Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΠΛΕΪ-ΟΦ / 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Όλοι χαρούμενοι

Ολοκληρώθηκε το φετινό πρωτάθλημα της Α1 με τον πρωταθλητή Ορφέα Νέου Σκοπού να κατακτά τον τίτλο αήττητος με 16 νίκες. Εύκολη επικράτηση για τον Α.Ο.Σ στη συνάντηση με τη Χρυσούπολη. Το «τριφύλλι» κατέλαβε τη δεύτερη θέση και μπορεί να ελπίζει σε πιθανή άνοδο στη Γ' Εθνική εφόσον συντρέξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Το Σάββατο του Λαζάρου «ασπρόμαυροι» και «πράσινοι» θα διεκδικήσουν το Κύπελλο της Ένωσης.

Α.Ε. Κομοτηνής - Ορφέας Ν. Σκοπού: 49-67

Δεν κατέβασε ταχύτητα ούτε στη Κομοτηνή ο Ορφέας. Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν το καθήκον τους στο γήπεδο σημειώνοντας το διπλό γοήτρου. Το σύνολο του Φώτη Κοκολιού μπήκε από νωρίς στη θέση του οδηγού με τη διαφορά να αγγίζει ακόμα και τους 25 πόντους.

Διαιτητές: Ντούρας - Αποστολίδης

Δεκάλεπτα: 12-12, 21-36 (ημ.), 35-55, 49-67

Ορφέας (Κοκολιός): Πεχλιβάνης 20 (6), Γκουτζιομήτρος 14, Κατσικάς 2, Χατζηπέτρου 10, Σουλούγκας 2, Καδής 6, Τεβετζίδης 7, Καβαργύρης 6, Ιωσηφίδης.


Α.Ο.Σ - Χρυσούπολη: 78-54

Δε συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες οι «πράσινοι» στον αγώνα με τη Χρυσούπολη. Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στις Σέρρες με 5 παίκτες στην αποστολή, ενώ στο 35' ο Καλεάδης υπέστη διάστρεμμα και αποχώρησε από το παρκέ υποβασταζόμενος.

Ο Σπύρος Ιωαννίδης έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής και σε αθλητές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, με τους πιτσιρικάδες να αφήνουν καλές εντυπώσεις.

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Είμαι ευχαριστημένος από την πορεία της ομάδας. Είχαμε και ατυχίες με κάποιους καλαθοσφαιριστές, αλλά δεν στέκομαι σε αυτό το γεγονός. Νιώθω ικανοποίηση από τη συνολική προσπάθεια των παικτών μου και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Τώρα έχουμε μπροστά μας τον τελικό Κυπέλλου με τον Ορφέα. Θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να παίξουμε όμορφο μπάσκετ».

Διαιτητές: Δημάδης - Οικονόμου

Δεκάλεπτα: 21-15, 37-24 (ημ.), 56-34, 78-54

Α.Ο.Σ (Ιωαννίδης): Δώδος 31 (1), Παπούρης 2, Τέντσος 2, Τρέντσιος 1, Ιωαννίδης Δ. 2, Ματκάρης 10, Στόικος 15 (1), Παπαδόπουλος 2, Τζουμαϊλής 2, Καραμπατζιάκης 2, Σκαλιστής 9 (1), Ιωαννίδης Κ.

Χρυσούπολη (Καλεάδης): Αμαραντίδης 11 (1), Καλεάδης 6, Καρυοφύλλης 11 (2), Τζιντζόγλου 5, Οικονόμου 21.

Σχόλιο από serresbasket: 

Συγχαρητήρια σε όλες τις σερραϊκές ομάδες της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Ο Ορφέας πέτυχε τον στόχο του με εντυπωσιακό τρόπο και μακάρι να σταθεροποιηθεί στα εθνικά πρωταθλήματα. 

Ο Α.Ο.Σ παρά τις απώλειες που είχε (Παπαδόπουλος Γιάννης, Λωρίτης, Εμμανουήλ, Λαδιάς) άντεξε ως το τέλος και τερμάτισε παλικαρίσια δεύτερος. Πλέον οι «πράσινοι» θα περιμένουν τυχόν χαρμόσυνα νέα από την ΕΟΚ.

Ο Πανσερραϊκός από τα πλέι-οφ βρέθηκε στα πλέι-άουτ, αλλά θεωρώ ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη για τα «λιοντάρια».

Το Ρούπελ θα δώσει το «παρών» στην Α1 δείχνοντας ότι το μπάσκετ παραμένει ζωντανό στην περιοχή του Σιδηροκάστρου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Α.Ο.Σ - ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: 78-54

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ: 49-67

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: 70-80

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΪ-ΟΦ

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ 20

Α.Ο.Σ 16

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 16

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 15

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ 11*

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 10*

* ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ Α1

1. ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ

2. Α.Ο.Σ

3. ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

4. Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

5. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

6. ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

7. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

8. ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

9. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

10. ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

- Ο ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ. ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Α2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: