, παρόλο που στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για νόμο του κράτους που έχει ψηφισθεί.

Σχόλιο από serresbasket: Κάτι μου λέει ότι εφόσον όλα πάνε με το γράμμα του νόμου τότε θα ανάψει το «πράσινο» φως για τους Ικάρους. Υπάρχουν ομάδες που έχουν ανοιχτά μέτωπα με διακανονισμούς και οφειλές προς παίκτες, ενώ δυσκολεύονται να βρουν τα 100 χιλιάρικα για την εξασφάλιση της εγγυητικής παρακαλώντας τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη για να τις βοηθήσει. Ε.Ε.Α - ΕΣΑΚΕ - ΕΟΚ και εν γένει η Πολιτεία πρέπει να προστατεύσουν το άθλημα επιτέλους.